Publication:
Стан і технологічні можливості вирощування гречки в Україні

dc.contributor.authorБараболя, Ольга Валеріївна
dc.contributor.authorБирлим, Б. Ю.
dc.date.issued2025-11-03
dc.descriptionБараболя О. В., Бирлим Б. Ю. Стан і технологічні можливості вирощування гречки в Україні. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели: матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 вересня 2025 р.). Полтава : ПДАУ, 2025. С. 106-108. ISBN 978-617-8466-56-5
dc.description.abstractГречка (Fagopyrum esculentum Moench) є важливим продуктом харчування для українців. Вона вважається «королевою круп». Ця культура покращує агрофізичні властивості ґрунту, знижує його щільність, а також є добрим попередником у сівозмінах. Так, у 2024 році в Україні зібрано було зібрано 127,2 тис. тон гречки, а середня врожайність її становила 1,4 т/га. Слід зазначити також, що урожайність культури значно залежить від погодних умов (високих температур у період цвітіння, нерівномірності опадів) та строків сівби.
dc.identifier.urihttps://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19581
dc.language.isouk
dc.publisherПолтавський державний аграрний університет
dc.subjectГречка
dc.subjectосновні поняття та культура
dc.subjectтехнологія вирощування гречки
dc.subjectстеп і лісостеп
dc.subjectагрономічні та кліматичні чинники
dc.subjectагрофізичні властивості ґрунту
dc.subjectсортова політика
dc.subjectадаптовані сорти
dc.subjectточне землеробство
dc.subjectцифрові технології
dc.subjectадаптація до змін клімату
dc.titleСтан і технологічні можливості вирощування гречки в Україні
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
Files
Original bundle
Now showing 1 - 1 of 1
Loading...
Thumbnail Image
Name:
Збірник Жемели 30,09,2025 Бирлим — копия.pdf
Size:
1.32 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
License bundle
Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
17.09 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: