Publication: Лікувальні властивості сої
dc.contributor.author | Білявська, Людмила Григорівна | |
dc.contributor.author | Білявський, Юрій Вікторович | |
dc.contributor.author | Гарбузов, Ю. Є. | |
dc.contributor.author | Діянова, Анна Олександрівна | |
dc.date.accessioned | 2025-06-10T10:53:41Z | |
dc.date.available | 2025-06-10T10:53:41Z | |
dc.date.issued | 2025-06-10 | |
dc.description | Білявська Л. Г., Білявський Ю. В., Гарбузов Ю. Є., Діянова А. О. Лікувальні властивості сої. Перспективні напрямки наукових досліджень лікарських та ефіроолійних культур : матеріали VІ всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених (Березоточа, 25 березня 2024 року)/ДСЛР ІАП НААН – Київ : ТОВ «Центр поліграфії «КОМПРИНТ», 2024. С. 139–141. | |
dc.description.abstract | Досить вагомою причиною популярності сої є можливість її широкого використання. Насіння цієї культури містить білок, олію, у складі якої є ненасичені жирні кислоти, вітаміни групи А, B, C, E і H, а також холін, лютеїн, клітковина, залізо, кальцій, калій, магній, бор, йод, цинк. Її використовують для виготовлення аналогів м’ясних і молочних продуктів, які володіють дієтичними властивостями. Дієта на їх основі знижує ризик серцевих захворювань. | |
dc.identifier.uri | https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19054 | |
dc.language.iso | uk | |
dc.subject | соя | |
dc.subject | насіння | |
dc.subject | боби | |
dc.subject | олія | |
dc.subject | лікувальні властивості | |
dc.subject | флавоноїди | |
dc.title | Лікувальні властивості сої | |
dc.type | Article | |
dspace.entity.type | Publication |