Патенти та авторські свідоцтва. Навчально-науковий інститут економіки, управління, права та інформаційних технологій

Permanent URI for this collection

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 20 of 42
  • Item
    Спосіб дезінтеграції зерна
    (Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2023) Іванов, Олег Миколайович; Сьомич, Микола Іванович
    Спосіб дезінтеграції зерна, що включає спрямовування зернової маси в зону обертання молоткових органів подрібнення та аерацію робочої зони подрібнення, який відрізняється тим, що зерно подрібнюють ударною взаємодією з двома загостреними гранями пластинчастих молотків з наступним оперативним виведенням продуктів подрібнення із робочої зони за допомогою вихідних потоків повітря.
  • Item
    Дезінтегратор
    (Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2023) Рибальченко, Владислав Дмитрович; Сьомич, Микола Іванович; Костенко, Олена Михайлівна; Дрожчана, Ольга Урешівна; Сімонов, Кирил Вікторович; Ляшенко, Сергій Васильович; Опара, Надія Миколаївна; Іванов, Олег Миколайович
    Дезінтегратор, що містить корпус із завантажувальним патрубком, молоткові органи розмелювання, закріплені на вертикальному валу, який відрізняється тим, що органи розмелювання виконані у вигляді пластинчастих молотків з двома загостреними гранями, а біля днища корпусу на вертикальному валу закріплені лопаті
  • Item
    Діагностичний стенд для технічного обслуговування автотракторних акумуляторів
    (Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Келемеш, Антон Олександрович; Горбенко, Олександр Вікторович; Галич, Олександр Анатолійович
    Діагностичний стенд для технічного обслуговування автотракторних акумуляторів, що містить стіл з каркасом з висувними шухлядами, обладнаний кришкою з розташованими на ній робочим інвентарем для обслуговування акумуляторів та нішою для візка, та містить пересувний візок з верхньою та нижньою полицями, при цьому остання виконана з можливістю висуватися назовні візка за допомогою двох рукояток, який відрізняється тим, що кожна рукоятка нижньої полиці виконана порожнистою, всередині якої вільно розташована трубчаста ніжка, яка має у верхній та нижній частинах радіальні отвори для штифта для закріплення її у крайньому верхньому та нижньому положеннях в рукоятці.
  • Item
    Спосіб виробництва сардельок
    (Український інститут інтелектуальної власності, 2022-08-10) Кузьменко, Лариса Михайлівна; Галич, Олександр Анатолійович; Михайлютенко, Світлана Миколаївна; Сьомич, Микола Іванович; Кодак, Тетяна Степанівна; Кравченко, Оксана Іванівна; Діжевський, Артем Анатолійович; Слинько, Віктор Григорович; Березницький, Віктор Іванович; Бойко, Володимир Сергійович; Прасолов, Євген Якович
    Спосіб виробництва сардельок, що включає приймання м'ясної сировини, підготовку добавок, прянощів та оболонок, приготування фаршу, наповнення оболонок, термічну обробку, який відрізняється тим, що приймають туші, півтуші, четвертини, відруби, блоки із знежилованого м'яса, субпродукти в охолодженому і замороженому стані і м'ясну сировину піддають додатковому зачищенню від забруднення, залишків щетини, діафрагми та промивають холодною водою при 18...20 °С, далі направляють на обвалювання і жилування при 0,5...3,5 °С у товщі м'язів, прянощі подрібнюють, просіюють через сита і масова частка домішок (не більше 0,25…0,3 мм у найбільшому лінійному вимірі не перевищує) 0,001…0,0009 %, для рівномірного розподілу в об'ємі фаршу прянощів їх зважують за рецептурою і змішують з цукром (глюкозою), сіль кухонну просіюють через сито з магнітним вловлювачем і подають разом з розчином нітриту натрію, фарш готують в кутері, для цього сало нарізають на смуги довжиною 2 0 …3 0 см, шириною 4…7 см, направляють в кутер за 3,5…4,5 с до закінчення приготування і додають воду 20..25 % від маси сировини, наповнюють оболонки фаршем шприцами через цівки діаметром 2,0..3,5 мм з глибиною вакууму 0,75.0,8*104 Па, сардельки відокремлюють одна від одної перев'язуванням тонким шпагатом і направляють на термічну обробку: підсушування при 40...55 °С з поступовим підвищенням до 60...75 °С при вологості 30…47 %, обсмажування проводять при 80…105 °С протягом 2,9...5,2 хв до почервоніння поверхні батончиків та досягнення у товщі 50…60 °С, варять з циркулюючим вологим повітрям при 75…85 °С протягом 10...45 хв і припиняють варіння при 68...72 °С у товщі батончика, охолодження проводять під душем холодною водою при 10...15 °С протягом 5...10 хв в камерах остигання при 0,1...8 °С і відносній вологості повітря 85…95 %.
