ФОРМУВАННЯ ТА ФУНКЦІОНУВАННЯ РИНКУ СИРУ В УКРАЇНІ
Loading...
Date
2018-03-21
Authors
Парій, Людмила Віталіївна
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Полтавська державна аграрна академія
Abstract
Дисертаційна робота присвячена обґрунтуванню теоретико-методичних
засад формування та функціонування вітчизняного продовольчого ринку і місця
продукції сиру на цьому ринку, аналізу кон’юнктури ринку сиру в національному
господарстві та обґрунтуванню основних напрямів його розвитку. У роботі
висвітлено процес формування товарного асортименту ринку сиру та розкрито
методичні аспекти дослідження особливостей ринку сиру в Україні.
Проаналізовано тенденції формування та споживання продовольчих товарів,
а також попиту на продукцію сиру в Україні. Проведено оцінку ринкової
пропозиції сиру і чинники її формування. Наведено результати аналізу динаміки
цін та її впливу на кон’юнктуру ринку молока і сиру.
Розглянуто окремі напрями розвитку ринку сиру в Україні відповідно до
методичних основ прогнозування ринку в національному господарстві,
обґрунтовано підходи і запропоновано модель державного регулювання ринку
сиру на регіональному рівні та подано рекомендації щодо формування
перспективних споживчих вподобань на українському ринку сиру.
Description
Парій Л.В. ФОРМУВАННЯ ТА ФУНКЦІОНУВАННЯ РИНКУ СИРУ В УКРАЇНІ. - Кваліфікаційна робота на правах рукопису. Дисертаційна робота на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук – Полтавська державна аграрна академія, Полтава, 2018.
Keywords
продовольчий ринок, ринок сиру, ринковий механізм, еластичність попиту на сир, прогнозування ринку сиру, формування цін, державне регулювання ринку, сегментація ринку сиру