Патенти

Permanent URI for this collection

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 20 of 37
  • Item
    СТВОРЕННЯ ЛОКАЛЬНОЇ МЕРЕЖІ ЗА ДОПОМОГОЮ МУЛЬТИПОРТОВОГО РОУТЕРА MIKROTIK
    (2022-11) Рашин, Артем; Дегтярьова, Лариса Миколаївна
  • Item
    «ПРИСТРІЙ ОБРОБКИ РІЗНОТИПНИХ ДАНИХ В СИСТЕМАХ ПІДТРИМКИ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ
    (2022-07-13) Дегтярьова, Лариса Миколаївна; Одарущенко, Олена Борисівна; Протас, Надія Михайлівна
  • Item
    Пристрій обробки різнотипних даних в системах підтримки прийняття рішень
    (2021-07) Шишацький, А. В.; Одарущенко, Олена Борисівна; Дегтярьова, Лариса Миколаївна
  • Item
    Композиція хліба пшеничного «Шотландський»
    (2020-06-25) Калашник, Олена Володимирівна; Бараболя, Ольга Валеріївна; Мороз, Світлана Едуардівна; Бірта, Габрієлла Олександрівна; Басова, Юлія Олександрівна; Кириченко, Олена Василівна; Шиян, Надія Іванівна; Стрижак, Світлана Володимирівна; Гнітій, Надія Володимирівна; Ремізова, Надія Леонідівна; Махмудов, Ханлар Зейналович; Прасолов, Євген Якович
  • Item
    СКЛАД ХЛІБА ПШЕНИЧНОГО "БОГАТИРСЬКИЙ"
    (Укрпатент, 2019) Калашник, Олена Володимирівна; Михайлова, Олена Сергіївна; Писаренко, Світлана Валеріївна; Мороз, Світлана Едуардівна; Махмудов, Ханлар Зейналович; Галич, Олександр Анатолійович
    Склад хліба пшеничного, який містить борошно пшеничне вищого сорту, сухі дріжджі хлібопекарські, цукор, сіль кухонну харчову, який відрізняється тим, що додатково містить борошно гречане
  • Item
    Організаційно-економічне обґрунтування формування асортименту брикетів паливних на ринку України
    (Полтавська державна аграрна академія, 2018) Михайлова, Олена Сергіївна; Калашник, Олена Володимирівна; Світлична, Алла Василівна; Писаренко, Світлана Валеріївна
    Наразі в Україні гостро стоїть проблема забезпечення паливно-енергетичного комплексу власними енергоносіями. Зокрема, державою імпортується 75 % природного газу та 85 % нафти та нафтопродуктів . Дефіцит енергоносіїв супроводжується зростанням собівартості продукції та зумовлює зниження ефективності виробництва. Зазначене, особливо гостро зачіпає питання забезпечення енергетичної безпеки держави та захист інтересів національного виробництва і актуалізує проблеми виробництва твердого біопалива.
  • Item
    Установка для дослідження технологічних процесів елеватора комбайна
    (ДП “Український інститут промислової власності”, 2010-08-25) Бурлака, Олексій Анатолійович; Костоглод, Костянтин Данилович; Слинько, Олег Павлович; Бурлака, Олена Павлівна; Браженко, Світлана Анатоліївна; Сосновська, Ольга Олександрівна; Прасолов, Євген Якович
    1. Установка для дослідження технологічних процесів елеватора комбайна, що містить раму, на якій встановлено скребковий елеватор, під кутом відносно горизонту із можливістю регулювання від 0 до 90°, та містить сектор до 140° відцентрового розвантаження, електричний двигун постійного струму, стабілізатор для регулювання швидкості транспортування зерна елеватором в межах від 0 до 3000 об/хв., причому геометричні параметри зони розвантаження елеватора змінюють заслінкою та величиною камери розвантаження від 0,2 до 1,0 м, а нахил елеватора - механізмом зміни кутів в межах від 0 до 90°, при цьому кількість зерна культурних рослин регулюється зміною віддалі між скребками в межах від 0,2 до 2,0 м; бункер, що з'єднаний транспортною магістраллю з камерою розвантаження і має регулятор продуктивності, а елеватор містить отвір та ємність для визначення маси зерна, що здійснює кругову циркуляцію в елеваторі, причому в місці переходу з бункера до регулятора продуктивності та в місці завантаження елеватора розташовані гнучкі видовжувачі розвантажувальної камери розміром від 0,5 до 2,0 м; запис результатів та регулювання досліджуваних параметрів первинних механізмів здійснює комп'ютерний блок керування від сенсора контролю частоти обертання w = 0...3000 об/хв.; сенсора контролю зміни кута a від 0 до 90°; сенсора контролю зернового потоку і сенсора контролю відкривання заслінки. 2. Установка для дослідження технологічних процесів елеватора комбайна за п. 1, яка відрізняється тим, що скребки мають різну форму, наприклад хвилясту, напівкруглу, прямокутну та черпакоподібну форму.