  • Item
    Спосіб меліорації солонцюватих ґрунтів
    (Український інститут інтелектуальної власності, 2022-08-03) Махмудов, Ханлар Зейналович; Михайлова, Олена Сергіївна; Калашник, Олена Володимирівна; Галич, Олександр Анатолійович; Мороз, Світлана Едуардівна; Волкова, Неля Василівна; Таран-Лала, Олена Миколаївна; Ващенко, Валерія Вадимівна; Сьомич, Микола Іванович; Березницький, Віктор Іванович; Березницький, Євгеній Вікторович; Прасолов, Євген Якович
    Спосіб меліорації солонцюватих ґрунтів шляхом внесення діоксиду вуглецю, який відрізняється тим, що меліорант вносять восени під оранку на глибину 23-28 см та як джерело діоксиду вуглецю використовують вуглецевоамонійні солі у вигляді водного розчину концентрацією 250-650 мг/л діючої речовини по азоту в дозі 1,0-3,0 тис. м3/га або в кристалічному вигляді в дозі 120-160 кг/га.
  • Item
    Спосіб приготування настою для соусів до риби
    (Український інститут інтелектуальної власності, 2022-03-09) Дорогань-Писаренко, Людмила Олександрівна; Піщаленко, Марина Анатоліївна; Галич, Олександр Анатолійович; Коваленко, Нінель Павлівна; Кононенко, Жанна Андріївна; Ходаківська, Ліліля Олександрівна; Грибовська, Юлія Миколаївна; Шерстюк, Олена Леонідівна; Фастівець, Анна Віталіївна; Прасолов, Євген Якович
    1. Спосіб приготування настою для соусів до риби із пряно-ароматичних рослин, що включає доставку, підготовку, сортування, промивку, сушіння, обробку сировини етиловим спиртом, який відрізняється тим, що використовують свіжу квітучу зелень протягом 21,7...23,8 год., з моменту збирання, проводять 2,7...6,9 хв. сортування, замочування зелені на 2І,5...34,7 хв. і дво-, триразове миття проточною водою з душовим ополіскуванням шару зелені товщиною 1,0.4,3 см, видаленням поверхневої води 2,8...4,8 хв. обробкою зелені на трясучці, здрібненням на розмір 1,0.3,3 мм і сушіння сировини повітрям до відносної вологості 4.8.. .6.8 % при 64,6.33,7 °С, з швидкістю подачі зелені 0,45.0,22 м/хв. і з витратою 25700.30500 м* 123/год. повітря протягом 3,3.5,2 год. з наступною подвійною обробкою водно-спиртовим розчином при 18.21,6 °С з дво-, триразовим перемішуванням тривалістю 10,8.14,7 хв. в екстракторі з тривалістю процесу настоювання 2.7.. .4.2 доби після першої обробки і 2,3...4,1 доби після другої обробки та зливанням в ємність готового продукту - настою через фільтр-пастку протягом 1,35.2,52 год., другої - протягом 1,8.2,85 год., з наступним змішуванням, фільтруванням і завантаженням в ємності для зберігання або приготування купажного сиропу. 2. Спосіб приготування настою для соусів до риби за п. 1, який відрізняється тим, що беруть вихідні продукти зі співвідношенням сировини із базиліку звичайного, чаберу садового та лофанту анісового, монарди лимонної, кіндзи і водно-спиртового розчину 1:55; 1:75; 1:95, а подвійну обробку сировини виконують водноспиртовим розчином з об'ємом спирту 64,3.70,2 % при першій обробці і 33,0.40,2 % при другій та проводять перевірку готового настою на присутність токсичних елементів, миш'яку та важких металів експрес-методом.
