Publication:
Аналіз сортових ресурсів помідора їстівного

dc.contributor.authorБаган, Алла Василівна
dc.contributor.authorБрехунцова, О. А.
dc.date.issued2025-11-04
dc.descriptionБаган А. В., Брехунцова О. А. Аналіз сортових ресурсів помідора їстівного. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели: матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 вересня 2025 р.). Полтава : ПДАУ, 2025. С. 111-113.
dc.description.abstractПлоди помідора їстівного мають декілька особливостей, які відрізняють їх від плодів інших рослин. Кожний сорт помідора їстівного має свою особливість: колір, форма плоду, розмір, смак, висоту куща, форму листя, стійкість до несприятливих умов середовища, до хвороб, шкідників. Помідор їстівний (Solanum lycopersicum) — це трав’яниста рослина родини пасльонових, яка вирощується заради їстівних плодів. Для покрашення врожайності культури потрібно провести аналіз сортових властивостей помідора і підібрати сортимент для даного регіону. Рослина помідора відносно невибаглива у вирощуванні культура як на малих, так і великих сільськогосподарських підприємствах.
dc.identifier.urihttps://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19602
dc.language.isouk
dc.publisherПолтавський державний аграрний університет
dc.subjectПомідор їстівний
dc.subjectсортові властивості
dc.subjectврожайність
dc.subjectселекція
dc.subjectгенетика
dc.subjectфізіологія рослин
dc.subjectстроки дозрівання
dc.subjectтип розгалуження
dc.subjectрозміри куща
dc.subjectнапрям використання
dc.titleАналіз сортових ресурсів помідора їстівного
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
Files
Original bundle
Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
конф Баган Брехунцова.pdf
Size:
1.48 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
License bundle
Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
17.09 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: