Результати дослідження кінетики температури під час кондуктивного сушіння картоплі

No Thumbnail Available
Date
2024-04
Authors
Скрипник, Вячеслав Олександрович
Бут, А. Г.
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Полтавський державний аграрний університет
Abstract
Картопля є важливим джерелом поживних речовин у харчуванні людини і тварин. На вміст поживних речовин впливає багато факторів: місце вирощування, сорт, ґрунтові і кліматичні умови у вегетативний період, кількість і хімічний склад добрив, що вносяться, та агротехніка, що застосовується під час посадки і обробки картоплі. Основною поживною речовиною картоплі є крохмаль, якого міститься до 80 % від вмісту сухих речовин, а її білок – туберін – має високу біологічну активність.
Description
Keywords
Кондуктивне сушіння, картопля, кінетика температури, кондуктивний спосіб
Citation
Скрипник В. О., Бут А. Г. Результати дослідження кінетики температури під час кондуктивного сушіння картоплі. Нові технології і обладнання харчових та переробних виробництв : матеріали всеукр. наук.-практ. інтернет-семінару (м. Полтава, 30 квіт. 2024 р.) / ПДАУ: В. О. Скрипник, С. В. Попов. Полтава : ПДАУ, 2024. С. 15–17.