Порівняння виходу готового продукту та тривалості жарення в контактному грилі м’яса, нарізаного впоперек і повдовж волокон

Loading...
Thumbnail Image
Date
2024-04
Authors
Скрипник, Вячеслав Олександрович
Лелюх, Є. В.
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Полтавський державний аграрний університет
Abstract
Кондуктивне жарення натурального м’яса є енергоємних процесом, який супроводжується значними втратами маси вихідного продукту (до 40%). На тривалість процесу такого жарення і вихід готового продукту впливає значна кількість факторів, як теплотехнічних, так і технологічних. До теплотехнічних факторів можна віднести температуру поверхні жарення перед процесом і в його ході, перепад температур (температурний напір) між поверхнею жарення і поверхнею виробу, питома поверхнева потужність поверхні жарення, нерівномірність температурного поля поверхні жарення.
Description
Keywords
Кондуктивне жарення, м’ясо, контактний гриль, нарізання м’яса
Citation
Скрипник В. О., Лелюх Є. В. Порівняння виходу готового продукту та тривалості жарення в контактному грилі м’яса, нарізаного впоперек і повдовж волокон. Нові технології і обладнання харчових та переробних виробництв : матеріали всеукр. наук.-практ. інтернет-семінару (м. Полтава, 30 квітн. 2024 р.) / ПДАУ: В. О. Скрипник, С. В. Попов. Полтава : ПДАУ, 2024. С. 9–11.