181 «Харчові технології» - Бакалаври 2023-2024
Permanent URI for this collection
Browse
Recent Submissions
Item Розробка технології макаронних виробів, збагачених рибним субпродуктом та екстрактом розмарину(2024-05) Мацала Любов; Валерій СукмановМета дослідження – вдосконалення технології макаронних виробів шляхом їх збагачення рибною сировиною та екстрактом розмарину. Об’єкт дослідження – технологія макаронних виробів, виготовлених з додаванням рибною сировиною та екстракту розмарину. Результати досліджень представлені у вигляді кваліфікаційної роботи на 56 сторінках та містять 7 рисунків та 8 таблиць. Список використаних джерел містить 106 позицій.Item Удосконалення технології сосисок з баранини із використанням екстракту куркуми(2024-05) Філіп Богдана; Валерій СукмановМета дослідження – вдосконалення технології сосисок з баранини шляхом їх збагачення екстрактом куркуми. Результати досліджень представлені у вигляді кваліфікаційної роботи на 61 сторінці та містять 13 рисунків та 8 таблиць. Список використаних джерел містить 87 позицій.Item Удосконалення технології йогуртів з використанням екстрактів із залишків переробки моркви(2024-05) Дмитро Мащенко; Валерій СукмановМета роботи – удосконалення технології йогуртів використанням екстрактів із залишків переробки моркви. Структура та обсяг роботи. Кваліфікаційна роботи складається із вступу, трьох розділів, висновків та пропозицій, списку використаних джерел. Викладена на 76 сторінках комп’ютерного тексту, має 19 рисунків, 10 таблиць основного тексту. Список літератури складається з 171 джерела.Item Проект будівництва цеху м’ясних консервів для дитячого харчування потужністю 53 туб/зм(2024-05) Фенько, АнгелінаАНОТАЦІЯ Фенько Ангеліна Андріївна Проект будівництва цеху м’ясних консервів для дитячого харчування потужністю 53 туб/зм. Кваліфікаційна робота за освітньо-професійного програмою Харчові технології спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава, 2024 рік. Метою кваліфікаційної роботи є проект будівництва цеху м’ясних консервів для дитячого харчування потужністю 53 туб/зм. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки, що представлена на 59 сторінках та 4 аркушів графічної частини. В розділі «Технологічна частина» обґрунтовано необхідність будівництва цеху м’ясних консервів для дитячого харчування, добову потужність, асортимент підібраної продукції; наведено розрахунок потреби населення даного регіону у м’ясних консервах для дитячого харчування. Обґрунтовано вибір технологічних схем виробництва м’ясних консервів для дитячого харчування. Представлено розрахунки витрат сировини, допоміжних матеріалів, технологічного обладнання, чисельності працюючих, виробничих площ, енерговитрат на виробництво. Описано організацію технохімічного контролю, контролю якості готової продукції, технологічні процеси виробництва, утилізацію відходів. Розділ «Проектно-будівельні рішення» містить обґрунтування генерального плану цеху м’ясних консервів для дитячого харчування. В розділі «Управління якістю харчових продуктів з основами НАССР» описана організація роботи з розробки системи НАССР. На графічних листах представлені: генплан (арк.1); план цеху на позначці 0,000 (арк.2); поздовжні та поперечні розрізи 1 - 1, 2 – 2 (арк.3), апаратурно- технологічна схема виробництва гомогенізованих дитячих консервів (арк.4).Item Удосконалення технології хліба пшеничного за рахунок використання рослинної сировини підвищеної біологічної цінності(2024-05) Тетяна Гнуча; Євгенія ХмельницькаАНОТАЦІЯ Гнуча Тетяна Романівна. Удосконалення технології хліба пшеничного за рахунок використання рослинної сировини підвищеної біологічної цінності. Кваліфікаційна робота за освітньо-професійною програмою Харчові технології спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава, 2024 рік. Метою кваліфікаційної роботи є удосконалення технології хліба пшеничного за рахунок використання рослинної сировини підвищеної біологічної цінності. Кваліфікаційна робота складається із вступу, трьох розділів, висновків та пропозицій, списку використаних джерел, додатків. Викладена на 48 сторінках комп’ютерного тексту, має 16 таблиць і 11 рисунків основного тексту. Список літератури складається із 47 джерел. Об’єкт дослідження: технологія хліба пшеничного з додаванням рослинної сировини підвищеної біологічної цінності. Предмети дослідження: борошно пшеничне, висівки пшеничні, хліб пшеничний. Результати досліджень: експериментальним шляхом обґрунтоване використання висівок в технології хліба пшеничного, з додаванням їх на стадії замішування тіста в кількості 5% від маси борошна, з