Патенти на корисну модель_2017
Permanent URI for this collection
Browse
Recent Submissions
Item Патент на корисну модель "СПОСІБ ЗАЖИТТЄВОЇ ДІАГНОСТИКИ ПАРАМФІСТОМАТИДОЗІВ У ВЕЛИКОЇ РОГАТОЇ ХУДОБИ" №114052(2017-02-27) Кручиненко, Олег Вікторович; Прус, Михайло Петрович; Клименко, Олександр Сергійович; Михайлютенко, Світлана МиколаївнаItem Патент на корисну модель "СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ НАСТОЮ ДЛЯ СОУСУ" №119548(2017-09-25) Галич, Олександр Анатолійович; Аранчій, Валентина Іванівна; Слинько, Віктор Григорович; Березницький, Віктор Іванович; Піщаленко, Марина Анатоліївна; Коваленко, Нінель Павлівна; Прасолов, Євгеній Якович; Поляков, І. А.Item Патент на корисну модель " СПОСІБ ОЦІНКИ СОРТІВ ПШЕНИЦІ М'ЯКОЇ ДЛЯ СТВОРЕННЯ ПРОДУКТІВ ПІДВИЩЕНОЇ БІОЛОГІЧНОЇ АКТИВНОСТІ" №119545(2017-09-25) Поспєлов, Сергій Вікторович; Чеботарьова, Людмила ВасилівнаItem Патент на корисну модель "СПОСІБ ВИЗНАЧЕННЯ ЛЕКТИНІВ" №119537(2017-09-25) Поспєлов, Сергій Вікторович; Чеботарьова, Людмила ВасилівнаItem Патент на корисну модель "ПРИСТРІЙ ДЛЯ ЛУЩЕННЯ ТА ШЛІФУВАННЯ ЗЕРНА" №119429(2017-09-25) Арендаренко, Володимир Миколайович; Іванов, Олег Миколайович; Аранчій, Валентина Іванівна; Дудніков, Ігор Анатолійович; Харак, Руслан Миколайович; Горб, Олег Олександрович; Чапленко, Андрій Васильович; Мініч, Олександр Іванович; Фатко, Юрій СергійовичItem Патент на корисну модель "СПОСІБ СТВОРЕННЯ ТВЕРДИХ СИРІВ" №119328(2017-09-25) Галич, Олександр Анатолійович; Аранчій, Валентина Іванівна; Слинько, Віктор Григорович; Кузьменко, Лариса Михайлівна; Костоглод, Констянтин Данилович; Кравченко, Оксана Іванівна; Махмудов, Ханлар Зейналович; Махмудова, Ілона Володимирівна; Березницький, Віктор Іванович; Прасолов, Євген ЯковичItem Патент на корисну модель "ЛУЩИЛЬНА МАШИНА" №119327(2017-09-25) Арендаренко, Володимир Миколайович; Іванов, Олег Миколайович; Горб, Олег Олександрович; Шульга, Людмила Володимирівна; Шовкопляс, Ярослав Дмитрович; Ракецький, Ілля Олександрович; Бабич, Юрій ОлександровичItem Патент на корисну модель "СПОСІБ ІНТРАЦЕРВІКАЛЬНОГО ШТУЧНОГО ОСІМЕНІННЯ СВИНОК" №119099(2017-09-11) Усенко, Світлана Олексіївна; Шостя, Анатолій Михайлович; Поліщук, Анатолій Анатолійович; Гиря, Володимир Миколайович; Рокотянська, Вікторія Олексіївна; Горб, Олег Олександрович; Волощук, Олександр Васильович; Стояновський, Володимир Григорович; Засуха, Юрій Васильович; Цибенко, Володимир Григорович; Кузьменко, Лариса Михайлівна; Ступарь, Ілона ІгорівнаItem Патент на корисну модель "СПОСІБ ПІДВИЩЕННЯ ВІДТВОРЮВАЛЬНОЇ ЗДАТНОСТІ СВИНЕЙ" №118568(2017-08-10) Усенко, Світлана Олексіївна; Шостя, Анатолій Михайлович; Поліщук, Анатолій Анатолійович; Сарнавська, Ірина Вікторівна; Рибас, Марія Василівна; Гиря, Володимир Миколайович; Стояновський, Володимир Григорович; Цибенко, Володимир Григорович; Засуха, Юрій Васильович; Волощук, Василь МихайловичItem Патент на корисну модель "ЗМІШУВАЧ СИРНОЇ МАСИ" №118484(2017-08-10) Галич, Олександр Анатолійович; Аранчій, Валентина Іванівна; Слинько, Віктор Григорович; Кузьменко, Лариса Михайлівна; Костоглод, Констянтин Данилович; Кравченко, Оксана Іванівна; Махмудов, Ханлар