Патенти та авторські свідоцтва. Факультет технології виробництва і переробки продукції тваринництва
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing Патенти та авторські свідоцтва. Факультет технології виробництва і переробки продукції тваринництва by Title
Now showing 1 - 20 of 48
Results Per Page
Sort Options
Item АТЕРМІЧНИЙ СПОСІБ ВИГОТОВЛЕННЯ ПЕЧІНКОВОГО ПАШТЕТУ З ВИКОРИСТАННЯМ ВИСОКОГО ТИСКУ(2008-11-25) Сукманов, Валерій Олександрович; Соколов, Сергій Анатолійович; Севаторов, Микола Миколайович; Приходько, Ігор ВікторовичItem ГІДРОЗАМОК(2012-07-10) Сукманов, Валерій Олександрович; Соколов, Сергій Анатолійович; Севаторов, Микола Миколайович; Декань, Олексій Олексійович; Гура, Олександр Васильович; Дашковський, Юрій ОлександровичItem Гідропневматичний висівнии апарат для польових досліджень(Український інститут інтелектуальної власності, 2021-11-03) Галич, Олександр Анатолійович; Махмудов, Ханлар Зейналович; Аранчій, Валентина Іванівна; Велит, Ірина Анатоліївна; Овчарук, Олена Михайлівна; Якименко, Дмитро Ігорович; Шаферівський, Богдан Сергійович; Березницький, Віктор Іванович; Безкровний, Олександр Валентинович; Прасолов, Євген ЯковичГідропневматичний висівний апарат для польових досліджень, що містить насіннєвий ящик, в вигляді герметичної напівкруглої ємності зі звуженням до нижньої частини, в яку вертикально вставлений диск з комірками у вигляді ложок, уловлювач, нижня частина якого є висівним вікном, штуцер з зворотнім клапаном, змішувач, у якому вмонтована форсунка, водяний насос, бак з водою, компресор, який відрізняється тим, що ложки з матеріалу з низьким коефіцієнтом тертя (ПВХ, фторопласт) виконані по формі насіння та мають захват висотою 0,7-0,8 його товщини, які закріплені на державках, встановлених на осях під кутом 4-8° до лінії радіуса диска, який обертається з частотою 17-23 с-1, і їх кількість визначає крок посіву, у верхній частині ящика на рухливу державку діє планка, яка повертається на визначений кут і під дією пружини жорсткістю 525600 Н/м займає вихідне положення, та встановлено: кришку з клапаном на бак з водою, повітряний фільтр, кран регулювання подачі повітря з оптимальною швидкістю 5-7 м/с, шинопровід передачі команди, блок керування.Item ДОСЛІДНИЦЬКА УСТАНОВКА ДЛЯ СПІНЮВАННЯ РИБНОЇ СИРОВИНИ(2013-01-10) Яшонков, Олександр Анатолійович; Сукманов, Валерій Олександрович; Яшонкова, Ольга КостянтинівнаItem ЕЛЕКТРИФІКОВАНИЙ КОРМОРОЗДАВАЧЛМШІУВАЧ, ОСНАЩЕНИЙ ПРИЛАДАМИ-ОПРОМІНЮВАЧАМИ ДЛЯ ЗНЕЗАРАЖУВАННЯ ВИРОБНИЧОГО ПРИМІЩЕННЯ(2008-02) Ульянко, Олена Сергіївна; Ульянко, Сергій Олексійович; Ульянко, Наталія СергіївнаItem МАШИНА ДЛЯ РОЗЛИВУ ТА ЗАКУПОРЮВАННЯ СВІЖОВИДОЄНОГО МОЛОКА(2009-07) Дев'ятко, Олена Сергіївна; Рубльов, Влладислав Іванович; Ульянко, Сергій Олексійович; Ульянко, Наталія СергіївнаItem Монографія «Товарознавча характеристика ковбасних виробів з рослинними добавками»(Міністерство економічного розвитку і торгівлі, 2018) Кайнаш, Алла ПетрівнаОпублікування монографії "Товарознавча характеристика ковбасних виробів з рослинними добавками"Item Навчально-методичний посібник «Товарознавство харчових продуктів з основами біотехнології»(Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018) Кайнаш, Алла ПетрівнаОпублікування навчально-методичного посібника "Товарознавство харчових продуктів з основами біотехнології" для самостійного вивчення дисципліни студентами напряму підготовки "Біотехнологія"Item ОПТИЧНИЙ П'ЄЗОМЕТР ДЛЯ КОМПЛЕКСНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ТВЕРДИХ, РІДКИХ ТА В'ЯЗКОПЛАСТИЧНИХ МАТЕРІАЛІВ ПРИ ВИСОКОМУ ТИСКУ(2010-11-10) Соколов, Сергій Анатолійович; Сукманов, Валерій Олександрович; Севаторов, Микола Миколайович; Декань, Олексій Олексійович; Букін, Генадій Володимирович; Левченко, Георгій Георгійович; Кас'янов, Антон ІвановичItem Патент на корисну модель № 30087 Спосіб виробництва