Publication:
Сучасні технології зберігання зерна: зовнішні методи та тенденції

Loading...
Thumbnail Image
Date
2025
Authors
Бараболя, Ольга Валеріївна
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Research Projects
Organizational Units
Journal Issue
Abstract
Уявіть собі зерно як живий організм, адже в його структурі постійно протікають різноманітні біологічні та хімічні реакції. Під час зберігання зерно продовжує «дихати», втрачаючи масу через процеси розщеплення цукрів та інших органічних речовин. Цей процес значною мірою залежить від змін температури та вологості у масі зерна. Саме тому критично важливо постійно контролювати ці два параметри, оскільки вони безпосередньо впливають як на якість, так і на обсяг збереженого врожаю [1].
Description
Keywords
Зерно, зберігання, технологія, зовнішні методи
Citation
Бараболя О. В. Сучасні технології зберігання зерна: зовнішні методи та тенденції. Хімія, біотехнологія, екологія та освіта : зб. матеріалів ІХ міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 15-16 трав. 2025 р.). Полтава, 2025. С. 294–300.