Publication: Вплив агроекологічних факторів на формування якості зернових культур
No Thumbnail Available
Date
2025-10-21
Authors
Шакалій, Світлана Миколаївна
Словцова, В.
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Полтавський державний аграрний університет
Abstract
Основне значення зернових культур полягає в тому, що вони є не тільки необхідними і незамінними продуктами харчування, а й найважливішим фактором забезпечення продуктів тваринного походження та іншою продукцією. На показники якості зернової продукції впливає багато чинників, такі як: ґрунтово-кліматичні умови вирощування, біологічні та сортові особливості культур, строки сівби, загальна культура землеробства, використання хімічних засобів. Якість рослинницької продукції визначається багатьма показниками, основними з яких є вміст білка (протеїну), крохмалю, клейковини, цукру, жиру, целюлози, та ін.
Description
Шакалій С. М., Словцова В. Вплив агроекологічних факторів на формування якості зернових культур. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели: матер. міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 вересня 2025 р.). Полтава : ПДАУ, 2025 р. С. 20-22. ISBN 978-617-8466-56-5
Keywords
Зернові культури, якість зернової продукції, урожайність, агротехнологічні елементи вирощування, сортові особливості, ґрунтово-кліматичні умови, строки сівби