Publication:
Біологічні особливості та фактори, що впливають на лежкість бульб картоплі

dc.contributor.authorБараболя, Ольга Валеріївна
dc.contributor.authorПрудкий, Т. А.
dc.date.issued2025-11-03
dc.descriptionБараболя О. В., Прудкий Т. А. Біологічні особливості та фактори, що впливають на лежкість бульб картоплі. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели: матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 вересня 2025 р.). Полтава : ПДАУ, 2025. С. 101-103. ISBN 978-617-8466-56-5
dc.description.abstractКартопля (Solanum tuberosum L.) є однією з провідних продовольчих та промислових культур у світі. Її значення охоплює не лише харчову промисловість, а й сільське господарство та фармацевтичну галузь. Популярність культури обумовлена високою харчовою цінністю, широкими можливостями використання й здатністю адаптуватися до різних агрокліматичних умов. Одним із ключових викликів у вирощуванні картоплі залишається забезпечення тривалого зберігання бульб без втрати якісних характеристик. Втрати під час зберігання можуть сягати 30–50 %, що зумовлено як фізіолого-біохімічними змінами, так і механічними ушкодженнями та розвитком патогенної мікрофлори.
dc.identifier.urihttps://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19579
dc.language.isouk
dc.publisherПолтавський державний аграрний університет
dc.subjectКартопля
dc.subjectлежкість
dc.subjectзберігання картоплі
dc.subjectвтрати під час зберігання
dc.subjectсортові особливості
dc.subjectхімічний склад бульб
dc.subjectумови зберігання
dc.subjectпопередня обробка
dc.subjectмеханічні ушкодження
dc.subjectпроростання
dc.titleБіологічні особливості та фактори, що впливають на лежкість бульб картоплі
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
Files
Original bundle
Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
Збірник Жемели 30,09,2025 Прудкий — копия.pdf
Size:
1.32 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
License bundle
Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
17.09 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: