Патенти та авторські свідоцтва. Навчально-науковий інститут економіки, управління, права та інформаційних технологій
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing Патенти та авторські свідоцтва. Навчально-науковий інститут економіки, управління, права та інформаційних технологій by Author "Березницький, Віктор Іванович"
Now showing 1 - 12 of 12
Results Per Page
Sort Options
Item Композиція інсектициду для боротьби з колорадським жуком та іншими комахами(ДП “Український інститут промислової власності”, 2017-09-25) Аранчій, Валентина Іванівна; Поляков, І. А.; Березницький, Віктор Іванович; Піщаленко, Марина Анатоліївна; Коваленко, Нінель Павлівна; Галич, Олександр Анатолійович; Слинько, Віктор Григорович; Прасолов, Євгеній ЯковичКомпозиція інсектициду для боротьби з колорадським жуком та іншими комахами містить виннокислий натрій або винний оцет. Додатково введені настій із листя волоського горіха, дурману звичайного і лушпиння цибулі, настій із лушпиння бобових і листя коноплі, бішофіт, меласа і вода.Item Патент на корисну модель "Змішувач сирної маси" №118484(ДП “Український інститут інтелектуальної власності”, 2017-08-10) Галич, Олександр Анатолійович; Прасолов, Євгеній Якович; Аранчій, Валентина Іванівна; Костоглод, Констянтин Данилович; Махмудов, Ханлар Зейналович; Слинько, Віктор Григорович; Березницький, Віктор Іванович; Кузьменко, Лариса Михайлівна; Кравченко, Оксана ІванівнаЗмішувач сирної маси містить ємність з теплообмінником, лопаті на валу мотора-редуктора, дисковий ніж на валу електродвигуна. Додатково на ножовий вал встановлена знімна п'ятилопатева турбіна, в якій лопаті складаються з матриці взаємозамінних накладних елементів з заданою обробкою країв на кут від 1 до 45°, два із яких підгрібаючі лопаті, а інші три додатково здрібнюють конгломерати і покращують змішування сирної маси, і в теплообміннику сегментарно розміщені дротові або пластинчаті нагрівачі та стандартні охолоджувачі.Item Плоскоріжучий робочий орган(Український інститут інтелектуальної власності, 2022-03-02) Канівець, Олександр Васильович; Падалка, Вячеслав Вікторович; Галич, Олександр Анатолійович; Бурлака, Олексій Анатолійович; Ляшенко, Сергій Васильович; Негребецький, Ігор Станіславович; Канівець, Ірина Михайлівна; Шульга, Людмила Володимирівна; Горда, Татьяна Михайлівна; Березницький, Віктор Іванович; Березницький, Євгеній Вікторович; Прасолов, Євген Якович1. Плоскоріжучий робочий орган, що містить стійку і двосторонню лапу, кінці крил якої розташовані під кутом, більшим кута розкриття її носової частини щодо напрямку руху, який відрізняється тим, що додатково прикріплений патрубок подачі рідких та твердих органічних і мінеральних добрив і лапа виконана у вигляді криволінійної поверхні переносу ґрунту, має по ширині захоплення змінний гострий кут розкриття крил та здійснює коливальні рухи від механізму приводу з оптимальними амплітудою і частотою в горизонтальній площині щодо вертикальної осі, перпендикулярної напрямку руху. 2. Плоскоріжучий робочий орган за п. 1, який відрізняється тим, що криволінійна поверхня перенесення лапи виконана у вигляді циліндричних поверхонь, отриманих увігнутою кривою в передній частині, по прямій - в центральній частині і опуклою кривою - в тильній частині та кінці крил лапи розташовані під гострим кутом до напрямку руху, який в 2…2,5 разу більше кута розкриття носової частини, ширина захвату носка лапи в 2…2,5 разу менше ширини захоплення лапи, а ширина носової частини передньої ріжучої кромки складає десяту частину.Item Пристрій для плазмового наплавлення циліндричних деталей сільськогосподарської техніки(ДП “Український інститут промислової власності”, 2016-07-11) Слинько, Віктор Григорович; Горб, Олег Олександрович; Аранчій, Валентина Іванівна; Березницький, Віктор Іванович; Багмет, Станіслав Олександрович; Прасолов, Євген Якович; Бєловол, Світлана Анатолієвна; Махмудов, Ханлар Зейналович; Галич, Олександр Анатолійович; Федій, Богдан Сергійович; Шкрябун, Богдан МихайловичПристрій для наплавлення циліндричних деталей сільськогосподарської техніки має джерело живлення, пульт керування, осцилятор, рушій-обертач з затискачем, баластний опір, балони з газом, порошковий завантажувач, плазмотрон, наплавлену деталь. Додатково пристрій має стіл-площину з закріпленими і з'єднаними між собою штангою кронштейнами, з координаційними з'єднаними між собою планкою опорним і робочим візками, що знаходяться в зачепленні по канавці: опорний візок з елементом - з копіром-пантографом, робочий візок - з плазмовим пальником. Порошковий завантажувач гнучкою трубкою з'єднаний з плазмовим пальником.Item Спосіб виготовлення брикету для опалення приміщення твердопаливним котлом(ДП “Український інститут інтелектуальної власності”, 2016-10-25) Аранчій, Валентина Іванівна; Литвин, Олександр Юрійович; Махмудов, Ханлар Зейналович; Чіп, Людмила Олександрівна; Горб, Олег Олександрович; Федій, Богдан Сергійович; Прасолов, Євгеній Якович; Березницький, Віктор Іванович; Дорогань-Писаренко, Людмила Олександрівна; Галич, Олександр Анатолійович; Слинько, Віктор ГригоровичСпосіб виготовлення брикету для опалення приміщення твердопаливним котлом із відходів рослинництва сільського господарства включає підготовку, підсушування з наступним пресуванням. Сировину (січка соломи, здрібнене кукурудзиння, стебла соняшника, голки хвої та лушпиння насіння соняшника) попередньо висушують до 5….9 % вологості, очищують від мінеральних до 0,65 % частинок розміром 0,5…1,5 мм, повністю видаляють металеві домішки, з примусовим змішуванням до однорідної маси та підпресовуванням при 210…250 °C з подальшим формуванням в пустотілі брикети циліндричної форми заданої довжини 150…200 мм з внутрішнім діаметром 20…40 мм із зовнішнім 70…90 мм, з щільністю 900…1200 кг/м3, з обвуглюванням зовнішнього шару при 570…610 °С з наступним повільним охолодженням та напиленням ароматичних вуглеводнів при 70…90 °C.Item Спосіб виробництва сардельок(Український інститут інтелектуальної власності, 2022-08-10) Кузьменко, Лариса Михайлівна; Галич, Олександр Анатолійович; Михайлютенко, Світлана Миколаївна; Сьомич, Микола Іванович; Кодак, Тетяна Степанівна; Кравченко, Оксана Іванівна; Діжевський, Артем Анатолійович; Слинько, Віктор Григорович; Березницький, Віктор Іванович; Бойко, Володимир Сергійович; Прасолов, Євген ЯковичСпосіб виробництва сардельок, що включає приймання м'ясної сировини, підготовку добавок, прянощів та оболонок, приготування фаршу, наповнення оболонок, термічну обробку, який відрізняється тим, що приймають туші, півтуші, четвертини, відруби, блоки із знежилованого м'яса, субпродукти в охолодженому і замороженому стані і м'ясну сировину піддають додатковому зачищенню від забруднення, залишків щетини, діафрагми та промивають холодною водою при 18...20 °С, далі направляють на обвалювання і жилування при 0,5...3,5 °С у товщі м'язів, прянощі подрібнюють, просіюють через сита і масова частка домішок (не більше 0,25…0,3 мм у найбільшому лінійному вимірі не перевищує) 0,001…0,0009 %, для рівномірного розподілу в об'ємі фаршу прянощів їх зважують за рецептурою і змішують з цукром (глюкозою), сіль кухонну просіюють через сито з магнітним вловлювачем і подають разом з розчином нітриту натрію, фарш готують в кутері, для цього сало нарізають на смуги довжиною 2 0 …3 0 см, шириною 4…7 см, направляють в кутер за 3,5…4,5 с до закінчення приготування і додають воду 20..25 % від маси сировини, наповнюють оболонки фаршем шприцами через цівки діаметром 2,0..3,5 мм з глибиною вакууму 0,75.0,8*104 Па, сардельки відокремлюють одна від одної перев'язуванням тонким шпагатом і направляють на термічну обробку: підсушування при 40...55 °С з поступовим підвищенням до 60...75 °С при вологості 30…47 %, обсмажування проводять при 80…105 °С протягом 2,9...5,2 хв до почервоніння поверхні батончиків та досягнення у товщі 50…60 °С, варять з циркулюючим вологим повітрям при 75…85 °С протягом 10...45 хв і припиняють варіння при 68...72 °С у товщі батончика, охолодження проводять під душем холодною водою при 10...15 °С протягом 5...10 хв в камерах остигання при 0,1...8 °С і відносній вологості повітря 85…95 %.Item Спосіб меліорації солонцюватих ґрунтів(Український інститут інтелектуальної власності, 2022-08-03) Махмудов, Ханлар Зейналович; Михайлова, Олена Сергіївна; Калашник, Олена Володимирівна; Галич, Олександр Анатолійович; Мороз, Світлана Едуардівна; Волкова, Неля Василівна; Таран-Лала, Олена Миколаївна; Ващенко, Валерія Вадимівна; Сьомич, Микола Іванович; Березницький, Віктор Іванович; Березницький, Євгеній Вікторович; Прасолов, Євген ЯковичСпосіб меліорації солонцюватих ґрунтів шляхом внесення діоксиду вуглецю, який відрізняється тим, що меліорант вносять восени під оранку на глибину 23-28 см та як джерело діоксиду вуглецю використовують вуглецевоамонійні солі у вигляді водного розчину концентрацією 250-650 мг/л діючої речовини по азоту в дозі 1,0-3,0 тис. м3/га або в кристалічному вигляді в дозі 120-160 кг/га.Item Спосіб на основі кутера для приготування м’ясного фаршу(ДП “Український інститут інтелектуальної власності”, 2015-06-10) Костоглод, Костянтин Данилович; Березницький, Віктор Іванович; Махмудов, Ханлар Зейналович; Поліщук, Анатолій Анатолійович; Прасолов, Євген Якович; Мамедова, Зулфія Камандаркзи; Слинько, Віктор Григорович; Галич, Олександр Анатолійович; Аранчій, Валентина Іванівна1. Спосіб на основі кутера для приготування м'ясного фаршу, що полягає в підготовці, завантажуванні шматкового м'яса, добавки і води та подрібненні, змішуванні та розпушуванні маси, який відрізняється тим, що безпосередньо після забою та первинної переробки тварин парне м'ясо надходить протягом трьох годин при температурі 35 °C і послідовно підготовляється, зачищається, промивається, сортується, підморожується до -1 - -5 °C і передається на приготування фаршу в кутер протягом 3,5-5,0 хв. разом з водою та спеціями, подрібнення на шари 0,5-2,1 мм та з наступним змішуванням, розпушуванням маси протягом 10-15 хв. та наповненням оболонки фаршем під тиском 1,3 МПа, варкою в чанах при температурі 75 °C протягом 45-90 хв, охолодженням 5-7 годин при температурі 20 °C, копченням при температурі 45 °C протягом 48 годин, сушінням при температурі 10-12 °C протягом 3-7 діб до вологості 75-78 %. 2. Спосіб на основі кутера для приготування м'ясного фаршу за п. 1, який відрізняється тим, що розміщується паралельно вектору абсолютної швидкості руху щодо сировини і установлюється на кут руху щодо сировини і установлюється на кут a (у протилежну сторону обертання чаші), який визначається за формулою a=arctanVвід.гор./Vвід.вер. і забезпечується процес різання без бічного тиску, чим суттєво зменшуються енерговитрати та виділення теплоти та забезпечується вихід якісного продукту, оптимальні режими різання досягаються при tanb=Vt/Vn=Kb³1,8-2,0 в діапазоні кутів ковзання 63,4£b<90 зі співвідношенням трансформованого і конструктивного кутів заточки tana*= tana(0,01-0,447) з кутом скоса леза q=(90-b).Item Спосіб приготування настою для соусу(ДП “Український інститут промислової власності”, 2017-09-25) Галич, Олександр Анатолійович; Поляков, І. А.; Березницький, Віктор Іванович; Прасолов, Євгеній Якович; Слинько, Віктор Григорович; Аранчій, Валентина Іванівна; Коваленко, Нінель Павлівна; Піщаленко, Марина Анатоліївна1. Спосіб приготування настою для соусу із пряноароматичних рослин, що включає доставку, підготовку, сортування, промивання, сушіння, обробку сировини етиловим спиртом, який відрізняється тим, що використовується свіжа квітуча зелень, протягом 20-24 год., з моменту збирання, проводиться 2-4 хв. сортування, замочування зелені на 37-47 хвилин, дво- триразове промивання проточною водою з душовим ополіскуванням шару зелені товщиною 1,5-4,5 см, видаленням поверхневої води, 2,5-3,5 хвилинною обробкою зелені на трясуні, здрібненням на розмір 0,25-2,5 мм і сушінням сировини повітрям до відносної вологості 5-8 % при 65-35 °С, зі швидкістю подачі зелені 0,35-0,25 м/хв. і з витратою 25000-30000 м3/год. повітря протягом 3,7-4,7 год. з наступною подвійною обробкою водно-спиртовим розчином при 18-22 °С з дво- триразовим перемішуванням тривалістю 15-20 хв. в екстракторі з тривалістю процесу настоювання 3,5-4,5 доби після першої обробки і 3,0-4,5 доби після другої обробки та зливанням самопливом в ємність готового продукту-настою через фільтр-пастку протягом 2,5-4,0, другої - протягом 3,0-4,5 год., з наступним змішуванням, фільтруванням і завантаженням в ємності для зберігання або для приготування купаного сиропу. 2. Спосіб приготування настою для соусу за п. 1, який відрізняється тим, що використовуються вихідні продукти зі співвідношенням сировини із шавлії мускатної, монарди лимонної та кіндзи і водно-спиртового розчину 1:3,07; 1:5,07; 1:8,07, а подвійна обробка сировини виконується водно-спиртовим розчином з об'ємною часткою спирту 65-75 % при першій обробці та об'ємною часткою спирту 35-45 % при другій обробці. 