паралельним додаванням ламінарії слані - 5%. Доцільність використання висівок пшеничних та ламінарії підтверджено визначенням якості зразків хліба за органолептичними та фізико-хімічними показниками. Використання такої сировини дозволить отримати хліб збагачений йодом, клітковиною, вітамінами та мінеральними речовинами. Ключові слова: висівки пшеничні, ламінарії слані, хліб пшеничний, рослинна сировина підвищеної біологічної цінності, дослідження якості.Item Удосконалення технології напою функціонального призначення з використанням фітосировини(2024-05) Маргарита Усенко; Віктор ЮхноАНОТАЦІЯ Усенко Маргарита Ігорівна Удосконалення технології напою функціонального призначення з використанням фітосировини. Кваліфікаційна робота за освітньо-професійного програмою Харчові технології першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава, 2024 рік. Метою кваліфікаційної роботи було розробити технологію виробництва кисломолочного напою на основі молочної сироватки, збагаченого фітосировиною та дослідити якість і безпечність готового виробу. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки на 58 сторінках, яка містить 74 джерел спеціальної, наукової та довідникової літератури в тому числі 12 англомовних, 23 таблиць та 11 рисунків. Проведено аналітичний огляд джерел наукової, довідникової літератури та періодичних видань, щодо ринку продуктів функціонального призначення, розробки функціональні напої на основі молока та вторинної молочної сировини, зокрема сироватки молочної при включенні фітосировини. Розкрито загальну методику проведення досліджень, технологію сироватки молочної пастеризованої в умовах підприємства та детально описані методики органолептичних, фізико-хімічних та мікробіологічних досліджень готового продукту. Розкрито основні результати проведених досліджень, а саме дана характеристика фітосировині, зокрема бузині чорній, розроблена технологія одержання сиропу із фітосировини гарячим методом та рецептура й технологія дослідних зразків функціонального напою на основі сироватки молочної з додаванням сиропу з бузини чорної, проведені дослідження з якості і безпечності готового продукту, зроблений аналіз основних результатів виконаних досліджень та економічної ефективності розробленого продукту. Фітосировина (сироп із бузини чорної) за умови використання у технології напоїв на основі сироватки молочної покращує технологічні та функціональні властивості продукту та здійснює позитивний вплив як на функціонування травної системи людини, так і всього організму загалом. Запропоновано рекомендувати для впровадження у виробництво підприємства розроблену рецептуру та удосконалену технологію напою функціонального на основі сироватки молочної з додаванням сиропу бузини чорної. Ключові слова: сироватка молочна, сироп бузини чорної, напій на основі сироватки молочної та фітосировини, органолептичні дослідження, фізико-хімічні дослідження, мікробіологічні дослідження.Item Проєкт будівництва цеху виробництва вершкового масла та спредів методом перетворення високожирних вершків потужністю 60 т молока за добу з переробкою вторинної молочної сировини(2024-05) Олександр СКРИПКА; Віктор ЮХНОАНОТАЦІЯ Скрипка Олександр Миколайович Проєкт будівництва цеху виробництва вершкового масла та спредів методом перетворення високожирних вершків потужністю 60 т молока за добу з переробкою вторинної молочної сировини Кваліфікаційна робота за освітньо-професійною програмою Харчові технології спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава 2024 рік. Метою кваліфікаційної роботи є теоретичне обґрунтування доцільності проекту будівництва підприємства та підбір і розрахунок асортименту, сировини, допоміжних матеріалів, технологічного обладнання. Кваліфікаційна робота складається з 2 частин: пояснювальної записки та графічної частини. Пояснювальна частина складається із вступу, трьох розділів, списку використаних джерел, що містить 37 найменувань. Робота містить 45 таблиць та 4 рисунки. У записці на основі аналізу технічних рішень розроблено підбір та обґрунтування асортименту продукції, аналіз та підбір технологічних схем та обладнання, розрахунок сировини і готової продукції, робочої сили, а також виробничих площ цеху. Наведені інженерні розрахунки з витрат води, пари, електроенергії на технологічні потреби . Оскільки, основною метою удосконалення будь-якого виробничого процесу в різних галузях народного господарства є досягнення максимального виробничого ефекту, тобто збільшення якості готової продукції при мінімальних затратах праці, сировини та енергії. У розділі з проектно-будівельного рішення знаходиться