Патенти та авторські свідоцтва. Факультет технології виробництва і переробки продукції тваринництва

Permanent URI for this collection

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 20 of 48
  • Item
    Спосіб обробки зерна злакових культур
    (Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Шостя, Анатолій Михайлович; Мороз, Світлана Едуардівна; Калашник, Олена Володимирівна; Слинько, Віктор Григорович; Кузьменко, Лариса Михайлівна; Шаферівський, Богдан Сергійович; Ільченко, Марина Олександрівна; Сябро, Альона Сергіївна; Березницький, Віктор Іванович; Опара, Надія Миколаївна; Іванов, Олег Миколайович
    Спосіб обробки зерна злакових культур, у якому зерно через завантажувальний патрубок подають до верхньої лійки, звідки воно затягується в клиновидні зони між лопатками лійки та горизонтальною поверхнею круга, де під впливом зростаючого міжзернового тиску здійснюють обробку його зовнішньої поверхні з виокремленням поверхневих тканин та частково обробленого зерна, яке, рухаючись по абразивній поверхні круга в радіальному напрямку, надходить в кільцевий зазор між торцевою поверхнею круга та ситовим циліндром, де продовжується інтенсивне стирання зерна з відділенням покривних тканин, який відрізняється тим, що зерно в клиновидному просторі додатково ущільнюють та притискають до абразивної поверхні круга за рахунок лопаток лійок, що обертаються в протилежному напрямку від абразивних кругів, крім цього зерно під впливом рухомих лопаток здійснює плавний підйом по їх поверхні з наступним завалюванням на передній фронт потоку зерна, що рухається разом із лопаткою.
  • Item
    Спосіб запобігання ферментативному потемнінню свіжого картопляного соку
    (Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2023) Дубова, Галина Євгеніївна
    Спосіб запобігання ферментативному потемнінню свіжого картопляного соку, що передбачає використання речовин-інгібіторів ферментів рослинного походження, який відрізняється тим, що як речовини-інгібітори ферментів використовують коріння хрону, гриби гливи, суспензію гірчичного порошку, при цьому спочатку проводять попередню обробку картоплі шляхом очищення і промивання, подрібнення у блендері або в подрібнюючих машинах разом з промитим, очищеним та нарізаним коренем хрону не менше 7 % або промитими та нарізаними свіжими грибами гливи не менше 12 %, або водною суспензією гірчичного порошку в кількості не менше 5 % до загальної маси картоплі, додавання до отриманої маси охолодженої кип'яченої води для полегшення подальшого відокремлення соку та відпресовування
  • Item
    Спосіб виробництва кексів з екстрактом волоського горіха молочної стиглості
    (Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Кайнаш, Алла Петрівна; Будник, Ніна Василівна; Худолій, Альона Вікторівна; Ремізова, Надія Леонідівна
    Спосіб виробництва кексів з екстрактом волоського горіха молочної стиглості, що включає підготовку сировини, збивання масла з цукром і меланжем, заміс тіста, формування, випікання, охолодження та оздоблення рафінадною пудрою, який відрізняється тим, що на стадії замісу тіста додають екстракт волоського горіха молочної стиглості, як такий використовують 70 %-й водно-спиртовий екстракт волоського горіха молочної стиглості, при цьому компоненти сировини беруть у наступному рецептурному співвідношенні, мас. %: борошно пшеничне 21,9…22,5 цукор-пісок 14,7…16,2 масло вершкове 14,7…16,05 меланж 12,8…12,8 екстракт волоського горіха 20,0…15,0 сіль 0,3…0,6 родзинки 14,83…16,0 пудра рафінадна 0,7…0,73 есенція 0,01…0,06 амоній вуглекислий 0,06…0,06
  • Item
    Спосіб виготовлення безглютенового блонді
    (Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2024) Шелудько, Вікторія Миколаївна; Хмельницька, Євгенія Вікторівна
    Спосіб приготування безглютенового блонді, що включає збивання яєць із цукром, введення у збиту масу розм'якшеного вершкового масла, заміс тіста, додавання у тісто подрібненого білого шоколаду і підготовленої чорниці, формування, випікання, який відрізняється тим, що на етапі збивання масла вносять суміш обліпихового пюре і пюре з гарбуза, а на етапі замісу тіста вносять борошно кукурудзяне тонкого помелу, у наступному співвідношенні компонентів, мас. %: борошно кукурудзяне 11,65-11,54 шоколад білий 13,19-13,07 масло вершкове 14,42-14,29 пюре з гарбуза 3,05-6,05 пюре з обліпихи 19,24-16,94 яйця курячі 12,06-11,95 цукор-пісок 16,96-16,81 чорниця 9,42-9,34.
  • Item
    Спосіб перевірки якості змішування сипучих сумішей за допомогою мікротрейсерів
    (Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2023-03-29) Сахно, Тамара Вікторівна; Семенов, Анатолій Олексійович; Панченко, Валентина Григорівна; Омелян, Олександр Миколайович; Ляшенко, Віктор Васильович; Хмельницька, Євгенія Вікторівна; Хмельницький, Богдан Іванович; Гнітій, Надія Володимирівна; Іванов, Олег Миколайович
    Спосіб перевірки якості змішування сипучих сумішей за допомогою мікротрейсерів, при якому здійснюють відбір кількох проб зі змішувального об'єму суміші з формуванням їх цифрових зображень, які обробляють програмними засобами на комп'ютері, який відрізняється тим, що попередньо під час змішувального процесу додають визначний об'єм феромагнітних частинок - мікротрейсерів, з адсорбованими на їх поверхні харчовими барвниками певного кольору, при цьому після завершення змішування з відібраних проб змішувальної маси магнітно-відцентровим способом відокремлюють мікротрейсери на фільтрувальний папір з обчисленням їхньої кількості за кольоровим відбитком на папері, що здійснюються обробкою цифрового зображення фільтрувального паперу програмними засобами, при цьому однорідність змішування оцінюють за статистичним критерієм, що визначає ймовірність наближення розподілу мікротрейсерів у суміші до розподілу Пуассона.