  • Item
    Плоскоріжучий робочий орган
    (Український інститут інтелектуальної власності, 2022-03-02) Канівець, Олександр Васильович; Падалка, Вячеслав Вікторович; Галич, Олександр Анатолійович; Бурлака, Олексій Анатолійович; Ляшенко, Сергій Васильович; Негребецький, Ігор Станіславович; Канівець, Ірина Михайлівна; Шульга, Людмила Володимирівна; Горда, Татьяна Михайлівна; Березницький, Віктор Іванович; Березницький, Євгеній Вікторович; Прасолов, Євген Якович
    1. Плоскоріжучий робочий орган, що містить стійку і двосторонню лапу, кінці крил якої розташовані під кутом, більшим кута розкриття її носової частини щодо напрямку руху, який відрізняється тим, що додатково прикріплений патрубок подачі рідких та твердих органічних і мінеральних добрив і лапа виконана у вигляді криволінійної поверхні переносу ґрунту, має по ширині захоплення змінний гострий кут розкриття крил та здійснює коливальні рухи від механізму приводу з оптимальними амплітудою і частотою в горизонтальній площині щодо вертикальної осі, перпендикулярної напрямку руху. 2. Плоскоріжучий робочий орган за п. 1, який відрізняється тим, що криволінійна поверхня перенесення лапи виконана у вигляді циліндричних поверхонь, отриманих увігнутою кривою в передній частині, по прямій - в центральній частині і опуклою кривою - в тильній частині та кінці крил лапи розташовані під гострим кутом до напрямку руху, який в 2…2,5 разу більше кута розкриття носової частини, ширина захвату носка лапи в 2…2,5 разу менше ширини захоплення лапи, а ширина носової частини передньої ріжучої кромки складає десяту частину.
  • Item
    СТВОРЕННЯ ЛОКАЛЬНОЇ МЕРЕЖІ ЗА ДОПОМОГОЮ МУЛЬТИПОРТОВОГО РОУТЕРА MIKROTIK
    (2022-11) Рашин, Артем; Дегтярьова, Лариса Миколаївна
  • Item
    Пристрій обробки різнотипних даних в системах підтримки
    (Український інститут інтелектуальної власності, 2022-07-13) Дегтярьова, Лариса Миколаївна; Одарущенко, Олена Борисівна; Протас, Надія Михайлівна
    Пристрій обробки різнотипних даних в системах підтримки прийняття рішень містить передавальну частину пристрою обробки різнотипних даних в системах підтримки прийняття рішень та приймальну частину пристрою обробки різнотипних даних в системах підтримки прийняття рішень. Передавальна частина пристрою обробки різнотипних даних в системах підтримки прийняття рішень та приймальна частина пристрою обробки різнотипних даних в системах підтримки прийняття рішень з'єднані між собою послідовно. До складу пристрою додатково введено блок нейро-нечіткого прийняття рішень, блок прогнозування та блок навчання баз знань. Приймальна частина пристрою обробки різнотипних даних в системах підтримки прийняття рішень з'єднана послідовно з першим входом блока нейро-нечіткого прийняття рішень. Вихід блока прогнозування з'єднано з другим входом блока нейро-нечіткого прийняття рішень. Вихід блока навчання баз знань з'єднано з третім входом блока нейро-нечіткого прийняття рішень. Вихід блока нейронечіткого прийняття рішень з'єднано з входом передавальної частини пристрою обробки різнотипних даних в системах підтримки прийняття рішень.
