Патенти та авторські свідоцтва. Факультет обліку та фінансів
Permanent URI for this collection
Browse
Recent Submissions
Item Пристрій для відбору гельмінтів з осаду фекалій(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2023) Канівець, Наталія Сергіївна; Мельничук, Віталій Васильович; Євстаф’єва, Валентина Олександрівна; Кравченко, Сергій Олександрович; Локес-Крупка, Терезія Петрівна; Бурда, Тетяна Леонідівна; Дев’ятко, Олена Сергіївна; Сіренко, Олена Вікторівна; Прийдак, Тетяна БорисівнаПристрій для відбору гельмінтів з осаду фекалій, який містить пластикову ручку, до якої приєднана голка, який відрізняється тим, що на кінці голки є згин у формі гачка.Item Cпосіб забарвлення нематод Dirofilaria Immitis(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2023) Євстаф’єва, Валентина Олександрівна; Криворученко, Денис Олександрович; Мельничук, Віталій Васильович; Сіренко, Олена Вікторівна; Дмитренко, Надія Іванівна; Прийдак, Тетяна Борисівна; Приходько, Юрій ОлександровичСпосіб забарвлення нематод Dirofilaria immitis, що включає підготовку нематод, їх мікроскопію та забарвлення, який відрізняється тим, що підготовку нематод здійснюють під мікроскопом, при цьому відрізають необхідний фрагмент лезом, просвітлюють його у лактофенолі та забарвлюють розчином Люголя, причому оптимальний час витримки у ньому об'єкта становить 80 хвилин.Item Гідропневматичний висівнии апарат для польових досліджень(Український інститут інтелектуальної власності, 2021-11-03) Галич, Олександр Анатолійович; Махмудов, Ханлар Зейналович; Аранчій, Валентина Іванівна; Велит, Ірина Анатоліївна; Овчарук, Олена Михайлівна; Якименко, Дмитро Ігорович; Шаферівський, Богдан Сергійович; Березницький, Віктор Іванович; Безкровний, Олександр Валентинович; Прасолов, Євген ЯковичГідропневматичний висівний апарат для польових досліджень, що містить насіннєвий ящик, в вигляді герметичної напівкруглої ємності зі звуженням до нижньої частини, в яку вертикально вставлений диск з комірками у вигляді ложок, уловлювач, нижня частина якого є висівним вікном, штуцер з зворотнім клапаном, змішувач, у якому вмонтована форсунка, водяний насос, бак з водою, компресор, який відрізняється тим, що ложки з матеріалу з низьким коефіцієнтом тертя (ПВХ, фторопласт) виконані по формі насіння та мають захват висотою 0,7-0,8 його товщини, які закріплені на державках, встановлених на осях під кутом 4-8° до лінії радіуса диска, який обертається з частотою 17-23 с-1, і їх кількість визначає крок посіву, у верхній частині ящика на рухливу державку діє планка, яка повертається на визначений кут і під дією пружини жорсткістю 525600 Н/м займає вихідне положення, та встановлено: кришку з клапаном на бак з водою, повітряний фільтр, кран регулювання подачі повітря з оптимальною швидкістю 5-7 м/с, шинопровід передачі команди, блок керування.Item Спосіб безпечного гравітаційного завантаження зерна у силос(Український інститут інтелектуальної власності, 2021-06-09) Іванов, Олег Миколайович; Арендаренко, Володимир Миколайович; Костенко, Олена Михайлівна; Самойленко, Тетяна Володимирівна; Сімонов, Кирило Вікторович; Опара, Надія Миколаївна; Сіренко, Олена Вікторівна; Прийдак, Тетяна БорисівнаСпосіб безпечного гравітаційного завантаження зерна у силос, який передбачає направлення зернової маси вздовж гофрованого завантажувального рукава з механічним приводом підйому-опускання до засобу гальмування та розсіювання зернового потоку, який відрізняється тим, що у засобі гальмування та розсіювання забезпечують рух зерна стрибкоподібно по конусних дисках в просторі між двома концентрично розташованими конусами.Item Спосіб ультрафіолетової обробки та обеззараження зерна(Український інститут інтелектуальної власності, 2021-06-09) Кузьменко, Лариса Михайлівна; Слинько, Віктор Григорович; Березніцький, Віктор Іванович; Аранчій, Валентина Іванівна; Галич, Олександр Анатолійович; Якименко, Дмитро