3. Спосіб приготування настою для соусу за будь-яким із пп. 1-2, який відрізняється тим, що проводиться перевірка готового настою на присутність токсичних елементів, миш'яку та важких металів експрес-методом.Item Спосіб підготовки сировини-гною гомогенної структури для збільшення виходу біогазу(ДП “Український інститут інтелектуальної власності”, 2015-07-10) Мамедова, Зулфія Камандар кзи; Прасолов, Євген Якович; Костоглод, Костянтин Данилович; Аранчій, Валентина Іванівна; Поліщук, Анатолій Анатолійович; Галич, Олександр Анатолійович; Махмудов, Ханлар Зейналович; Березницький, Віктор Іванович; Слинько, Віктор Григорович1. Спосіб підготовки сировини-гною гомогенної структури для збільшення виходу біогазу, який відрізняється тим, що підготовляється сировина-гній до ультратонкого стану гомогенної структури активатором турбулентного змішування розсікачем з отворами, по яких гній розподіляється посекторно по зонту, обробляється опромінювачем бактерицидної дії, підігрівається інфрачервоним промінням та з наступним примусовим відбиранням газів. 2. Спосіб підготовки за п. 1, який відрізняється тим, що процес підготовки сировини-гною виконується зі швидкістю обертання гвинта шнекового підйомника 520 хв-1 та з можливістю переміщення маси сировини-гною під кутом нахилу до 45° до горизонталі. 3. Спосіб підготовки за пп. 1, 2, який відрізняється тим, що сировини-гній обробляється з продуктивністю 3,5-4,5 м3/год. з установленою потужністю 15-25 кВт з ефектом знезараження до Б/Б0=3/1000, де Б-залишкова щільність бактерій після бактерицидного опромінення протягом визначеного часу; Б0 - початкова щільність бактерій, яка з часом обробки змінюється і покращується ефект знезараження, чим викликається зменшення мікробних тіл за термін обробки в 3,5-4,5 рази та підвищується ефективність санітарної обробки повітря та рідкої сировини-гною.Item Спосіб створення твердих сирів(ДП “Український інститут інтелектуальної власності”, 2017-09-25) Махмудова, Ілона Володимирівна; Костоглод, Констянтин Данилович; Прасолов, Євгеній Якович; Махмудов, Ханлар Зейналович; Кузьменко, Лариса Михайлівна; Березницький, Віктор Іванович; Кравченко, Оксана Іванівна; Аранчій, Валентина Іванівна; Слинько, Віктор Григорович; Галич, Олександр АнатолійовичСпосіб створення твердих сирів, що включає операції приймання молока та підготовку його до згортання, внесення бактеріальної закваски, сичужного ферменту та розчину солей мікроелементів, згортання молока та обробку згустку, формування, пресування, соління, дозрівання, фасування та маркування сиру, який відрізняється тим, що перед згортанням в молоко додатково вносять суміш водних розчинів сульфатних солей міді, кобальту і хрому при вказаному нижче співвідношенні компонентів в перерахунку на чистий метал, грам/тонну молока: мідь - 0,23…0,47; кобальт - 0,018….0,043; хром - 0,027….0,017.Item Укладач плівки в тепличному господарстві кооперативу(ДП “Український інститут інтелектуальної власності”, 2016-10-25) Федій, Богдан Сергійович; Березницький, Віктор Іванович; Горб, Олег Олександрович; Прасолов, Євгеній Якович; Дорогань-Писаренко, Людмила Олександрівна; Слинько, Віктор Григорович; Литвин, Олександр Юрійович; Галич, Олександр Анатолійович; Аранчій, Валентина Іванівна; Махмудов, Ханлар Зейналович; Чіп, Людмила ОлександрівнаУкладач плівки в тепличному господарстві кооперативу, що містить раму, вал для кріплення рулону плівки, опорні колеса, який відрізняється тим, що на несучій рухомій рамі додатково встановлюються на основні стійки і закріплюються універсальними фіксаторами стійки переднього розгортача, якими створюються смуги-заглибини по ширині прикочуючих коліс та заднього підгортача ґрунту на плівку; по ширині рами встановлюються: вал з обмежувачами переміщення рулону та ніж для відрізання плівки, пристрій для визначення і контролю напрямку і швидкості руху укладача; датчик визначення глибини і ширини смуги заглибини; датчик розпізнавання рослин; навантажувач для створення оптимального тиску на прикочуючі колеса та комп'ютер для обробки даних і внесення поправок у роботу укладача.