  • Item
    Пристрій обробки різнотипних даних в системах підтримки прийняття рішень
    (Український інститут інтелектуальної власності, 2021-07) Шишацький, А. В.; Одарущенко, Олена Борисівна; Дегтярьова, Лариса Миколаївна
  • Item
    Композиція хліба пшеничного «Шотландський»
    (2020-06-25) Калашник, Олена Володимирівна; Бараболя, Ольга Валеріївна; Мороз, Світлана Едуардівна; Бірта, Габрієлла Олександрівна; Басова, Юлія Олександрівна; Кириченко, Олена Василівна; Шиян, Надія Іванівна; Стрижак, Світлана Володимирівна; Гнітій, Надія Володимирівна; Ремізова, Надія Леонідівна; Махмудов, Ханлар Зейналович; Прасолов, Євген Якович
  • Item
    СКЛАД ХЛІБА ПШЕНИЧНОГО "БОГАТИРСЬКИЙ"
    (Укрпатент, 2019) Калашник, Олена Володимирівна; Михайлова, Олена Сергіївна; Писаренко, Світлана Валеріївна; Мороз, Світлана Едуардівна; Махмудов, Ханлар Зейналович; Галич, Олександр Анатолійович
    Склад хліба пшеничного, який містить борошно пшеничне вищого сорту, сухі дріжджі хлібопекарські, цукор, сіль кухонну харчову, який відрізняється тим, що додатково містить борошно гречане
  • Item
    Установка для дослідження технологічних процесів елеватора комбайна
    (ДП “Український інститут промислової власності”, 2010-08-25) Бурлака, Олексій Анатолійович; Костоглод, Костянтин Данилович; Слинько, Олег Павлович; Бурлака, Олена Павлівна; Браженко, Світлана Анатоліївна; Сосновська, Ольга Олександрівна; Прасолов, Євген Якович
    1. Установка для дослідження технологічних процесів елеватора комбайна, що містить раму, на якій встановлено скребковий елеватор, під кутом відносно горизонту із можливістю регулювання від 0 до 90°, та містить сектор до 140° відцентрового розвантаження, електричний двигун постійного струму, стабілізатор для регулювання швидкості транспортування зерна елеватором в межах від 0 до 3000 об/хв., причому геометричні параметри зони розвантаження елеватора змінюють заслінкою та величиною камери розвантаження від 0,2 до 1,0 м, а нахил елеватора - механізмом зміни кутів в межах від 0 до 90°, при цьому кількість зерна культурних рослин регулюється зміною віддалі між скребками в межах від 0,2 до 2,0 м; бункер, що з'єднаний транспортною магістраллю з камерою розвантаження і має регулятор продуктивності, а елеватор містить отвір та ємність для визначення маси зерна, що здійснює кругову циркуляцію в елеваторі, причому в місці переходу з бункера до регулятора продуктивності та в місці завантаження елеватора розташовані гнучкі видовжувачі розвантажувальної камери розміром від 0,5 до 2,0 м; запис результатів та регулювання досліджуваних параметрів первинних механізмів здійснює комп'ютерний блок керування від сенсора контролю частоти обертання w = 0...3000 об/хв.; сенсора контролю зміни кута a від 0 до 90°; сенсора контролю зернового потоку і сенсора контролю відкривання заслінки. 2. Установка для дослідження технологічних процесів елеватора комбайна за п. 1, яка відрізняється тим, що скребки мають різну форму, наприклад хвилясту, напівкруглу, прямокутну та черпакоподібну форму.
  • Item
    Укладач плівки в тепличному господарстві кооперативу
    (ДП “Український інститут інтелектуальної власності”, 2016-10-25) Федій, Богдан Сергійович; Березницький, Віктор Іванович; Горб, Олег Олександрович; Прасолов, Євгеній Якович; Дорогань-Писаренко, Людмила Олександрівна; Слинько, Віктор Григорович; Литвин, Олександр Юрійович; Галич, Олександр Анатолійович; Аранчій, Валентина Іванівна; Махмудов, Ханлар Зейналович; Чіп, Людмила Олександрівна
    Укладач плівки в тепличному господарстві кооперативу, що містить раму, вал для кріплення рулону плівки, опорні колеса, який відрізняється тим, що на несучій рухомій рамі додатково встановлюються на основні стійки і закріплюються універсальними фіксаторами стійки переднього розгортача, якими створюються смуги-заглибини по ширині прикочуючих коліс та заднього підгортача ґрунту на плівку; по ширині рами встановлюються: вал з обмежувачами переміщення рулону та ніж для відрізання плівки, пристрій для визначення і контролю напрямку і швидкості руху укладача; датчик визначення глибини і ширини смуги заглибини; датчик розпізнавання рослин; навантажувач для створення оптимального тиску на прикочуючі колеса та комп'ютер для обробки даних і внесення поправок у роботу укладача.
  • Item
    Спосіб утилізації шуму
    (ДП “Український інститут промислової власності”, 2010-12-27) Лапенко, Тарас Григорович; Соковий, Владислав Олегович; Міняйло, Валентина Іванівна; Прасолов, Євген Якович; Заворотний, Леонід Євгенійович; Браженко, Світлана Анатоліївна; Костоглод, Костянтин Данилович; Галич, Олександр Анатолійович; Бражнік, Євгеній Олександрович; Рибалко, Інна Петрівна
    1. Спосіб утилізації шуму, згідно з яким в повітрі приміщення генеруються звукові хвилі, який відрізняється тим, що звукові хвилі діють на гучномовці дифузорного типу і, проходячи через випрямляч напруги, постійний магніт, електричний фільтр та дросель, перетворюються в електричну енергію з накопиченням її в акумуляторі. 2. Спосіб утилізації шуму за п. 1, який відрізняється тим, що звукові хвилі потрапляють на гучномовці з перетворенням їх в електричну енергію з усіх напрямків зі зменшеним регулятором положення на кут із встановленням напруги за формулою , В, де - джерело постійного струму, А; - внутрішній ємнісний опір утилізатора, Ом; - опір навантаження, Ом; - віддаль між мембраною і нерухомим корпусом, м. 3. Спосіб утилізації шуму за пп. 1, 2, який відрізняється тим, що процес працює від змінного потоку повітря та вібрації, з забезпеченням електроенергією споживачів незалежно від наявності шуму у приміщенні.
