Удосконалення технології сиркових виробів з використанням фруктових наповнювачів
Loading...
Date
2023-05
Authors
Чобан М.О
Юхно В.М
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Тема кваліфікаційної роботи: Удосконалення технології сиркових
виробів з використанням фруктових наповнювачів.
Кваліфікаційна робота містить: 47 сторінок основного тексту, 6
таблиць, 13 рисунків, 87 джерел спеціальної, наукової та довідникової
літератури.
Завдання кваліфікаційної роботи:
1. Проаналізувати літературні джерела за обраною темою;
2. Вивчити технологію сиру кисломолочного та сиркових виробів в
умовах ПП «Білоцерківська агропромислова група»;
3. Вивчити та проаналізувати методи органолептичного,
технохімічного та мікробіологічного контролю молочних виробів на основі
сиру кисломолочного;
4. Розробити технологію сиркового виробу із додаванням сиропу
червоної шовковиці та провести контроль якості і безпечності готового
продукту;
5. Визначити економічну ефективність розробленого кисломолочного
продукту.
Основні методи виконання: аналітичні (огляд літературних джерел за
тематикою досліджень), органолептичні, технохімічні, мікробіологічні,
математичні та економічні.
Короткий зміст одержаних результатів: Зроблений аналіз ринку
молока та молочних продуктів в Україні; обґрунтовано харчове значення
кисломолочних продуктів в харчуванні населення; особливості виробництва
продукції на основі кисломолочних продуктів з використанням наповнювачів
різного походження; використання у технології молочних продуктів плодів
червоної шовковиці та виробів з них; розроблена рецептура та технологія
сиркових виробів із додаванням сиропу червоної шовковиці; досліджено
якість та безпечність готового продукту; проведений аналіз основних
результатів виконаних досліджень та економічної ефективності розробки
нового продукту.
Найкращим зразком за органолептичними, технохімічними та
мікробіологічними показниками є сирковий виріб із 20 % вмістом сиропу
червоної шовковиці, виробництво якого на 2,09 % є рентабельнішим.
Керівництву підприємства розглянути розроблену технологію
сиркового виробу із 20 % сиропу червоної шовковиці та включити у
технологічну схему підприємства.
Description
Keywords
Технологія переробки молочної сировини, сир кисломолочний, сироп із червоної шовковиці, сирковий виріб з наповнювачем червоної шовковиці