Publication: Технологія та контроль якості варених ковбас з використанням колагенових оболонок
dc.contributor.author | Філіпова В. В. | |
dc.date.accessioned | 2025-04-08T07:55:07Z | |
dc.date.available | 2025-04-08T07:55:07Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.description | Філіпова В. В.Технологія та контроль якості варених ковбас з використанням колагенових оболонок: кваліфікац. роб. на здобуття СВО Бакалавр; спеціальність: 204 технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. ПДАУ. Полтава, 2022. 56с. | |
dc.description.abstract | Обґрунтовано актуальність проведення досліджень за темою кваліфікаційної роботи. Проведено аналітичний огляд джерел наукової, довідникової літератури та періодичних видань, щодо стану та перспектив розвитку мʼясопереробної галузі, характеристики сировини та сучасних технологій виробництва варених ковбас. Описано технологію варених ковбас в умовах підприємства. Розкрито методи органолептичних, фізико-хімічних та мікробіологічних досліджень ковбасних виробів. Викладено основні результати проведених досліджень, а саме характеристику оболонок, які використовуються у технології ковбас та використання колагенових оболонок у технології варених ковбас, проведені дослідження з якості і безпечності готового продукту, проведена економічна оцінка щодо заміни природної оболонки на штучну колагенову у виробництві варених ковбас. | |
dc.identifier.uri | https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/18754 | |
dc.language.iso | uk | |
dc.title | Технологія та контроль якості варених ковбас з використанням колагенових оболонок | |
dc.type | Learning Object | |
dspace.entity.type | Publication |