Проект будівництва м’ясопереробного підприємства потужністю 7,0 т/зміну ковбасних виробів.
No Thumbnail Available
Date
2024-05
Authors
Вікторія СУДНИК
Володимир ТЕНДІТНИК
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
АНОТАЦІЯ
Судник Вікторія Володимирівна
Проект будівництва м’ясопереробного підприємства потужністю 7,0 т/зміну ковбасних виробів.
Кваліфікаційна робота за освітньо-професійного програмою Харчові технології спеціальності 181 Харчові технології.
Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава, 2024 рік.
Метою кваліфікаційної роботи є проект будівництва м’ясопереробного підприємства потужністю 7,0 т/зміну ковбасних виробів.
Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки, що представлена на 75 сторінках та 4 аркушів графічної частини.
В розділі «Технологічна частина» обґрунтована необхідність будівництва м’ясопереробного підприємства з виробництва ковбасних виробів, добова потужність, асортимент підібраної продукції; місце будівництва, шляхи постачання сировини, реалізації продукції; наведено розрахунок потреби населення даного регіону у ковбасах. Обґрунтовано вибір технологічних схем виробництва ковбас. Представлено розрахунки витрат сировини, допоміжних матеріалів, технологічного обладнання, чисельності працюючих, виробничих площ, енерговитрат на виробництво. Описано організацію технохімічного контролю, контролю якості готової продукції, технологічні процеси виробництва, утилізацію відходів.
Розділ «Проектно-будівельні рішення» містить обґрунтування генерального плану м’ясопереробного підприємства.
В розділі «Управління якістю харчових продуктів з основами НАССР» описана організація роботи з розробки системи НАССР.
На графічних листах представлені: генплан (арк.1); план цеху на позначці 0,000 (арк.2); поздовжні та поперечні розрізи 1 - 1, 2 – 2 (арк.3), апаратурно-технологічна схема виробництва варено-копчених ковбас (арк.4).