Publication:
Соя культурна на мікрогрин

Loading...
Thumbnail Image
Date
2025-04-30
Authors
Білявська, Людмила Григорівна
Діянова, Анна Олександрівна
Білявський, Юрій Вікторович
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Research Projects
Organizational Units
Journal Issue
Abstract
Сьогодні, насіння сої культурної (Glycine max (L.) Merrill) має високу цінність та сприяє можливості поширення її використання у харчової промисловості. Соя містить 30-55% білка, 13-26 жиру та 20-32% вуглеводів [1]. Зерно характеризується низьким вмістом холестерину та високим вмістом цінної лінолевої кислоти [2]. Для забезпечення продовольчої незалежності і надійної безпеки населення України, культура та продукти її переробки, мають значний попит.
Description
Keywords
Сорт, соя, напрями використання, кількісні показники, врожайність, вимоги та особливості, мікрогрин
Citation
Білявська Л. Г., Діянова А. О., Білявський Ю. В. Соя культурна на мікрогрин. Інноваційні технології у рослинництві : матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. до 115-ої річниці з дня народження д.с.-г.н., проф., член-кореспондента НАН України, заслуженого діяча науки України Кияка Григорія Степановича (м. Дубляни, 30 квіт. 2025 р.). Львів ; Дубляни, 2025. С. 117–118.