опис генерального плану перелік приміщень та їх площі. У розділі «Управління якістю харчових продуктів з основами НАССР» описано організацію системи управління якістю продукції та заходи по підвищенню якості продукції. На графічних листках представлені: генеральний план підприємства (лист 1); план цеху(лист 2); повздовжній та поперечний розрізи (лист 3); апаратурно- технологічна схема виробництва масла, спреду та сухого знежиреного молока(лист 4). Ключові слова:масло вершкове, спред, технологічна схема, вершки, знежирене молоко , норма витрат.Item Удосконалення технології варених ковбас з використанням насіння чіа та льону(2024-05) Денис Недашківський; Віктор ЮхноАНОТАЦІЯ Недашківський Денис Олегович Удосконалення технології варених ковбас з використанням насіння чіа та льону. Кваліфікаційна робота за освітньо-професійного програмою Харчові технології першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава, 2024 рік. Метою кваліфікаційної роботи було розробити рецептуру та удосконалити технологію ковбас вареної групи на прикладі сосисок з додаванням харчових добавок з насіння чіа та льону з наступним визначенням показників якості та безпечності отриманого готового продукту. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки на 55 сторінках, яка містить 87 джерел спеціальної, наукової та довідникової літератури, 7 таблиць, 9 рисунків та відповідні додатки. Проведено аналітичний огляд джерел наукової, довідникової літератури та періодичних видань, щодо виробництва мʼяса та мʼясопродуктів в Україні, а також інновацій у технології варених ковбас, особливостей технології варених ковбас з використанням різноманітних добавок та ролі клітковини у дієті людини. Розкрито загальну методику проведення досліджень, технологію сосисок в умовах підприємства та детально описані методики органолептичних, фізико-хімічних та мікробіологічних досліджень готового продукту. Розкрито основні результати проведених досліджень, а саме дана характеристика насіння чіа та льону, як харчової добавки у технології сосисок, розроблена рецептура та викладена технологія дослідних зразків ковбасних виробів в умовах кафедри, проведені дослідження з якості і безпечності готового продукту, зроблений аналіз основних результатів виконаних досліджень та економічної ефективності розробленого продукту. Харчова добавка за умови використання у технології сосисок покращує технологічні та функціональні властивості фаршевої системи та здійснює позитивний вплив як на функціонування травної системи людини, так і всього організму загалом. Запропоновано рекомендувати для впровадження у виробництво підприємства розроблену рецептуру та удосконалену технологію сосисок із додаванням борошна з насіння чіа та льону. Ключові слова: мʼясна сировина, борошно з насіння чіа та льону, варені ковбаси, сосиски, органолептичні дослідження, фізико-хімічні дослідження, мікробіологічні дослідженняItem Удосконалення технології ковбаси вареної «Діабетичної» функціонального призначення(2024-05) Крайній Костянтин; Віктор ЮхноАНОТАЦІЯ Крайній Костянтин Олександрович Удосконалення технології ковбаси вареної «Діабетичної» функціонального призначення. Кваліфікаційна робота за освітньо-професійного програмою Харчові технології першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава, 2024 рік. Метою кваліфікаційної роботи було удосконалити рецептуру ковбаси вареної «Діабетична» з додавання кориці, призначеної для корекції обміну речовин хворих цукровим діабетом. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки на 54 сторінках, яка містить 70 джерел спеціальної, наукової та довідникової літератури, 8 таблиць, 12 рисунків та відповідні додатки. Проведено аналітичний огляд джерел наукової, довідникової літератури та періодичних видань, технології ковбас вареної групи функціонального спрямування з використанням у рецептурі кориці, органолептичного, фізико-хімічного та мікробіологічного контролю готового продукту. Детально опрацьовані методики контролю ковбасних виробів та технологія ковбас вареної групи функціонального спрямування з використанням кориці. Розкрито загальну методику проведення досліджень, технологію ковбас вареної групи в умовах підприємства та детально описані методики органолептичних, фізико-хімічних та мікробіологічних досліджень готового продукту. Розкрито основні результати проведених досліджень, а саме дана характеристика кориці, як харчової добавки та зазначені особливості технології ковбаси вареної «Діабетична», як продуту функціонального призначення, розроблена рецептура та викладена технологія дослідних зразків ковбасних виробів в умовах кафедри, проведені дослідження з якості і безпечності готового продукту, зроблений аналіз основних результатів виконаних досліджень та економічної ефективності розробленого продукту. Харчова добавка за умови використання у технології ковбаси вареної «Діабетична» покращує технологічні та функціональні властивості готового продукту та здійснює позитивний вплив як на функціонування травної системи людини, так і всього організму загалом.Item Проект будівництва м’ясопереробного підприємства потужністю 3,0 т/зміну.