Розширення асортименту зефіру підвищеної харчової цінності

Loading...
Thumbnail Image
Date
2023-11-10
Authors
Шелудько, Вікторія Миколаївна
Горошинська, Т. О.
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Oktan Print s.r.o., Прага
Abstract
Збивні кондитерські вироби користуються широким попитом серед усіх верств населення завдяки своєму привабливому зовнішньому вигляду, ніжній текстурі, привабливому смаку і аромату. З літературних джерел відомо, що історія виготовлення зефіру має давнє погодження. Вважається що першими виготовили виріб, який за своїми структурно-технологічними і органолептичними характеристиками схожий на сучасний зефір, були єгиптяни. На той час цей виріб готувався виключно для богів і королівських осіб. Основними інгредієнтами для виробництва були: сік рослини мальви (Athaea officinalis), мед і горіхи. Сік мальви виконував роль драглеутворювача. У 19 ст. у Франції кондитери використовували сік мальви для приготування збивних цукристих виробів, куди також входили яєчні білки і цукор. Пізніше сік мальви замінили на желатин і виріб отримав свою стабільну структуру і форму.
Description
Шелудько В. М., Горошинська Т. О. Розширення асортименту зефіру підвищеної харчової цінності. Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини : матеріали Х Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (Прага, 10 листопада 2023 р.). Прага : Oktan Print s.r.o., 2023. С. 109-110 DOI: 10.46489/FAHM-23-25
Keywords
зефір, харчова цінність, кондитерські вироби, технологія виробництва, добавки
Citation