Publication: Аналіз сортових ресурсів помідора їстівного
| dc.contributor.author | Баган, Алла Василівна | |
| dc.contributor.author | Брехунцова, О. А. | |
| dc.date.issued | 2025-11-04 | |
| dc.description | Баган А. В., Брехунцова О. А. Аналіз сортових ресурсів помідора їстівного. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели: матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 вересня 2025 р.). Полтава : ПДАУ, 2025. С. 111-113. | |
| dc.description.abstract | Плоди помідора їстівного мають декілька особливостей, які відрізняють їх від плодів інших рослин. Кожний сорт помідора їстівного має свою особливість: колір, форма плоду, розмір, смак, висоту куща, форму листя, стійкість до несприятливих умов середовища, до хвороб, шкідників. Помідор їстівний (Solanum lycopersicum) — це трав’яниста рослина родини пасльонових, яка вирощується заради їстівних плодів. Для покрашення врожайності культури потрібно провести аналіз сортових властивостей помідора і підібрати сортимент для даного регіону. Рослина помідора відносно невибаглива у вирощуванні культура як на малих, так і великих сільськогосподарських підприємствах. | |
| dc.identifier.uri | https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19602 | |
| dc.language.iso | uk | |
| dc.publisher | Полтавський державний аграрний університет | |
| dc.subject | Помідор їстівний | |
| dc.subject | сортові властивості | |
| dc.subject | врожайність | |
| dc.subject | селекція | |
| dc.subject | генетика | |
| dc.subject | фізіологія рослин | |
| dc.subject | строки дозрівання | |
| dc.subject | тип розгалуження | |
| dc.subject | розміри куща | |
| dc.subject | напрям використання | |
| dc.title | Аналіз сортових ресурсів помідора їстівного | |
| dc.type | Article | |
| dspace.entity.type | Publication |