варених ковбас(2008-02-11) Клименко, Михайло Миколайович; Будник, Ніна ВасилівнаItem Попереджувальний пристрій в обертових механізмах(Український інститут інтелектуальної власності, 2022-03-02) Кузьменко, Лариса Михайлівна; Слинько, Віктор Григорович; Березницький, Віктор Іванович; Шаферівський, Богдан Сергійович; Піщаленко, Марина Анатоліївна; Канівець, Ірина Михайлівна; Горда, Тетяна Михайлівна; Коваленко, Нінель Павлівна; Шерстюк, Олена Леонідівна; Негребецький, Ігор Станіславович; Канівець, Олександр Васильович; Плита, Марина Олександрівна; Чайка, Юлія Юріївна; Прасолов, Євген Якович1. Попереджувальний пристрій в обертових механізмах, що містить зірочку, муфту, втулку, пружину, клин, який відрізняється тим, що зірочка з’єднана зі шківом "фінішними" напрямними, які з'єднані штифтами зі "стартовими" напрямними та зі ступицею, затиснутою фрикційними накладками, з яких верхню фрикційну накладку притискають до ступиці фланцем та спеціальними шайбами, притисненими пружинами, зв'язаними із верхніми спеціальними шайбами, переміщення яких обмежують гайками, закріпленими на болтах і з'єднаними із зірочкою та шківом, і фланець має отвори круглого перерізу із вмонтованими в нього пробками, контактуючими із пружинами, закріпленими додатковими штифтами. 2. Попереджувальний пристрій за п. 1, який відрізняється тим, що на торцях болтів прикріплені металеві п'ятки, а їх переміщення фіксують сенсором, під час заклинювання вала виникають гранично допустимі напруги та компенсують тертям між нижньою, верхньою фрикційними накладками, ступицею, шківом та фланцем, а оберти вала зменшують і фіксують сенсором, який зв'язаний із електричним реле, що передає напругу на один кінець електричної котушки і замикає пару контактів між собою та включає електричне коло з електролампою чи світлодіодом і звуковим сигналізатором.Item ПРИСТРІЙ ДЛЯ КОМПЛЕКСНОЇ ОБРОБКИ РІДКИХ ТА В'ЯЗКОПЛАСТИЧНИХ ПРОДУКТІВ ВИСОКИМ ТИСКОМ ТА УЛЬТРАЗВУКОМ(2010-05-25) Сукманов, Валерій Олександрович; Декань, Олексій Олексійович; Соколов, Сергій АнатолійовичItem ПРИСТРІЙ ДЛЯ ОБРОБКИ РІДКИХ ТА В`ЯЗКО-ПЛАСТИЧНИХ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ВИСОКИМ ТИСКОМ(2008-10-27) Соколов, Сергій Анатолійович; Сукманов, Валерій Олександрович; Севаторов, Микола Миколайович; Громов, Сергій ВолодимировичItem Пристрій для сушіння пивної дробини на вібруючій поверхні(2006-11-15) Гура, Олександр Васильович; Русланов, Георгій Іванович; Сукманов, Валерій Олександрович; Лавріненко, Наталя МихайлівнаItem Склад хліба пшеничного" Козацький"(2019-07-25) Калашник, Олена Володимирівна; Бараболя, Ольга Валеріївна; Михайлова, Олена Сергіївна; Писаренко, Світлана Валеріївна; Юдічева, Ольга Петрівна; Мороз, Світлана Едуардівна; Басова, Юлія Олександрівна; Будник, Ніна Василівна; Кайнаш, Алла Петрівна; Кальян, Олександр Сергійович; Яснолоб, Ілона Олександрівна; Бірта, Габріелла ОлександрівнаItem СПОСІБ ПОКРАЩЕННЯ ВІДТВОРЮВАЛЬНОЇ ЗДАТНОСТІ КНУРІВ-ПЛІДНИКІВ ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ ГОМОГЕНАТУ ТРУТНЕВИХ ЛИЧИНОК(2020-06-10) Ємець, Я. М.; Шостя, Анатолій Михайлович; Усенко, Світлана Олексіївна; Цибенко, В. Г.; Сябро, Альона Сергіївна; Слинько, Віктор Григорович; Березницький, Віктор Іванович; Усенко, О. О.; Павлова, І. В.; Ступарь, І. І.; Шаферівський, Богдан Сергійович; Чухліб, Е. В.; Мороз, О. Г.; Бондаренко, О. М.Item СПОСІБ ДОБОРУ СВИНОМАТОК ЗА ОЦІНОЧНИМ ІНДЕКСОМ(ДП "Український інститут промислової власності", 2018) Войтенко, Світлана Леонідівна; Вишневський, Леонід ВасильовичОб’єкт: Спосіб добору свиноматок за оціночним індексом Галузь використання: сільське господарство, безпосередньо свинарство на племінній основі. Спосіб добору свиноматок включає індивідуальну оцінку кожної свиноматки в племінному стаді, починаючи з першого опоросу, за двома показниками: кількістю живих поросят при народженні