  • Item
    Укладач плівки в тепличному господарстві кооперативу
    (ДП “Український інститут інтелектуальної власності”, 2016-10-25) Федій, Богдан Сергійович; Березницький, Віктор Іванович; Горб, Олег Олександрович; Прасолов, Євгеній Якович; Дорогань-Писаренко, Людмила Олександрівна; Слинько, Віктор Григорович; Литвин, Олександр Юрійович; Галич, Олександр Анатолійович; Аранчій, Валентина Іванівна; Махмудов, Ханлар Зейналович; Чіп, Людмила Олександрівна
    Укладач плівки в тепличному господарстві кооперативу, що містить раму, вал для кріплення рулону плівки, опорні колеса, який відрізняється тим, що на несучій рухомій рамі додатково встановлюються на основні стійки і закріплюються універсальними фіксаторами стійки переднього розгортача, якими створюються смуги-заглибини по ширині прикочуючих коліс та заднього підгортача ґрунту на плівку; по ширині рами встановлюються: вал з обмежувачами переміщення рулону та ніж для відрізання плівки, пристрій для визначення і контролю напрямку і швидкості руху укладача; датчик визначення глибини і ширини смуги заглибини; датчик розпізнавання рослин; навантажувач для створення оптимального тиску на прикочуючі колеса та комп'ютер для обробки даних і внесення поправок у роботу укладача.
  • Item
    Спосіб утилізації шуму
    (ДП “Український інститут промислової власності”, 2010-12-27) Лапенко, Тарас Григорович; Соковий, Владислав Олегович; Міняйло, Валентина Іванівна; Прасолов, Євген Якович; Заворотний, Леонід Євгенійович; Браженко, Світлана Анатоліївна; Костоглод, Костянтин Данилович; Галич, Олександр Анатолійович; Бражнік, Євгеній Олександрович; Рибалко, Інна Петрівна
    1. Спосіб утилізації шуму, згідно з яким в повітрі приміщення генеруються звукові хвилі, який відрізняється тим, що звукові хвилі діють на гучномовці дифузорного типу і, проходячи через випрямляч напруги, постійний магніт, електричний фільтр та дросель, перетворюються в електричну енергію з накопиченням її в акумуляторі. 2. Спосіб утилізації шуму за п. 1, який відрізняється тим, що звукові хвилі потрапляють на гучномовці з перетворенням їх в електричну енергію з усіх напрямків зі зменшеним регулятором положення на кут із встановленням напруги за формулою , В, де - джерело постійного струму, А; - внутрішній ємнісний опір утилізатора, Ом; - опір навантаження, Ом; - віддаль між мембраною і нерухомим корпусом, м. 3. Спосіб утилізації шуму за пп. 1, 2, який відрізняється тим, що процес працює від змінного потоку повітря та вібрації, з забезпеченням електроенергією споживачів незалежно від наявності шуму у приміщенні.
