Publication: Стан і технологічні можливості вирощування гречки в Україні
| dc.contributor.author | Бараболя, Ольга Валеріївна | |
| dc.contributor.author | Бирлим, Б. Ю. | |
| dc.date.issued | 2025-11-03 | |
| dc.description | Бараболя О. В., Бирлим Б. Ю. Стан і технологічні можливості вирощування гречки в Україні. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели: матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 вересня 2025 р.). Полтава : ПДАУ, 2025. С. 106-108. ISBN 978-617-8466-56-5 | |
| dc.description.abstract | Гречка (Fagopyrum esculentum Moench) є важливим продуктом харчування для українців. Вона вважається «королевою круп». Ця культура покращує агрофізичні властивості ґрунту, знижує його щільність, а також є добрим попередником у сівозмінах. Так, у 2024 році в Україні зібрано було зібрано 127,2 тис. тон гречки, а середня врожайність її становила 1,4 т/га. Слід зазначити також, що урожайність культури значно залежить від погодних умов (високих температур у період цвітіння, нерівномірності опадів) та строків сівби. | |
| dc.identifier.uri | https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19581 | |
| dc.language.iso | uk | |
| dc.publisher | Полтавський державний аграрний університет | |
| dc.subject | Гречка | |
| dc.subject | основні поняття та культура | |
| dc.subject | технологія вирощування гречки | |
| dc.subject | степ і лісостеп | |
| dc.subject | агрономічні та кліматичні чинники | |
| dc.subject | агрофізичні властивості ґрунту | |
| dc.subject | сортова політика | |
| dc.subject | адаптовані сорти | |
| dc.subject | точне землеробство | |
| dc.subject | цифрові технології | |
| dc.subject | адаптація до змін клімату | |
| dc.title | Стан і технологічні можливості вирощування гречки в Україні | |
| dc.type | Article | |
| dspace.entity.type | Publication |