  • Item
    Спосіб створення твердих сирів
    (ДП “Український інститут інтелектуальної власності”, 2017-09-25) Махмудова, Ілона Володимирівна; Костоглод, Констянтин Данилович; Прасолов, Євгеній Якович; Махмудов, Ханлар Зейналович; Кузьменко, Лариса Михайлівна; Березницький, Віктор Іванович; Кравченко, Оксана Іванівна; Аранчій, Валентина Іванівна; Слинько, Віктор Григорович; Галич, Олександр Анатолійович
    Спосіб створення твердих сирів, що включає операції приймання молока та підготовку його до згортання, внесення бактеріальної закваски, сичужного ферменту та розчину солей мікроелементів, згортання молока та обробку згустку, формування, пресування, соління, дозрівання, фасування та маркування сиру, який відрізняється тим, що перед згортанням в молоко додатково вносять суміш водних розчинів сульфатних солей міді, кобальту і хрому при вказаному нижче співвідношенні компонентів в перерахунку на чистий метал, грам/тонну молока: мідь - 0,23…0,47; кобальт - 0,018….0,043; хром - 0,027….0,017.
  • Item
    Спосіб приготування сирної маси на основі змішувача-апарата
    (ДП “Український інститут промислової власності”, 2013-01-10) Слинько, Віктор Григорович; Лозовський, Анатолій Петрович; Галич, Олександр Анатолійович; Прасолов, Євген Якович; Лапенко, Владислав Тарасович; Палаш, Анатолій Анатолійович; Гриценко, Лариса Олександрівна; Шмигло, Сергій Анатолійович; Дрожчана, Ольга Урешівна; Матюха, Віктор Володимирович
    Спосіб приготування сирної маси на основі змішувача-апарата, що включає підготовку, подрібнення та змішування дисковим ножем і нагрів сирної маси теплоносієм через стінки ємності з наступним плавленням, який відрізняється тим, що під дисковим ножем встановлюється додаткове кріплення на ножовому валу змінної трилопатевої турбіни з лопатями, які по формі повторюють контур нижньої частини робочої ємності із сфероподібним дном та шляхом почергового встановлення електронагрівачів по висоті і контуру робочої ємності з регульованим температурним режимом нагрівання 45…50 °C - 5…15 хв. з подальшим збільшенням до 60…65 °C - 10…15 хв., і при 75…95 °C - 10…15 хв. з отриманням однорідної текучої маси, готової для формування брикетів, секторів в залежності від складу і властивостей вихідної сировини, виду та зрілості сиру.