Зейналович; Березницький, Віктор Іванович; Прасолов, Євгеній ЯковичItem Патент на корисну модель "СПОСІБ ВИЗНАЧЕННЯ ГЕМАГЛЮТИНУЮЧОЇ АКТИВНОСТІ ЛЕКТИНІВ ХЕНОМЕЛЕСУ (CHAENOMELES)" №118063(2017-07-25) Поспєлов, Сергій Вікторович; Джан, Тетяна Віталіївна; Клименко, Світлана ВалентинівнаItem Патент на корисну модель "ПНЕВМОМЕХАНІЧНА ЛУЩИЛЬНА МАШИНА" №117053(2017-06-12) Арендаренко, Володимир Миколайович; Іванов, Олег Миколайович; Костенко, Олена Михайлівна; Харак, Руслан Миколайович; Левчук, Віталій Іванович; Лапенко, Тарас Григорович; Дрожчана, Ольга Урешівна; Терещенко, Олександр ВолодимировичItem Патент на корисну модель "ОББИВАЛЬНА МАШИНА" №116271(2017-05-10) Арендаренко, Володимир Миколайович; Іванов, Олег Миколайович; Левчук, Віталій Іванович; Горб, Олег Олександрович; Сьомич, Микола Іванович; Дем'яненко, Наталія Василівна; Бардіна, Тетяна Олегівна; Махмудова, Ілона Володимирівна; Махмудов, Ельман ХанларовичItem Патент на корисну модель "ЛУЩИЛЬНА МАШИНА" №114995(2017-03-27) Аранчій, Валентина Іванівна; Арендаренко, Володимир Миколайович; Горб, Олег Олександрович; Іванов, Олег Миколайович; Левчук, Віталій ІвановичItem Спосіб визначення гемаглютинуючої активності лектинів хеномелесу (Chaenomeles)(2017-07-25) Поспєлов, Сергій Вікторович; Джан, Тетяна Віталіївна; Клименко, Світлана ВалентинівнаСпосіб визначення гемаглютинучої активності лектинів хеномелесу (Chaenomeles) шляхом екстракції рослинного матеріалу 0,05 н НСl у співвідношенні 1:20, фільтрування, концентрації білків та постановки реакції аглютинації у імунологічних планшетах у буферних системах. При цьому визначення проводиться при рН буферної системи 7,0-7,5.Item Спосіб визначення лектинів(2017-09-25) Поспєлов, Сергій Вікторович; Чеботарьова, Людмила ВасилівнаЗаявлений спосіб визначення лектинів в рослинному матеріалі. Як рослинний матеріал використовують зернівки пшениці м'якої.Item Спосіб оцінки сортів пшениці м’якої для створення продуктів підвищеної біологічної активності(2017-09-25) Поспєлов, Сергій Вікторович; Чеботарьова, Людмила ВасилівнаСпосіб оцінки сортів пшениці м'якої для створення продуктів підвищеної біологічної активності включає визначення гемаглютинуючої активності в проростках пшениці у діапазоні рН від 6,5 до 8,0 і розраховують бал оцінки за формулою: ОС=(ГА6,5+ГА7,0+ГА7,5+ГА8,0)/4, де ОС - оцінка сорту, бали; ГА6,5, ГА7,0, ГА7,5, ГA8,0 - гемаглютинуюча активність при відповідному значенні рН, бали. При цьому чим вище бал, тим більшу біологічну активність має сортItem Спосіб створення твердих сирів(ДП “Український інститут інтелектуальної власності”, 2017-09-25) Махмудова, Ілона Володимирівна; Костоглод, Констянтин Данилович; Прасолов, Євгеній Якович; Махмудов, Ханлар Зейналович; Кузьменко, Лариса Михайлівна; Березницький, Віктор Іванович; Кравченко, Оксана Іванівна; Аранчій, Валентина Іванівна; Слинько, Віктор Григорович; Галич, Олександр АнатолійовичСпосіб створення твердих сирів, що включає операції приймання молока та підготовку його до згортання, внесення бактеріальної закваски, сичужного ферменту та розчину солей мікроелементів, згортання молока та обробку згустку, формування, пресування, соління, дозрівання, фасування