та масою гнізда поросят при відлученні у віці 60 днів, які об’єднуються в індекс добору свиноматок (IDS). Якщо відлучення поросят від маток проводиться до 60 денного віку, використовуються запропоновані поправні коефіцієнти для визначення маси гнізда поросят в 60-денному віці. Далі проводиться розподіл свиноматок племінного стада за призначенням: провідна група маток стада - М IDS + більше 0,67 σ ; основна група маток - М IDS ± 0,67σ і група маток для вибракування із стада - М IDS - 0,67 σ.Item Спосіб виготовлення безглютенового блонді(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Шелудько, Вікторія Миколаївна; Хмельницька, Євгенія ВікторівнаСпосіб приготування безглютенового блонді, що включає збивання яєць із цукром, введення у збиту масу розм'якшеного вершкового масла, заміс тіста, додавання у тісто подрібненого білого шоколаду і підготовленої чорниці, формування, випікання, який відрізняється тим, що на етапі збивання масла вносять суміш обліпихового пюре і пюре з гарбуза, а на етапі замісу тіста вносять борошно кукурудзяне тонкого помелу, у наступному співвідношенні компонентів, мас. %: борошно кукурудзяне 11,65-11,54 шоколад білий 13,19-13,07 масло вершкове 14,42-14,29 пюре з гарбуза 3,05-6,05 пюре з обліпихи 19,24-16,94 яйця курячі 12,06-11,95 цукор-пісок 16,96-16,81 чорниця 9,42-9,34.Item СПОСІБ ВИГОТОВЛЕННЯ ПЕЧІНКОВОГО ПАШТЕТУ З ВИКОРИСТАННЯМ ВИСОКОГО ТИСКУ ТА УЛЬТРАЗВУКУ(2012-03-26) Сукманов, Валерій Олександрович; Соколов, Сергій Анатолійович; Севаторов, Микола Миколайович; Декань, Олексій Олексійович; Гура, Олександр Васильович; Дашковський, Юрій ОлександровичItem Спосіб визначення відгодівельних і м'ясних якостей свиней(Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2023-01-18) Ващенко, Павло Анатолійович; Березовський, Микола Давидович; Наріжна, Ольга Леонідівна; Шостя, Анатолій Михайлович; Галич, Олександр Анатолійович; Кузьменко, Лариса Михайлівна; Слинько, Віктор Григорович; Березницький, Віктор Іванович; Шаферівський, Богдан Сергійович; Чухліб, Євгеній Володимирович; Пустовий, Назар Іванович; Гуденко, Анна Олександрівна; Рязанцев, Олег Олександрович; Прасолов, Євген ЯковичСпосіб визначення відгодівельних і м'ясних якостей свиней, що включає селекцію тварин для оцінки їх продуктивності, який відрізняється тим, що зі стада відбирають свинок великої білої породи англійського походження, кнурів ландрас, термінальних та п'єтрен віком 20…25 міс., живою масою 225…300 кг, у яких визначають стан здоров'я шляхом вимірювання ректальної температури тіла (оптимальна 38,7 °C) медичним термометром МТ300 та частоти серцевого скорочення (оптимальна 140 ударів за хвилину) медичним стетофонендоскопом, формують згідно зі схемою експериментів контрольні та дослідні групи тварин, проводять схрещування з отриманням молодняку та підготовляють свинок і кастратів, на яких наносять індивідуальні номери, утримують групами по 20 голів у станках та згодовують комбікорм власного приготування залежно від рівня середньодобового приросту (680…741 г), в приміщенні визначають температуру спиртовим термометром (20…25 °C) та вологість (65…75 %); у молодняку визначають показники відгодівельних та м'ясних якостей: вік досягнення маси 100 кг (196…210 днів), товщину шпику на рівні 6…7 грудних хребців (29,3…32,8 мм), довжину півтуші (92,8…94,5 см), площу "м'язового вічка" (30,8…34,3 см2 ) з наступним ранжуванням комплексних характеристик відгодівельних якостей за індексом; індивідуальну оцінку проводять за формулами: індекс відгодівельних якостей: І=А2 /(В×С), де: А - валовий приріст за період відгодівлі, кг; В - кількість днів відгодівлі; С - витрати корму, кормових одиниць; індекс комплексний І=100+(242×К)-(4,13×L), де: К - середньодобовий приріст, кг; L - товщина шпику, мм; 242, 4,13 - постійні коефіцієнти.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »