Гречане борошно – перспективна сировина харчової промисловості
Loading...
Date
2023-12-19
Authors
Хмельницька, Євгенія Вікторівна
Луцан, І. В.
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Е-видання ПДАУ, м. Полтава
Abstract
Гречане борошно є продуктом переробки гречаного проділу або дрібних фракцій ядриці, які отримують за традиційною схемою виробництва гречаної крупи, а також цілої гречки або її окремих фракцій. Завдяки високій харчовій цінності, продукти, що виробляються з гречки, широко використовуються не тільки в громадському, а й у дитячому, дієтичному харчуванні.
Гречка також є рослиною стійкою до шкідників і тому не потребує обробки отрутохімікатами, що дозволяє вирощувати екологічно чисту культуру.
Description
Хмельницька Є. В., Луцан І. В. Гречане борошно – перспективна сировина харчової промисловості. Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (Полтава, 19 грудня 2023 р.). Е-видання ПДАУ, Полтава, 2023. С. 134-136
Keywords
Гречане борошно, харчова цінність, біосинтез лізину, поживні речовини, сировина харчової промисловості, хімічний склад