  • Item
    Спосіб створення твердих сирів
    (ДП “Український інститут інтелектуальної власності”, 2017-09-25) Махмудова, Ілона Володимирівна; Костоглод, Констянтин Данилович; Прасолов, Євгеній Якович; Махмудов, Ханлар Зейналович; Кузьменко, Лариса Михайлівна; Березницький, Віктор Іванович; Кравченко, Оксана Іванівна; Аранчій, Валентина Іванівна; Слинько, Віктор Григорович; Галич, Олександр Анатолійович
    Спосіб створення твердих сирів, що включає операції приймання молока та підготовку його до згортання, внесення бактеріальної закваски, сичужного ферменту та розчину солей мікроелементів, згортання молока та обробку згустку, формування, пресування, соління, дозрівання, фасування та маркування сиру, який відрізняється тим, що перед згортанням в молоко додатково вносять суміш водних розчинів сульфатних солей міді, кобальту і хрому при вказаному нижче співвідношенні компонентів в перерахунку на чистий метал, грам/тонну молока: мідь - 0,23…0,47; кобальт - 0,018….0,043; хром - 0,027….0,017.
  • Item
    Спосіб приготування сирної маси на основі змішувача-апарата
    (ДП “Український інститут промислової власності”, 2013-01-10) Слинько, Віктор Григорович; Лозовський, Анатолій Петрович; Галич, Олександр Анатолійович; Прасолов, Євген Якович; Лапенко, Владислав Тарасович; Палаш, Анатолій Анатолійович; Гриценко, Лариса Олександрівна; Шмигло, Сергій Анатолійович; Дрожчана, Ольга Урешівна; Матюха, Віктор Володимирович
    Спосіб приготування сирної маси на основі змішувача-апарата, що включає підготовку, подрібнення та змішування дисковим ножем і нагрів сирної маси теплоносієм через стінки ємності з наступним плавленням, який відрізняється тим, що під дисковим ножем встановлюється додаткове кріплення на ножовому валу змінної трилопатевої турбіни з лопатями, які по формі повторюють контур нижньої частини робочої ємності із сфероподібним дном та шляхом почергового встановлення електронагрівачів по висоті і контуру робочої ємності з регульованим температурним режимом нагрівання 45…50 °C - 5…15 хв. з подальшим збільшенням до 60…65 °C - 10…15 хв., і при 75…95 °C - 10…15 хв. з отриманням однорідної текучої маси, готової для формування брикетів, секторів в залежності від складу і властивостей вихідної сировини, виду та зрілості сиру.
  • Item
    Спосіб приготування настою для соусу
    (ДП “Український інститут промислової власності”, 2017-09-25) Галич, Олександр Анатолійович; Поляков, Ігор Андрійович; Березницький, Віктор Іванович; Прасолов, Євгеній Якович; Слинько, Віктор Григорович; Аранчій, Валентина Іванівна; Коваленко, Нінель Павлівна; Піщаленко, Марина Анатоліївна
    1. Спосіб приготування настою для соусу із пряноароматичних рослин, що включає доставку, підготовку, сортування, промивання, сушіння, обробку сировини етиловим спиртом, який відрізняється тим, що використовується свіжа квітуча зелень, протягом 20-24 год., з моменту збирання, проводиться 2-4 хв. сортування, замочування зелені на 37-47 хвилин, дво- триразове промивання проточною водою з душовим ополіскуванням шару зелені товщиною 1,5-4,5 см, видаленням поверхневої води, 2,5-3,5 хвилинною обробкою зелені на трясуні, здрібненням на розмір 0,25-2,5 мм і сушінням сировини повітрям до відносної вологості 5-8 % при 65-35 °С, зі швидкістю подачі зелені 0,35-0,25 м/хв. і з витратою 25000-30000 м3/год. повітря протягом 3,7-4,7 год. з наступною подвійною обробкою водно-спиртовим розчином при 18-22 °С з дво- триразовим перемішуванням тривалістю 15-20 хв. в екстракторі з тривалістю процесу настоювання 3,5-4,5 доби після першої обробки і 3,0-4,5 доби після другої обробки та зливанням самопливом в ємність готового продукту-настою через фільтр-пастку протягом 2,5-4,0, другої - протягом 3,0-4,5 год., з наступним змішуванням, фільтруванням і завантаженням в ємності для зберігання або для приготування купаного сиропу. 2. Спосіб приготування настою для соусу за п. 1, який відрізняється тим, що використовуються вихідні продукти зі співвідношенням сировини із шавлії мускатної, монарди лимонної та кіндзи і водно-спиртового розчину 1:3,07; 1:5,07; 1:8,07, а подвійна обробка сировини виконується водно-спиртовим розчином з об'ємною часткою спирту 65-75 % при першій обробці та об'ємною часткою спирту 35-45 % при другій обробці. 3. Спосіб приготування настою для соусу за будь-яким із пп. 1-2, який відрізняється тим, що проводиться перевірка готового настою на присутність токсичних елементів, миш'яку та важких металів експрес-методом.
