Спосіб виготовлення настою для ароматизації кондитерських виробів
Loading...
Date
2021-05-12
Authors
Фастівець, Анна Віталіївна
Дорогань-Писаренко, Людмила Олександрівна
Чіп, Людмила Олександрівна
Ходаківська, ЛіліяОлександрівна
Грибовська, Юлія Миколаївна
Кононенко, Жанна Андріївна
Антонець, Анатолій Вікторович
Аранчій, Валентина Іванівна
Березіна, Людмила Михайлівна
Литвин, Олександр Юрійович
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Український інститут інтелектуальної власності
Abstract
Спосіб виготовлення настою для ароматизації кондитерських виробів, що включає підготовку, сортування, промивку, сушіння, обробку сировини етиловим спиртом, який відрізняється тим, що використовують свіжу квітучу зелень протягом 18…25 год. з моменту збирання, проводять 3,5…7 хв. сортування, замочування на 23…35 хв. і дво-триразове миття проточною водою з душовим ополіскуванням шару зелені товщиною 1,7…3,7 см, видаляють поверхневу воду 1,7…4,0 хв. обробкою зелені на трясучці, здрібнюють на розмір 0,7…3,5 мм і сушать сировину на повітрі до відносної вологості 8…12 % при 67…37 °C, зі швидкістю подачі зелені 0,37…0,17 м/хв. і з витратою 25000…31000 м3/год. повітря протягом 4,1…5,3 год. з наступною подвійноюобробкою водно-спиртовим розчином: при 17…23 °C з об'ємною часткою спирту 63…72 % при першій обробці і 34…42 % - при другій, з дво-триразовим перемішуванням тривалістю 7,5…11,8 хв. в екстракторі з тривалістю процесу настоювання 3,45…4,2 доби після першої обробки, і 3,6…5,3 доби після другої обробки, та зливають самопливом в ємність готовий продукт настою через фільтр-пастку після першої обробки протягом 2,7…3,6 год., після другої - протягом 3,2…4,2 год., з наступним змішуванням, фільтруванням, та перевіряють настій на наявність токсичних елементів, важких металів експрес-методом та вантажать в ємності для зберігання або для приготування купажного сиропу.
Description
Keywords
Кондитерські вироби, ароматизація кондитерських виробів, спосіб виготовлення настою для ароматизації кондитерських виробів
Citation
Спосіб виготовлення настою для ароматизації кондитерських виробів : пат. 147493, Україна: МПК A23L 2/02 (2006.01), A23L 2/39 (2006.01), C12G 3/06 (2006.01) / А. В. Фастівець, Л. О. Дорогань-Писаренко, Л. О. Чіп, Л. О. Ходаківська, Ю. М. Грибовська, Ж. А. Кононенко, А. В. Антонець, В. І. Аранчій, Л. М. Березіна, О. Ю. Литвин, Є. Я. Прасолов ; володілець Полтавська державна аграрна академія. № u202007982 ; заявл. 14.12.2020 ; опубл. 12.05.2021, Бюл. № 19. 3 с.