(2024-05) Городницький Ігор; Хмельницька, Євгенія ВікторівнаАНОТАЦІЯ Городницький Ігор Олександрович Проект будівництва м’ясопереробного підприємства потужністю 3,0 т/зміну. Кваліфікаційна робота за освітньо-професійного програмою Харчові технології спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава, 2024 рік. Метою кваліфікаційної роботи є проект будівництва м’ясопереробного підприємства потужністю 3,0 тонни за зміну. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки на 60 сторінок та 4 аркушів графічної частини. В розділі «Технологічна частина» обґрунтована необхідність будівництва м’ясопереробного підприємства, асортимент продукції; місце будівництва, шляхи постачання сировини та матеріалів, реалізації продукції; наведено розрахунок потреби населення регіону у ковбасах і напівфабрикатах; обґрунтовано вибір технологічних схем їх виробництва. Наведено розрахунки витрат сировини, матеріалів, технологічного обладнання та його підбір, чисельності працюючих, виробничих та складських площ, енерговитрат на виробництво. Описані організація технохімічного контролю, контролю якості сировини та готової продукції, технологічні процеси виробництва, утилізація відходів. Розділ «Проектно-будівельні рішення» містить обґрунтування генерального плану підприємства та планування м’ясопереробного підприємства. В розділі «Управління якістю харчових продуктів з основами НАССР» описана організація роботи з розробки системи НАССР в запроектованому цеху. На графічних листах представлені: генплан (арк.1); план цеху на позначці 0,000 (арк.2); поздовжні та поперечні розрізи 1-1, 2-2 (арк.3), апаратурно-технологічна схема виробництва варених ковбас (арк.4).Item Проект будівництва м’ясопереробного підприємства потужністю 6,0 т/зміну ковбасних виробів і продуктів із свинини(2024-05) Роман ЮГАНСОН; Алла КАЙНАШАНОТАЦІЯ Югансон Роман Олександрович Проект будівництва м’ясопереробного підприємства потужністю 6,0 т/зміну ковбасних виробів і продуктів із свинини Кваліфікаційна робота за освітньо-професійного програмою Харчові технології спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава, 2024 рік. Метою кваліфікаційної роботи є проект будівництва м’ясопереробного підприємства потужністю 6,0 т/зміну ковбасних виробів і продуктів із свинини. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки, що представлена на 84 сторінках та 4 аркушів графічної частини. В розділі «Технологічна частина» обґрунтовано необхідність будівництва м’ясопереробного підприємства з виробництва ковбасних виробів і продуктів із свинини, добову потужність, асортимент підібраної продукції; наведено розрахунок потреби населення даного регіону у ковбасах і продуктах із свинини. Обґрунтовано вибір технологічних схем виробництва ковбас і продуктів із свинини. Представлено розрахунки витрат сировини, допоміжних матеріалів, технологічного обладнання, чисельності працюючих, виробничих площ, енерговитрат на виробництво. Описано організацію технохімічного контролю, контролю якості готової продукції, технологічні процеси виробництва, утилізацію відходів. Розділ «Проектно-будівельні рішення» містить обґрунтування генерального плану м’ясопереробного підприємства. В розділі «Управління якістю харчових продуктів з основами НАССР» описана організація роботи з розробки системи НАССР. На графічних листах представлені: генплан (арк.1); план цеху на позначці 0,000 (арк.2); поздовжні та поперечні розрізи 1 - 1, 2 – 2 (арк.3), апаратурно- технологічна схема виробництва варених ковбас (арк.4).Item Проект будівництва цеху з виробництва фруктових консервів потужністю 72 тоб/зм.(2024-05) Олександр СТРИЖАК; Алла КАЙНАШАНОТАЦІЯ Стрижак Олександр Олександрович Проект будівництва цеху з виробництва фруктових консервів потужністю 72 тоб/зм. Кваліфікаційна робота за освітньо-професійного програмою Харчові технології спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава, 2024 рік. Метою кваліфікаційної роботи є проект будівництва цеху з виробництва фруктових консервів потужністю 72 тоб/зм. