Publication: Аналіз сортів бобових овочевих культур за господарсько-корисними ознаками, кількісним та якісним складом в реєстрі сортів рослин
No Thumbnail Available
Date
2025-03-31
Authors
Рожко, Ілона Іванівна
Кулик, Максим Іванович
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ПДАУ
Abstract
Овочеві культури відрізняються значним різноманіттям, що проявляється в їхній морфологічній будові, реакції на кліматичні умови та вимогах до агротехнічних заходів. Ці особливості істотно впливають на їхній продуктивний потенціал [1]. Крім того, сортові характеристики також відіграють важливу роль у формуванні врожайності, якості продукції та стійкості рослин до абіотичних і біотичних факторів [2]. Сукупність цих чинників має вирішальне значення для розвитку як промислового, так і присадибного овочівництва [3, 4].
Description
Keywords
Державний реєстр сортів, овочеві культури, бобові, сорт, господарсько-корисні ознаки, кількісний склад, якісний склад
Citation
Рожко І. І., Кулик М. І. Аналіз сортів бобових овочевих культур за господарсько-корисними ознаками, кількісним та якісним складом в реєстрі сортів рослин. Сучасні напрями та досягнення селекції і насінництва сільськогосподарських культур : матеріали ІІІ всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 31 берез. 2025 р.). Полтава : ПДАУ, 2025. С. 44–46.