Publication:
Лікувальні властивості сої

Loading...
Thumbnail Image
Date
2025-06-10
Authors
Білявська, Людмила Григорівна
Білявський, Юрій Вікторович
Гарбузов, Ю. Є.
Діянова, Анна Олександрівна
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Research Projects
Organizational Units
Journal Issue
Abstract
Досить вагомою причиною популярності сої є можливість її широкого використання. Насіння цієї культури містить білок, олію, у складі якої є ненасичені жирні кислоти, вітаміни групи А, B, C, E і H, а також холін, лютеїн, клітковина, залізо, кальцій, калій, магній, бор, йод, цинк. Її використовують для виготовлення аналогів м’ясних і молочних продуктів, які володіють дієтичними властивостями. Дієта на їх основі знижує ризик серцевих захворювань.
Description
Білявська Л. Г., Білявський Ю. В., Гарбузов Ю. Є., Діянова А. О. Лікувальні властивості сої. Перспективні напрямки наукових досліджень лікарських та ефіроолійних культур : матеріали VІ всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених (Березоточа, 25 березня 2024 року)/ДСЛР ІАП НААН – Київ : ТОВ «Центр поліграфії «КОМПРИНТ», 2024. С. 139–141.
Keywords
соя, насіння, боби, олія, лікувальні властивості, флавоноїди
Citation