Publication: Вплив агроекологічних факторів на формування якості зернових культур
dc.contributor.author | Шакалій, Світлана Миколаївна | |
dc.contributor.author | Словцова, В. | |
dc.date.issued | 2025-10-21 | |
dc.description | Шакалій С. М., Словцова В. Вплив агроекологічних факторів на формування якості зернових культур. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели: матер. міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 вересня 2025 р.). Полтава : ПДАУ, 2025 р. С. 20-22. ISBN 978-617-8466-56-5 | |
dc.description.abstract | Основне значення зернових культур полягає в тому, що вони є не тільки необхідними і незамінними продуктами харчування, а й найважливішим фактором забезпечення продуктів тваринного походження та іншою продукцією. На показники якості зернової продукції впливає багато чинників, такі як: ґрунтово-кліматичні умови вирощування, біологічні та сортові особливості культур, строки сівби, загальна культура землеробства, використання хімічних засобів. Якість рослинницької продукції визначається багатьма показниками, основними з яких є вміст білка (протеїну), крохмалю, клейковини, цукру, жиру, целюлози, та ін. | |
dc.identifier.uri | https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19552 | |
dc.language.iso | uk | |
dc.publisher | Полтавський державний аграрний університет | |
dc.subject | Зернові культури | |
dc.subject | якість зернової продукції | |
dc.subject | урожайність | |
dc.subject | агротехнологічні елементи вирощування | |
dc.subject | сортові особливості | |
dc.subject | ґрунтово-кліматичні умови | |
dc.subject | строки сівби | |
dc.title | Вплив агроекологічних факторів на формування якості зернових культур | |
dc.type | Article | |
dspace.entity.type | Publication |