Publication: Проблематика вирощування нішової культури спельта в Україні
| dc.contributor.author | Шакалій, Світлана Миколаївна | |
| dc.contributor.author | Брехунцова, О. | |
| dc.date.issued | 2025-12-03 | |
| dc.description | Шакалій С. М., Брехунцова О. Проблематика вирощування нішової культури спельта в Україні. Актуальні напрями та проблематика у технологіях вирощування продукції рослинництва : матеріали V міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (25 листоп. 2025 р., м. Полтава) / редкол.: В.В. Гангур (відп. ред.) та ін. Полтава : ПДАУ, 2025. С. 60-62 | |
| dc.description.abstract | Спельта (Triticum spelta), відома також як полба або дінкель, є стародавнім видом пшениці, яка переживає відродження завдяки зростаючому попиту на натуральні та екологічно чисті продукти. Головною причиною її популярності серед аграріїв, особливо в секторі органічного землеробства, є її вражаюча природна стійкість до несприятливих умов та патогенів. Ця якість мінімізує потребу у хімічних засобах захисту рослин. У контексті глобальної тенденції до здорового харчування та органічного землеробства, спельта набуває значного інтересу як перспективна нішова культура в Україні. Однак, її великомасштабне впровадження та економічна ефективність зіштовхуються з низкою виробничо-технологічних, економічних та ринкових проблем. | |
| dc.identifier.uri | https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19638 | |
| dc.language.iso | uk | |
| dc.publisher | Полтавський державний аграрний університет | |
| dc.subject | Спельта (Triticum spelta) | |
| dc.subject | полба | |
| dc.subject | дінкель | |
| dc.subject | плівчастість | |
| dc.subject | знелущування | |
| dc.subject | декортикація | |
| dc.subject | органічне землеробство | |
| dc.subject | врожайність | |
| dc.subject | собівартість | |
| dc.subject | білок | |
| dc.subject | клітковина | |
| dc.subject | селекція | |
| dc.title | Проблематика вирощування нішової культури спельта в Україні | |
| dc.type | Article | |
| dspace.entity.type | Publication |