та маркування сиру, який відрізняється тим, що перед згортанням в молоко додатково вносять суміш водних розчинів сульфатних солей міді, кобальту і хрому при вказаному нижче співвідношенні компонентів в перерахунку на чистий метал, грам/тонну молока: мідь - 0,23…0,47; кобальт - 0,018….0,043; хром - 0,027….0,017.Item Спосіб приготування настою для соусу(ДП “Український інститут промислової власності”, 2017-09-25) Галич, Олександр Анатолійович; Поляков, І. А.; Березницький, Віктор Іванович; Прасолов, Євгеній Якович; Слинько, Віктор Григорович; Аранчій, Валентина Іванівна; Коваленко, Нінель Павлівна; Піщаленко, Марина Анатоліївна1. Спосіб приготування настою для соусу із пряноароматичних рослин, що включає доставку, підготовку, сортування, промивання, сушіння, обробку сировини етиловим спиртом, який відрізняється тим, що використовується свіжа квітуча зелень, протягом 20-24 год., з моменту збирання, проводиться 2-4 хв. сортування, замочування зелені на 37-47 хвилин, дво- триразове промивання проточною водою з душовим ополіскуванням шару зелені товщиною 1,5-4,5 см, видаленням поверхневої води, 2,5-3,5 хвилинною обробкою зелені на трясуні, здрібненням на розмір 0,25-2,5 мм і сушінням сировини повітрям до відносної вологості 5-8 % при 65-35 °С, зі швидкістю подачі зелені 0,35-0,25 м/хв. і з витратою 25000-30000 м3/год. повітря протягом 3,7-4,7 год. з наступною подвійною обробкою водно-спиртовим розчином при 18-22 °С з дво- триразовим перемішуванням тривалістю 15-20 хв. в екстракторі з тривалістю процесу настоювання 3,5-4,5 доби після першої обробки і 3,0-4,5 доби після другої обробки та зливанням самопливом в ємність готового продукту-настою через фільтр-пастку протягом 2,5-4,0, другої - протягом 3,0-4,5 год., з наступним змішуванням, фільтруванням і завантаженням в ємності для зберігання або для приготування купаного сиропу. 2. Спосіб приготування настою для соусу за п. 1, який відрізняється тим, що використовуються вихідні продукти зі співвідношенням сировини із шавлії мускатної, монарди лимонної та кіндзи і водно-спиртового розчину 1:3,07; 1:5,07; 1:8,07, а подвійна обробка сировини виконується водно-спиртовим розчином з об'ємною часткою спирту 65-75 % при першій обробці та об'ємною часткою спирту 35-45 % при другій обробці. 3. Спосіб приготування настою для соусу за будь-яким із пп. 1-2, який відрізняється тим, що проводиться перевірка готового настою на присутність токсичних елементів, миш'яку та важких металів експрес-методом.Item Композиція інсектициду для боротьби з колорадським жуком та іншими комахами(ДП “Український інститут промислової власності”, 2017-09-25) Аранчій, Валентина Іванівна; Поляков, І. А.; Березницький, Віктор Іванович; Піщаленко, Марина Анатоліївна; Коваленко, Нінель Павлівна; Галич, Олександр Анатолійович; Слинько, Віктор Григорович; Прасолов, Євгеній ЯковичКомпозиція інсектициду для боротьби з колорадським жуком та іншими комахами містить виннокислий натрій або винний оцет. Додатково введені настій із листя волоського горіха, дурману звичайного і лушпиння цибулі, настій із лушпиння бобових і листя коноплі, бішофіт, меласа і вода.