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки, що представлена на 58 сторінках та 4 аркушів графічної частини. В розділі «Технологічна частина» обґрунтована необхідність будівництва цеху з виробництва фруктових консервів, добова потужність, асортимент підібраної продукції; місце будівництва, шляхи постачання сировини, реалізації продукції; наведено розрахунок потреби населення даного регіону у фруктових консервах. Обґрунтовано вибір технологічних схем виробництва фруктових консервів. Представлено розрахунки витрат сировини, допоміжних матеріалів, технологічного обладнання, чисельності працюючих, виробничих площ, енерговитрат на виробництво. Описано організацію технохімічного контролю, контролю якості готової продукції, технологічні процеси виробництва, утилізацію відходів. Розділ «Проектно-будівельні рішення» містить обґрунтування генерального плану цеху з виробництва фруктових консервів. В розділі «Управління якістю харчових продуктів з основами НАССР» описана організація роботи з розробки системи НАССР в цеху фруктових консервів. На графічних листах представлені: генплан (арк.1); план цеху на позначці 0,000 (арк.2); поздовжні та поперечні розрізи 1 - 1, 2 – 2 (арк.3), апаратурно-технологічна схема виробництва компотів із насінневих плодів (арк.4).Item Проект будівництва м’ясопереробного підприємства потужністю 7,0 т/зміну ковбасних виробів.(2024-05) Вікторія СУДНИК; Володимир ТЕНДІТНИКАНОТАЦІЯ Судник Вікторія Володимирівна Проект будівництва м’ясопереробного підприємства потужністю 7,0 т/зміну ковбасних виробів. Кваліфікаційна робота за освітньо-професійного програмою Харчові технології спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава, 2024 рік. Метою кваліфікаційної роботи є проект будівництва м’ясопереробного підприємства потужністю 7,0 т/зміну ковбасних виробів. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки, що представлена на 75 сторінках та 4 аркушів графічної частини. В розділі «Технологічна частина» обґрунтована необхідність будівництва м’ясопереробного підприємства з виробництва ковбасних виробів, добова потужність, асортимент підібраної продукції; місце будівництва, шляхи постачання сировини, реалізації продукції; наведено розрахунок потреби населення даного регіону у ковбасах. Обґрунтовано вибір технологічних схем виробництва ковбас. Представлено розрахунки витрат сировини, допоміжних матеріалів, технологічного обладнання, чисельності працюючих, виробничих площ, енерговитрат на виробництво. Описано організацію технохімічного контролю, контролю якості готової продукції, технологічні процеси виробництва, утилізацію відходів. Розділ «Проектно-будівельні рішення» містить обґрунтування генерального плану м’ясопереробного підприємства. В розділі «Управління якістю харчових продуктів з основами НАССР» описана організація роботи з розробки системи НАССР. На графічних листах представлені: генплан (арк.1); план цеху на позначці 0,000 (арк.2); поздовжні та поперечні розрізи 1 - 1, 2 – 2 (арк.3), апаратурно-технологічна схема виробництва варено-копчених ковбас (арк.4).Item Проект будівництва консервного цеху потужністю 46 туб/зм з виробництва м’ясних тушкованих консервів(2024-05) Чарченко, ТетянаПроект будівництва консервного цеху потужністю 46 туб/зм з виробництва м’ясних тушкованих консервів. Кваліфікаційна робота за освітньо–професійного програмою Харчові технології спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава, 2024 рік. Метою кваліфікаційної роботи є проект будівництва консервного цеху потужністю 46 туб/зм з виробництва м’ясних тушкованих консервів. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки на 82 сторінках, яка містить 37 літературних джерел і 1 додаток та 4 аркушів графічної частини. В розділі «Технологічна частина» обґрунтована необхідність будівництва консервного підприємства, асортимент продукції;здійснено аналіз та обґрунтування технологічних схем виробництва. Наведено розрахунки витрат сировини та допоміжних матеріалів, вимоги чинних нормативних документів до якісних показників м’ясних консервів, здійснення ветеринарного та технохімічного контролю консервівна всіх етапах виробництва, розрахунок потреб консервного цеху у енергетичних ресурсах. Розділ «Проектно-будівельні рішення» містить опис генерального плану перелік основних споруд та їх розташування у забудові; зонування ділянки, опис особливостей окремих зон та озеленення ділянки. В розділі «Управління якістю харчових продуктів з основами НАССР» описанаописано організацію системи управління якістю продукції та заходи по підвищенню якості продукції. На графічних листах представлені: генплан (арк.1); план цеху на позначці 0,000 (арк.2); поздовжні та поперечні розрізи 1–1, 2–2 (арк.3), апаратурно–технологічна схема виробництва тушкованих консервів (арк.4).Item Проект будівництва цеху з виробництва кисломолочних напоїв потужністю 60 т молока за зміну при молочному заводі потужністю 100т за зміну.