  • Item
    Спосіб підготовки та висадки коренеплодів
    (ДП “Український інститут промислової власності”, 2011-06-10) Лапенко, Григорій Олександрович; Писаренко, Павло Вікторович; Заворотний, Леонід Євгенійович; Костоглод, Костянтин Данилович; Браженко Світлана Анатоліївна, Світлана Анатоліївна; Калініченко, Олександр Володимирович; Прасолов, Євген Якович; Макаренко, Петро Миколайович; Хорішко, Андрій Анатолійович; Знова, Любава Валеріївна
    1. Спосіб підготовки і висадки коренеплодів полягає у тому, що на основі установки з ротаційно-висадковим механізмом трикутної форми з робочою шириною 2,8 м, числом рядків 4, транспортною швидкістю 18 км/год. визначаються основні показники, який відрізняється тим, що подача аерозолю проходить через стакан із внутрішньою спіралеподібною форсункою безпосередньо до коренеплодів діаметром 50...120 мм, довжиною 150...250 мм і з середньою вагою 2,5...4,3Н, механізм подачі мінеральних добрив і гранул для зберігання води, які направляються наконечником в борозну з глибиною розпушеного ґрунту 300 мм, вологістю 25...40 %, починаючи від верхніх шарів, твердістю 0,25...1,05 МПа, з нахилом рельєфу поля не більше 10°.
  • Item
    Спосіб підготовки сировини-гною гомогенної структури для збільшення виходу біогазу
    (ДП “Український інститут інтелектуальної власності”, 2015-07-10) Мамедова, Зулфія Камандар кзи; Прасолов, Євген Якович; Костоглод, Костянтин Данилович; Аранчій, Валентина Іванівна; Поліщук, Анатолій Анатолійович; Галич, Олександр Анатолійович; Махмудов, Ханлар Зейналович; Березницький, Віктор Іванович; Слинько, Віктор Григорович
    1. Спосіб підготовки сировини-гною гомогенної структури для збільшення виходу біогазу, який відрізняється тим, що підготовляється сировина-гній до ультратонкого стану гомогенної структури активатором турбулентного змішування розсікачем з отворами, по яких гній розподіляється посекторно по зонту, обробляється опромінювачем бактерицидної дії, підігрівається інфрачервоним промінням та з наступним примусовим відбиранням газів. 2. Спосіб підготовки за п. 1, який відрізняється тим, що процес підготовки сировини-гною виконується зі швидкістю обертання гвинта шнекового підйомника 520 хв-1 та з можливістю переміщення маси сировини-гною під кутом нахилу до 45° до горизонталі. 3. Спосіб підготовки за пп. 1, 2, який відрізняється тим, що сировини-гній обробляється з продуктивністю 3,5-4,5 м3/год. з установленою потужністю 15-25 кВт з ефектом знезараження до Б/Б0=3/1000, де Б-залишкова щільність бактерій після бактерицидного опромінення протягом визначеного часу; Б0 - початкова щільність бактерій, яка з часом обробки змінюється і покращується ефект знезараження, чим викликається зменшення мікробних тіл за термін обробки в 3,5-4,5 рази та підвищується ефективність санітарної обробки повітря та рідкої сировини-гною.
