Спосіб оцінки сортів пшениці м’якої для створення продуктів підвищеної біологічної активності
Loading...
Date
2017-09-25
Authors
Поспєлов, Сергій Вікторович
Чеботарьова, Людмила Василівна
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Спосіб оцінки сортів пшениці м'якої для створення продуктів підвищеної біологічної активності
включає визначення гемаглютинуючої активності в проростках пшениці у діапазоні рН від 6,5 до
8,0 і розраховують бал оцінки за формулою:
ОС=(ГА6,5+ГА7,0+ГА7,5+ГА8,0)/4,
де ОС - оцінка сорту, бали;
ГА6,5, ГА7,0, ГА7,5, ГA8,0 - гемаглютинуюча активність при відповідному значенні рН, бали. При
цьому чим вище бал, тим більшу біологічну активність має сорт
Description
346. Пат. 119545 Україна, МПК G01N 33/02, G01N 33/50, G01N 33/80. Спосіб оцінки сортів пшениці м’якої для створення продуктів підвищеної біологічної активності/ С.В.Поспєлов, Л.В.Чеботарьова; власник Полтавська державна аграрна академія. - № 201703975 ; заявл. 21.04.2017 ; опублік. 25.09.2017, Бюл. № 18.- 1 с.
Keywords
лектини, пшениця озима, біологічна активність