  • Item
    Спосіб приготування настою для соусу
    (ДП “Український інститут промислової власності”, 2017-09-25) Галич, Олександр Анатолійович; Поляков, І. А.; Березницький, Віктор Іванович; Прасолов, Євгеній Якович; Слинько, Віктор Григорович; Аранчій, Валентина Іванівна; Коваленко, Нінель Павлівна; Піщаленко, Марина Анатоліївна
    1. Спосіб приготування настою для соусу із пряноароматичних рослин, що включає доставку, підготовку, сортування, промивання, сушіння, обробку сировини етиловим спиртом, який відрізняється тим, що використовується свіжа квітуча зелень, протягом 20-24 год., з моменту збирання, проводиться 2-4 хв. сортування, замочування зелені на 37-47 хвилин, дво- триразове промивання проточною водою з душовим ополіскуванням шару зелені товщиною 1,5-4,5 см, видаленням поверхневої води, 2,5-3,5 хвилинною обробкою зелені на трясуні, здрібненням на розмір 0,25-2,5 мм і сушінням сировини повітрям до відносної вологості 5-8 % при 65-35 °С, зі швидкістю подачі зелені 0,35-0,25 м/хв. і з витратою 25000-30000 м3/год. повітря протягом 3,7-4,7 год. з наступною подвійною обробкою водно-спиртовим розчином при 18-22 °С з дво- триразовим перемішуванням тривалістю 15-20 хв. в екстракторі з тривалістю процесу настоювання 3,5-4,5 доби після першої обробки і 3,0-4,5 доби після другої обробки та зливанням самопливом в ємність готового продукту-настою через фільтр-пастку протягом 2,5-4,0, другої - протягом 3,0-4,5 год., з наступним змішуванням, фільтруванням і завантаженням в ємності для зберігання або для приготування купаного сиропу. 2. Спосіб приготування настою для соусу за п. 1, який відрізняється тим, що використовуються вихідні продукти зі співвідношенням сировини із шавлії мускатної, монарди лимонної та кіндзи і водно-спиртового розчину 1:3,07; 1:5,07; 1:8,07, а подвійна обробка сировини виконується водно-спиртовим розчином з об'ємною часткою спирту 65-75 % при першій обробці та об'ємною часткою спирту 35-45 % при другій обробці. 3. Спосіб приготування настою для соусу за будь-яким із пп. 1-2, який відрізняється тим, що проводиться перевірка готового настою на присутність токсичних елементів, миш'яку та важких металів експрес-методом.
  • Item
    Спосіб підготовки та висадки коренеплодів
    (ДП “Український інститут промислової власності”, 2011-06-10) Лапенко, Григорій Олександрович; Писаренко, Павло Вікторович; Заворотний, Леонід Євгенійович; Костоглод, Костянтин Данилович; Браженко, Світлана Анатоліївна; Калініченко, Олександр Володимирович; Прасолов, Євген Якович; Макаренко, Петро Миколайович; Хорішко, Андрій Анатолійович; Знова, Любава Валеріївна
    1. Спосіб підготовки і висадки коренеплодів полягає у тому, що на основі установки з ротаційно-висадковим механізмом трикутної форми з робочою шириною 2,8 м, числом рядків 4, транспортною швидкістю 18 км/год. визначаються основні показники, який відрізняється тим, що подача аерозолю проходить через стакан із внутрішньою спіралеподібною форсункою безпосередньо до коренеплодів діаметром 50...120 мм, довжиною 150...250 мм і з середньою вагою 2,5...4,3Н, механізм подачі мінеральних добрив і гранул для зберігання води, які направляються наконечником в борозну з глибиною розпушеного ґрунту 300 мм, вологістю 25...40 %, починаючи від верхніх шарів, твердістю 0,25...1,05 МПа, з нахилом рельєфу поля не більше 10°.
  • Item
    Спосіб підготовки сировини-гною гомогенної структури для збільшення виходу біогазу
    (ДП “Український інститут інтелектуальної власності”, 2015-07-10) Мамедова, Зулфія Камандар кзи; Прасолов, Євген Якович; Костоглод, Костянтин Данилович; Аранчій, Валентина Іванівна; Поліщук, Анатолій Анатолійович; Галич, Олександр Анатолійович; Махмудов, Ханлар Зейналович; Березницький, Віктор Іванович; Слинько, Віктор Григорович
    1. Спосіб підготовки сировини-гною гомогенної структури для збільшення виходу біогазу, який відрізняється тим, що підготовляється сировина-гній до ультратонкого стану гомогенної структури активатором турбулентного змішування розсікачем з отворами, по яких гній розподіляється посекторно по зонту, обробляється опромінювачем бактерицидної дії, підігрівається інфрачервоним промінням та з наступним примусовим відбиранням газів. 2. Спосіб підготовки за п. 1, який відрізняється тим, що процес підготовки сировини-гною виконується зі швидкістю обертання гвинта шнекового підйомника 520 хв-1 та з можливістю переміщення маси сировини-гною під кутом нахилу до 45° до горизонталі. 3. Спосіб підготовки за пп. 1, 2, який відрізняється тим, що сировини-гній обробляється з продуктивністю 3,5-4,5 м3/год. з установленою потужністю 15-25 кВт з ефектом знезараження до Б/Б0=3/1000, де Б-залишкова щільність бактерій після бактерицидного опромінення протягом визначеного часу; Б0 - початкова щільність бактерій, яка з часом обробки змінюється і покращується ефект знезараження, чим викликається зменшення мікробних тіл за термін обробки в 3,5-4,5 рази та підвищується ефективність санітарної обробки повітря та рідкої сировини-гною.