Патенти та авторські свідоцтва. Факультет технологій тваринництва та продовольства
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing Патенти та авторські свідоцтва. Факультет технологій тваринництва та продовольства by Author "Березницький, Євгеній Вікторович"
Now showing 1 - 4 of 4
Results Per Page
Sort Options
Item Спосіб виробництва кормової добавки для коней(Український інститут інтелектуальної власності, 2021-05-12) Кузьменко, Лариса Михайлівна; Слинько, Віктор Григорович; Березницький, Віктор Іванович; Березницький, Євгеній Вікторович; Піщаленко, Марина Анатоліївна; Коваленко, Нінель Павлівна; Шерстюк, Олена Леонідівна; Кузіна, Влада Олександрівна; Стрижак, Анатолій Васильович; Самохатько, Антон Олександрович; Мамотенко, Вікторія Олегівна; Мороз, Олег Григорович; Чухліб, Євгеній Володимирович; Діденко, Яна Вячеславівна; Прасолов, Євген ЯковичСпосіб виробництва кормової добавки для коней, що включає подрібнення і змішування подрібненої зернової сировини з високими вологими відходами та екструдування отриманої суміші, який відрізняється тим, що зерно ячменю у кількості 75…85 мас. % і яблучні вичавки у кількості 25…15 мас. % подрібнюють окремо до розміру часток 2…3 мм, далі подрібнене зерно ячменю розділяють на дві частини і готують попередню суміш шляхом змішування першої частини подрібненого зерна ячменю з яблучними вичавками при масовому співвідношенні 1:1 протягом 155…215 с до утворення гомогенної маси, після цього готують основну суміш шляхом змішування другої частини подрібненого зерна ячменю з попередньою сумішшю, приготовлену таким чином основну суміш екструдують, отриманий екструдат охолоджують до температури, яка не перевищує температуру навколишнього середовища більше ніж на 10±2 °C та подрібнюють до розміру часток 2…3 мм та згодовуванням в раціоні коней протягом 21 дня.Item Спосіб комплексного використання препаратів бетафін і целобактерин у годівлі свиней(Український інститут інтелектуальної власності, 2021-05-12) Слинько, Віктор Григорович; Кузьменко, Лариса Михайлівна; Березницький, Віктор Іванович; Мироненко, Олена Іванівна; Сябро, Альона Сергіївна; Піщаленко, Марина Анатоліївна; Коваленко, Нінель Павлівна; Шерстюк, Олена Леонідівна; Устенко, Андрій Володимирович; Шаферівський, Богдан Сергійович; Перетятько, Тетяна Миколаївна; Кардаш, Роман Миколайович; Березницький, Євгеній Вікторович; Терещенко, Тетяна Володимирівна; Прасолов, Євген ЯковичСпосіб комплексного використання препаратів бетафін і целобактерин у годівлі свиней як стимулятора для підвищення продуктивності, який відрізняється тим, що одночасно згодовують в раціоні (ячмінь, овес, горох, пшеничні висівки) препарати бетафін у кількості 0,097 % та целобактерин у кількості 0,098 % в розрахунку на 1 кг маси корму, які включають до складу раціону свиней, що представлений в мас. %: ячмінь 45-48 овес 30-37горох 11-9 пшеничні висівки 9-11 бетафін 0,097-0,097 целобартерин 0,098-0,098 всього: 95,195-105,195.Item Спосіб меліорації солонцюватих ґрунтів(Український інститут інтелектуальної власності, 2022-08-03) Махмудов, Ханлар Зейналович; Михайлова, Олена Сергіївна; Калашник, Олена Володимирівна; Галич, Олександр Анатолійович; Мороз, Світлана Едуардівна; Волкова, Неля Василівна; Таран-Лала, Олена Миколаївна; Ващенко, Валерія Вадимівна; Сьомич, Микола Іванович; Березницький, Віктор Іванович; Березницький, Євгеній Вікторович; Прасолов, Євген ЯковичСпосіб меліорації солонцюватих ґрунтів шляхом внесення діоксиду вуглецю, який відрізняється тим, що меліорант вносять восени під оранку на глибину 23-28 см та як джерело діоксиду вуглецю використовують вуглецевоамонійні солі у вигляді водного розчину концентрацією 250-650 мг/л діючої речовини по азоту в дозі 1,0-3,0 тис. м3/га або в кристалічному вигляді в дозі 120-160 кг/га.Item Спосіб оцінки адаптаційної здатності свиней(Український інститут інтелектуальної власності, 2021-12-29) Усачова, Валентина Євгенівна; Кузьменко, Лариса Михайлівна; Березницький, Віктор Іванович; Слинько, Віктор Григорович; Аранчій, Валентина Іванівна; Рак, Тетяна Михайлівна; Овчарук, Олена Михайлівна; Якименко, Дмитро Ігорович; Березницький, Євгеній Вікторович; Сябро, Альона Сергіївна; Прасолов, Євген ЯковичСпосіб оцінки адаптаційної здатності свиней, за яким визначають температуру навколишнього середовища, ректальні температури тіла тварин, який відрізняється тим, що додатково визначають частоту серцевого скорочення з врахуванням оптимальної частоти (140 ударів за хвилину) і ректальну температуру тіла тварин з врахуванням оптимальної (37,8 X) та відхилення від них з розподілом свиней різної адаптаційної здатності по класах розподілу на високу (13,6 і вище), середню (5,7-13,5), низьку (5,6 і нижче) стосовно подальшого використання в стаді, індивідуальну оцінку проводять за формулою: Іа=dTmч/_dty+dRti,j -38,7+SHn/_dl^rч+dHru-140, де Іа - індекс адаптаційної здатності тварин; dTlTlЧ - різниця температури навколишнього середовища вранці і вдень, X; dti-j - різниця температури тіла тварин вранці і вдень, X; dRti, і -38,7 - сумарна різниця між температурою тіла вранці і вдень і оптимальною температурою тіла піддослідних тварин, X; SHrij - середньоденний показник частоти серцевого скорочення, ударів/хв.; dl^rч - різниця між частотою серцевого скорочення вранці і вдень, ударів/хв.; dHri, і-140 - сумарна різниця між частотою серцевого скорочення вранці і вдень і оптимальним показником серцевого скорочення тварин, ударів/хв.