Патент на корисну модель " СПОСІБ ОЦІНКИ СОРТІВ ПШЕНИЦІ М'ЯКОЇ ДЛЯ СТВОРЕННЯ ПРОДУКТІВ ПІДВИЩЕНОЇ БІОЛОГІЧНОЇ АКТИВНОСТІ" №119545
Loading...
Date
2017-09-25
Authors
Поспєлов, Сергій Вікторович
Чеботарьова, Людмила Василівна
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Description
Спосіб оцінки сортів пшениці м'якої для створення продуктів підвищеної біологічної активності
включає визначення гемаглютинуючої активності в проростках пшениці у діапазоні рН від 6,5 до
8,0 і розраховують бал оцінки за формулою:
ОС=(ГА6,5+ГА7,0+ГА7,5+ГА8,0)/4,
де ОС - оцінка сорту, бали;
ГА6,5, ГА7,0, ГА7,5, ГA8,0 - гемаглютинуюча активність при відповідному значенні рН, бали. При
цьому чим вище бал, тим більшу біологічну активність має сорт.