Ігорович; Піщаленко, Марина Анатоліївна; Коваленко, Нінель Павлівна; Шерстюк, Олена Леонідівна; Шаферівський, Богдан Сергійович; Прасолов, Євген ЯковичСпосіб ультрафіолетової обробки та обеззараження зерна, що включає подачу його конвеєром для опромінювання, який відрізняється тим, що спершу зерно завантажують конвеєром зі швидкістю 0,5-1,5 м/с в ємність з похилим дном з кутом нахилу 30°, з якої через вивантажувальне вікно шириною, на 5-10 см меншою, ніж ширина конвеєрної стрічки, воно надходить на вібраційний конвеєр, що рухається з постійною регульованою швидкістю 0,5-1,5 м/с і обмежений щитом із світловідбиваючим покриттям на внутрішніх поверхнях з забезпеченням рівномірного розподілу світлового потоку, а товщину шару зерна регулюють шибером у межах 1-3 см, що надходить під джерело ультрафіолетового енергетичного випромінювання 25-35 Вт/м потужністю 30 Вт/м2 на відстані 20-25 см від шару насіння з відхиленням в межах 8-12 % протягом 3-5секунд з виміром температури датчиком у межах 30-60 °C, вологість зерна вимірюють датчиком у межах 15-30 %, час опромінення зерна фіксують таймером, після обробки зерно подають в бункер рівномірним шаром по похилому уловлювачу, який на 10-15 см ширше конвеєра, і далі пакують в мішки.Item Установка для передпосівної обробки насіння(Український інститут інтелектуальної власності, 2021-06-09) Кузьменко, Лариса Михайлівна; Слинько, Віктор Григорович; Березніцький, Віктор Іванович; Аранчій, Валентина Іванівна; Галич, Олександр Анатолійович; Якименко, Дмитро Ігорович; Піщаленко, Марина Анатоліївна; Коваленко, Нінель Павлівна; Шерстюк, Олена Леонідівна; Шаферівський, Богдан Сергійович; Прасолов, Євген ЯковичУстановка для передпосівної обробки насіння, що містить бункер для опроміненого насіння, стрічковий конвеєр, ультрафіолетову лампу, ємність з насінням, завантажувач, пружину, кріплення, вібратор, яка відрізняється тим, що додатково внесені в конструкцію пульт керування, конвеєр подачі насіння у ємність, шибер, таймер, датчик температури, датчик вологості насіння, захисний екран.Item Спосіб виготовлення настою для ароматизації кондитерських виробів(Український інститут інтелектуальної власності, 2021-05-12) Фастівець, Анна Віталіївна; Дорогань-Писаренко, Людмила Олександрівна; Чіп, Людмила Олександрівна; Ходаківська, ЛіліяОлександрівна; Грибовська, Юлія Миколаївна; Кононенко, Жанна Андріївна; Антонець, Анатолій Вікторович; Аранчій, Валентина Іванівна; Березіна, Людмила Михайлівна; Литвин, Олександр Юрійович; Прасолов, Євген ЯковичСпосіб виготовлення настою для ароматизації кондитерських виробів, що включає підготовку, сортування, промивку, сушіння, обробку сировини етиловим спиртом, який відрізняється тим, що використовують свіжу квітучу зелень протягом 18…25 год. з моменту збирання, проводять 3,5…7 хв. сортування, замочування на 23…35 хв. і дво-триразове миття проточною водою з душовим ополіскуванням шару зелені товщиною 1,7…3,7 см, видаляють поверхневу воду 1,7…4,0 хв. обробкою зелені на трясучці, здрібнюють на розмір 0,7…3,5 мм і сушать сировину на повітрі до відносної вологості 8…12 % при 67…37 °C, зі швидкістю подачі зелені 0,37…0,17 м/хв. і з витратою 25000…31000 м3/год. повітря протягом 4,1…5,3 год. з наступною подвійноюобробкою водно-спиртовим розчином: при 17…23 °C з об'ємною часткою спирту 63…72 % при першій обробці і 34…42 % - при другій, з дво-триразовим перемішуванням тривалістю 7,5…11,8 хв. в екстракторі з тривалістю процесу настоювання 3,45…4,2 доби після першої обробки, і 3,6…5,3 доби після другої обробки, та зливають самопливом в ємність готовий продукт настою через фільтр-пастку після першої обробки протягом 2,7…3,6 год., після другої - протягом 3,2…4,2 год., з наступним змішуванням, фільтруванням, та перевіряють настій на наявність токсичних елементів, важких металів експрес-методом та вантажать в ємності для зберігання або для приготування купажного сиропу.Item Спосіб культивування яєць нематод Trichuris Vulpis(Український інститут інтелектуальної власності, 2022-06-29) Долгін, Олександр Сергійович ; Євстаф’єва, Валентина Олександрівна ; Мельничук, Віталій Васильович ; Сіренко, Олена Вікторівна ; Дмитренко, Надія Іванівна ; Прийдак, Тетяна БорисівнаСпосіб культивування яєць нематод Trichuris vulpis включає отримання культури яєць Trichuris vulpis з фекалій від хворих собак, відмивання отриманих яєць від сторонніх решток дистильованою водою або фізіологічним розчином (з використанням склянок, гумових груш) та культивування отриманих яєць у термостаті, за постійної температури. При цьому культивування здійснюють в годинникових скельцях, а як субстрат, на якому культивують яйця Trichuris vulpis, використовують мікробіологічне середовище Мюллера-Хінтона, яке періодично зволожують розчином стрептоциду.Item Спосіб визначення сили механічного удару(Український інститут інтелектуальної власності, 2022-06-08) Іванов, Олег Миколайович; Арендаренко, Володимир Миколайович; Сімонов, Кирило Вікторович; Антонець, Анатолій Вікторович; Флегантов, Леонід Олексійович; Лега, Ольга Василівна; Яловега, Людмила Василівна; Сіренко, Олена Вікторівна; Прийдак, Тетяна БорисівнаСпосіб визначення сили механічного удару, що включає використання п'єзоелектричного методу перетворення механічного удару в еквівалентний електричний сигнал з певним амплітудним сплеском, який відрізняється тим, що електричний сигнал оцифровується аналого-цифровим перетворювачем, співставляється з попередньо сформованою тарувальною електромеханічною характеристикою п'єзоелектричного перетворювача для пошуку еквівалентного до зафіксованого електричного сигналу значення сили механічного удару з наступним кодуванням результату пошуку та передачі його, за допомогою бездротового мережевого протоколу обміну даних WiFi, до мобільних засобів зв'язку чи персональних комп'ютерів для графічного відображення отриманої інформації про величину механічного удару.Item Спосіб приготування настою для соусів до риби(Український інститут інтелектуальної власності, 2022-03-09) Дорогань-Писаренко, Людмила Олександрівна; Піщаленко, Марина Анатоліївна; Галич, Олександр Анатолійович; Коваленко, Нінель Павлівна; Кононенко, Жанна Андріївна; Ходаківська, Ліліля Олександрівна; Грибовська, Юлія Миколаївна; Шерстюк, Олена Леонідівна; Фастівець, Анна Віталіївна; Прасолов, Євген Якович1. Спосіб приготування настою для соусів до риби із пряно-ароматичних рослин, що включає доставку, підготовку, сортування, промивку, сушіння, обробку сировини етиловим спиртом, який відрізняється тим, що використовують свіжу квітучу зелень протягом 21,7...23,8 год., з моменту збирання, проводять 2,7...6,9 хв. сортування, замочування зелені на 2І,5...34,7 хв. і дво-, триразове миття проточною водою з душовим ополіскуванням шару зелені товщиною 1,0.4,3 см, видаленням поверхневої води 2,8...4,8 хв. обробкою зелені на трясучці, здрібненням на розмір 1,0.3,3 мм і сушіння сировини повітрям до відносної вологості 4.8.. .6.8 % при 64,6.33,7 °С, з швидкістю подачі зелені 0,45.0,22 м/хв. і з витратою 25700.30500 м* 123/год. повітря протягом 3,3.5,2 год. з наступною подвійною обробкою водно-спиртовим розчином при 18.21,6 °С з дво-, триразовим перемішуванням тривалістю 10,8.14,7 хв. в екстракторі з тривалістю процесу настоювання 2.7.. .4.2 доби після першої обробки і 2,3...4,1 доби після другої обробки та зливанням в ємність готового продукту - настою через фільтр-пастку протягом 1,35.2,52 год., другої - протягом 1,8.2,85 год., з наступним змішуванням, фільтруванням і завантаженням в ємності для зберігання або приготування купажного сиропу. 