  • Item
    Спосіб на основі кутера для приготування м’ясного фаршу
    (ДП “Український інститут інтелектуальної власності”, 2015-06-10) Костоглод, Костянтин Данилович; Березницький, Віктор Іванович; Махмудов, Ханлар Зейналович; Поліщук, Анатолій Анатолійович; Прасолов, Євген Якович; Мамедова, Зулфія Камандаркзи; Слинько, Віктор Григорович; Галич, Олександр Анатолійович; Аранчій, Валентина Іванівна
    1. Спосіб на основі кутера для приготування м'ясного фаршу, що полягає в підготовці, завантажуванні шматкового м'яса, добавки і води та подрібненні, змішуванні та розпушуванні маси, який відрізняється тим, що безпосередньо після забою та первинної переробки тварин парне м'ясо надходить протягом трьох годин при температурі 35 °C і послідовно підготовляється, зачищається, промивається, сортується, підморожується до -1 - -5 °C і передається на приготування фаршу в кутер протягом 3,5-5,0 хв. разом з водою та спеціями, подрібнення на шари 0,5-2,1 мм та з наступним змішуванням, розпушуванням маси протягом 10-15 хв. та наповненням оболонки фаршем під тиском 1,3 МПа, варкою в чанах при температурі 75 °C протягом 45-90 хв, охолодженням 5-7 годин при температурі 20 °C, копченням при температурі 45 °C протягом 48 годин, сушінням при температурі 10-12 °C протягом 3-7 діб до вологості 75-78 %. 2. Спосіб на основі кутера для приготування м'ясного фаршу за п. 1, який відрізняється тим, що розміщується паралельно вектору абсолютної швидкості руху щодо сировини і установлюється на кут руху щодо сировини і установлюється на кут a (у протилежну сторону обертання чаші), який визначається за формулою a=arctanVвід.гор./Vвід.вер. і забезпечується процес різання без бічного тиску, чим суттєво зменшуються енерговитрати та виділення теплоти та забезпечується вихід якісного продукту, оптимальні режими різання досягаються при tanb=Vt/Vn=Kb³1,8-2,0 в діапазоні кутів ковзання 63,4£b<90 зі співвідношенням трансформованого і конструктивного кутів заточки tana*= tana(0,01-0,447) з кутом скоса леза q=(90-b).
  • Item
    Спосіб електроерозійного притирання клапанів
    (ДП “Український інститут промислової власності”, 2011-09-26) Дрожчана, Ольга Степанівна; Гапоненко, Олександр Іванович; Заворотній, Леонід Євгенович; Войтовська, Світлана Володимирівна; Знова, Любава Валеріївна; Крикунова, Валентина Юхимівна; Прасолов, Євген Якович; Хорішко, Андрій Анатолійович; Гриценко, Лариса Олександрівна; Задворнов, Ярослав Миколайович; Галич, Олександр Анатолійович; Костоглод, Костянтин Данилович; Борхаленко, Юрій Олександрович
    Спосіб електроерозійного притирання клапанів, при якому виконується обробка тарілки та гнізда клапана для отримання геометричного з'єднання спряжених поверхонь, який відрізняється тим, що процес притирання виконується в обмежувальному просторі, де деталь виступає катодом, а анодом - гніздо клапана, сила струму регулюється від 10 до 30 А, забезпечується продуктивність знімання матеріалу деталей від 6 до 25 мм3/хв., отримується шорсткість поверхні 0,63...0,32 мкм з шириною безперервного пояска не менше 1,5 мм та з глибиною зони термічного впливу 4...15 мкм, забезпечується герметичність прилягання притертого клапана до сідла головки блока під тиском 0,04...0,07 МПа протягом 30 с
  • Item
    Спосіб електроерозійного зміцнення поверхні деталі
    (ДП “Український інститут промислової власності”, 2010-11-25) Підгребельний, Василь Іванович; Гапоненко, Олександр Іванович; Карабаш, Леонід Валерійович; Костоглод, Костянтин Данилович; Галич, Олександр Анатолійович; Прасолов, Євген Якович; Лапенко, Григорій Олександрович; Кусов, Артем Юрійович; Браженко, Світлана Анатоліївна
    Спосіб електроерозійного зміцнення поверхні деталі, при якому оброблювану поверхню покривають захисним елементом, який забезпечує введення електрода і подачу газу в робочу зону, який відрізняється тим, що в обмежувальному просторі встановлюють захисний елемент міні-штору подачі інертного газу направленої дії при надмірному тиску газу 0,0035...0,030 МПа з варіюванням розряду в діапазоні 0,0032...6,93 Дж, забезпечують легування поверхневого шару з продуктивністю 0,85...4,75 хв/см2 та формують поверхневий шар товщиною від 3,9...5,2 до 310...370 мкм з подаванням інертного газу через електромагнітний клапан згідно з заданим режимом процесу програмним пристроєм з контролем системою обертання електродів та системою стеження за проміжком між електродом і деталлю, та з наступним вентиляційним відбиранням інертного газу.
  • Item
    Спосіб дослідження технологічних процесів
    (ДП “Український інститут промислової власності”, 2009-05-25) Сосновська, Ольга Олександрівна; Слинько, Олег Павлович; Бурлака, Олексій Анатолійович; Бурлака, Ольга Павлівна; Костоглод, Костянтин Данилович; Браженко, Світлана Анатоліївна; Прасолов, Євген Якович
    Спосіб дослідження технологічних процесів, який полягає в тому, що на основі елеватора комбайна визначають основні показники, який відрізняється тим, що сектор до 140° відцентрового розвантаження зерна культурних рослин з нахилом елеватора від 0 до 90° створюється механізмом регулювання змін кутів β і β1, швидкість транспортування в межах від 0 до 3000 об./хв. та подача зерна в межах від 0 до 5 кг/сек., тарування подачі від 0,1 до 5 кг/сек. і кількість подачі зерна культурних рослин задається віддаллю між скребками Н3 від 0,2 до 2,0 м, кількість зерна в місцях переходу транспортної лінії та завантаження задається відповідно Н1 та Н* розміром від 0,5 до 2,0 м гнучкими видовжувачами.
  • Item
    Спосіб виготовлення брикету для опалення приміщення твердопаливним котлом
    (ДП “Український інститут інтелектуальної власності”, 2016-10-25) Аранчій, Валентина Іванівна; Литвин, Олександр Юрійович; Махмудов, Ханлар Зейналович; Чіп, Людмила Олександрівна; Горб, Олег Олександрович; Федій, Богдан Сергійович; Прасолов, Євгеній Якович; Березницький, Віктор Іванович; Дорогань-Писаренко, Людмила Олександрівна; Галич, Олександр Анатолійович; Слинько, Віктор Григорович
    Спосіб виготовлення брикету для опалення приміщення твердопаливним котлом із відходів рослинництва сільського господарства включає підготовку, підсушування з наступним пресуванням. Сировину (січка соломи, здрібнене кукурудзиння, стебла соняшника, голки хвої та лушпиння насіння соняшника) попередньо висушують до 5….9 % вологості, очищують від мінеральних до 0,65 % частинок розміром 0,5…1,5 мм, повністю видаляють металеві домішки, з примусовим змішуванням до однорідної маси та підпресовуванням при 210…250 °C з подальшим формуванням в пустотілі брикети циліндричної форми заданої довжини 150…200 мм з внутрішнім діаметром 20…40 мм із зовнішнім 70…90 мм, з щільністю 900…1200 кг/м3, з обвуглюванням зовнішнього шару при 570…610 °С з наступним повільним охолодженням та напиленням ароматичних вуглеводнів при 70…90 °C.