(2024) Стешенко Каріна Сергіївна.Проект будівництва цеху з виробництва кисломолочних напоїв потужністю 60 т молока за зміну при молочному заводі потужністю 100т за зміну. Кваліфікаційна робота за освітньо-професійного програмою Харчові технології спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава, 2024 рік. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки на 67 с., яка містить 16 таблиць, 10 рисунків та 52 джерел у списку літератури. Мета роботи: розробити проект будівництва цеху виробництва кисломолочних напоїв потужністю 60 т молока за зміну. Об'єкт вивчення: технологічний процес виробництва кисломолочних напоїв різних видів. Предмет вивчення: технологія кисломолочних продуктів (кефір, йогурт, ряжанка) високої якості і відповідні розрахунки. Методи дослідження: синтез та аналіз, органолептичні, фізико-хімічні, математичні. Проектом передбачено розробка технологічного процесу кефіру нежирного, кефіру з масовою часткою жиру 2,5% і 3,2%, йогурту з масовою часткою жиру м.ч.ж. 1,5%, ряжанки з м.ч.ж. – 4,04%. Крім того, передбачено також виробництво сметани з масовою часткою жиру 15,0% і кисломолочного сиру. Розділ перший «Технологічна частина». Другий розділ «Проектно-будівельні рішення». Третій розділ включає управління якістю харчових продуктів з основами НАССР. Графічна частина передбачає відповідні рисунки і схеми: 1. Генеральний план заводу; 2. План цеху виробництва кисломолочних продуктів; 3. Повздовжнього і поперечного перерізу цеху; 4. Схему технологічну схему кисломолочних продуктів.Item Проект будівництва ковбасного цеху потужністю 7,8 т/зм ковбасних виробів(2024) Химич Яна ЮріївнаКваліфікаційна робота за освітньо – професійною програмою Харчові технології спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава, 2024 рік. Метою кваліфікаційної роботи є теоретичне та практичне обгрунтування будівництва ковбасного цеху в якому передбачено виробництво ковбасних виробів різних асортиментних груп та копченостей. Підбір і розрахунок асортименту готової продукції, сировини, допоміжних матеріалів, технологічного обладнання. Бакалаврська робота складається з 2- х частин: пояснювальної записки та графічної частини. Пояснювальна частина складається із вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел що містить 33 найменувань. Робота містить 32 таблиці. Об’єктом дослідження є цех з виробництва ковбасних виробів потужністю 7,8 т/ зм. ковбасних виробів. У записці на основі аналізу технічних рішень підібрано асортимент продукції, розраховано сировину та допоміжні матеріали. Здійснено аналіз та обґрунтування вибору технологічних схем та обладнання. У розділі з проектно-будівельні рішення наведено опис генерального плану перелік приміщень та їх площі. У розділі «Управління якістю харчових продуктів з основами НАССР» описано організацію системи управління виробництвом та якістю продукції, перераховані основні заходи по підвищенню якості продукції.Item Проект будівництва ковбасного цеху потужністю 10,2 т/зм ковбасних виробів та копченостей(2024) Харченко Вікторія ОлександрівнаКваліфікаційна робота за освітньо – професійною програмою Харчові технології спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава, 2024 рік. Метою кваліфікаційної роботи є теоретичне та практичне обгрунтування будівництва ковбасного цеху в якому передбачено виробництво ковбасних виробів різних асортиментних груп та копченостей. Підбір і розрахунок асортименту готової продукції, сировини, допоміжних матеріалів, технологічного обладнання. Бакалаврська робота складається з 2- х частин: пояснювальної записки та графічної частини. Пояснювальна частина складається із вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел що містить 35 найменувань. Робота містить 32 таблиці. Об’єктом дослідження є цех з виробництва ковбасних виробів потужністю 10,2 т/ зм. ковбасних виробів. У записці на основі аналізу технічних рішень підібрано асортимент продукції, розраховано сировину та допоміжні матеріали. Здійснено аналіз та обґрунтування вибору технологічних схем та обладнання. У розділі з проектно-будівельні рішення наведено опис генерального плану перелік приміщень та їх площі. У розділі «Управління якістю харчових продуктів з основами НАССР» описано організацію системи управління виробництвом та якістю продукції, перераховані основні заходи по підвищенню якості продукції.