2. Спосіб приготування настою для соусів до риби за п. 1, який відрізняється тим, що беруть вихідні продукти зі співвідношенням сировини із базиліку звичайного, чаберу садового та лофанту анісового, монарди лимонної, кіндзи і водно-спиртового розчину 1:55; 1:75; 1:95, а подвійну обробку сировини виконують водноспиртовим розчином з об'ємом спирту 64,3.70,2 % при першій обробці і 33,0.40,2 % при другій та проводять перевірку готового настою на присутність токсичних елементів, миш'яку та важких металів експрес-методом.Item Спосіб приготування настою для соусів до м'яса(Український інститут інтелектуальної власності, 2022-03-02) Кузьменко, Лариса Михайлівна; Слинько, Віктор Григорович; Березницький, Віктор Іванович; Шаферівський, Богдан Сергійович; Піщаленко, Марина Анатоліївна; Коваленко, Нінель Павлівна; Литвин, Олександр Юрійович; Фастівець, Анна Віталіївна; Юхно, Віктор Миколайович; Шерстюк, Олена Леонідівна; Безкровний, Олександр Валентинович; Сакун, Ірина Сергіївна; Троян, Дмитро Романович; Прасолов, Євген ЯковичСпосіб приготування настою для соусів до м'яса із пряно-ароматичних рослин включає доставку, підготовку, сортування, промивку, сушіння, обробку сировини етиловим спиртом. Використовують свіжу квітучу зелень протягом 21…25 год. з моменту збирання, проводять 1,5…4,5 хв. сортування, замочування зелені на 33…47 хв. і дво-, триразове миття проточною водою з душовим ополіскуванням шару зелені товщиною 1,4…4,7 см, видаленням поверхневої води 2,3…3,7 хв. обробкою зелені на трясучці, здрібненням на розмір 0,22…2,55 мм і сушіння сировини повітрям до відносної вологості 4,0…9,0 % при 63…33 °C, з швидкістю подачі зелені 0,35…0,22 м/хв. і з витратою 24000…31000 м3 /год. повітря протягом 3,3…4,7 год. з наступною подвійною обробкою водно-спиртовим розчином при 18…25 °C з дво-, триразовим перемішуванням тривалістю 14…22 хв. в екстракторі з тривалістю процесу настоювання 3,3…4,7 доби після першої обробки і 3,1…4,7 доби після другої обробки та зливанням в ємність готового продукту - настою, через фільтр-пастку протягом 2,3…4,3 год., другої - протягом 3,1…4,7 год., з наступним змішуванням, фільтруванням і завантаженням в ємності для зберігання або для приготування купажного сиропу. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовуються вихідні продукти із шавлії мускатної, монарди лимонної та кіндзи, базиліку звичайного, чаберу садового та лофанту анісового і водно-спиртового розчину 1:35; 1:55; 1:85, а подвійну обробку сировини виконують водно-спиртовим розчином з об'ємною часткою спирту 63…72 % при першій обробці та об'ємною часткою спирту 33…42 % при другій обробці, а також проводять перевірку готового настою на присутність токсичних елементів, миш'яку та важких металів експресметодом.Item Письмовий твір наукового характеру «Модель інституційної взаємодії інформаційних агентів у сільськогосподарському виробництві»(2021) Канцедал, Наталія АнатоліївнаItem Економічна інформація як інструмент управління підприємством(2020-03) Кононенко, Жанна Андріївна; Ходаківська, Лілія Олександрівна; Грибовська, Юлія МиколаївнаItem Фактори зміни величини фінансових результатів підприємства(2020-03) Кононенко, Жанна Андріївна; Грибовська, Юлія Миколаївна; Ходаківська, Лілія ОлександрівнаItem Документування та облік ліквідації багаторічних насаджень(2020-03) Грибовська, Юлія Миколаївна; Кононенко, Жанна Андріївна; Ходаківська, Лілія ОлександрівнаItem Облік довгострокових біологічних активів рослинництва(2020-03) Грибовська, Юлія Миколаївна; Ходаківська, Лілія Олександрівна; Кононенко, Жанна АндріївнаItem Modern innovative technologies in warehouse inventory management(2020-03) Ходаківська, Лілія Олександрівна; Грибовська, Юлія Миколаївна; Кононенко, Жанна АндріївнаItem Дискусійні аспекти інтеграції наукових підходів щодо обліку біологічних активів у практику діяльності господарюючих суб’єктів(2020) Канцедал, Наталія Анатоліївна; Пономаренко, Оксана ГригорівнаItem Впровадження інтерактивних моделей навчальних занять: інтеграція наукової творчості та професійних компетенцій(2020) Канцедал, Наталія Анатоліївна; Пономаренко, Оксана Григорівна