Publication: Аналіз якості отриманої свинини в залежності від впливу екструдованих зернобобових культур у складі комбікормів
Loading...
Date
2025-04-22
Authors
Ільченко, Марія Олександрівна
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ПДАУ, м. Полтава
Abstract
Останнім часом людство знаходиться в постійному пошуку вирішення проблеми забезпечення населення повноцінними білками, які є основою існування життя на планеті. Це стимулює до збільшення обсягів виробництва білковмісних продуктів - зернових і зернобобових, білково-олійного насіння, яєць, молока та м’яса.
При цьому, у виробництві збалансованих за амінокислотним складом продуктів, зокрема - м’яса провідна роль належить зернобобовим культурам – сої та гороху. Це досягається перш за все за рахунок перетворення кормового білка у харчові продукти, що дозволить оперативно і істотно збільшити об’єми виготовленої продукції, забезпечити високу якість м’ясопродуктів та гарантувати економічні переваги.
Description
Keywords
виробництво білковмісних продуктів, зернобобові культури, екструдовані соя та горох, свині, комбікорм
Citation
Ільченко М. О., Тараненко С. Ю. Аналіз якості отриманої свинини в залежності від впливу екструдованих зернобобових культур у складі комбікормів : матеріали І Міжнар. наук.-практ. конф. «Аграрний бізнес: технології вирощування, зберігання, переробки зернових і олійних культур», 22 квітня 2025 р. м. Полтава. С. 63-65.