  • Item
    Спосіб визначення відгодівельних і м'ясних якостей свиней
    (Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2023-01-18) Ващенко, Павло Анатолійович; Березовський, Микола Давидович; Наріжна, Ольга Леонідівна; Шостя, Анатолій Михайлович; Галич, Олександр Анатолійович; Кузьменко, Лариса Михайлівна; Слинько, Віктор Григорович; Березницький, Віктор Іванович; Шаферівський, Богдан Сергійович; Чухліб, Євгеній Володимирович; Пустовий, Назар Іванович; Гуденко, Анна Олександрівна; Рязанцев, Олег Олександрович; Прасолов, Євген Якович
    Спосіб визначення відгодівельних і м'ясних якостей свиней, що включає селекцію тварин для оцінки їх продуктивності, який відрізняється тим, що зі стада відбирають свинок великої білої породи англійського походження, кнурів ландрас, термінальних та п'єтрен віком 20…25 міс., живою масою 225…300 кг, у яких визначають стан здоров'я шляхом вимірювання ректальної температури тіла (оптимальна 38,7 °C) медичним термометром МТ300 та частоти серцевого скорочення (оптимальна 140 ударів за хвилину) медичним стетофонендоскопом, формують згідно зі схемою експериментів контрольні та дослідні групи тварин, проводять схрещування з отриманням молодняку та підготовляють свинок і кастратів, на яких наносять індивідуальні номери, утримують групами по 20 голів у станках та згодовують комбікорм власного приготування залежно від рівня середньодобового приросту (680…741 г), в приміщенні визначають температуру спиртовим термометром (20…25 °C) та вологість (65…75 %); у молодняку визначають показники відгодівельних та м'ясних якостей: вік досягнення маси 100 кг (196…210 днів), товщину шпику на рівні 6…7 грудних хребців (29,3…32,8 мм), довжину півтуші (92,8…94,5 см), площу "м'язового вічка" (30,8…34,3 см2 ) з наступним ранжуванням комплексних характеристик відгодівельних якостей за індексом; індивідуальну оцінку проводять за формулами: індекс відгодівельних якостей: І=А2 /(В×С), де: А - валовий приріст за період відгодівлі, кг; В - кількість днів відгодівлі; С - витрати корму, кормових одиниць; індекс комплексний І=100+(242×К)-(4,13×L), де: К - середньодобовий приріст, кг; L - товщина шпику, мм; 242, 4,13 - постійні коефіцієнти.
  • Item
    Спосіб поліпшення якості спермопродукції кнурів-плідників
    (Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2023-01-11) Сябро, Альона Сергіївна; Шостя, Анатолій Михайлович
    Спосіб поліпшення якості спермопродукції кнурів-плідників, який відрізняється тим, що відбирають 9 кнурівплідників великої білої породи, віком 18…24 місяці, живою масою 250…300 кг, та формують з них три групи тварин, по три голови в кожній (контрольна і дві дослідні), яких утримували в індивідуальних станках площею 6…8 м2 та згодовували 3…4 кг комбікорму власного виробництва з добавкою цитрату міді в кількості 8…12 % понад норму протягом 30…60 діб, з подальшим визначенням якості спермопродукції за масою еякуляту 210…270 г, концентрацією 170…230 млн/мл, рухливістю 80…90 % і виживаністю сперматозоїдів 65…80 %, та стану прооксидантно-антиоксидантного гомеостазу за концентрацією дієнових кон'югантів 1,2…2,4 мкмоль/л, тіобарбітурово-активних сполук 24,0…31,0 мкмоль/л, активністю супероксиддисмутази 0,400…0,530 у. о./мл і каталази 14,0…20,0 хв./л, вмістом відновленої форми глутатіону 0,20…0,40 мкмоль/л, аскорбінової кислоти 8,0…11,0 мкмоль/л і дегідроаскорбінової кислоти 6,0…15,0 мкмоль/л.
  • Item
    Спосіб оцінки адаптаційної здатності свиней
    (Український інститут інтелектуальної власності, 2021-12-29) Усачова, Валентина Євгенівна; Кузьменко, Лариса Михайлівна; Березницький, Віктор Іванович; Слинько, Віктор Григорович; Аранчій, Валентина Іванівна; Рак, Тетяна Михайлівна; Овчарук, Олена Михайлівна; Якименко, Дмитро Ігорович; Березницький, Євгеній Вікторович; Сябро, Альона Сергіївна; Прасолов, Євген Якович
    Спосіб оцінки адаптаційної здатності свиней, за яким визначають температуру навколишнього середовища, ректальні температури тіла тварин, який відрізняється тим, що додатково визначають частоту серцевого скорочення з врахуванням оптимальної частоти (140 ударів за хвилину) і ректальну температуру тіла тварин з врахуванням оптимальної (37,8 X) та відхилення від них з розподілом свиней різної адаптаційної здатності по класах розподілу на високу (13,6 і вище), середню (5,7-13,5), низьку (5,6 і нижче) стосовно подальшого використання в стаді, індивідуальну оцінку проводять за формулою: Іа=dTmч/_dty+dRti,j -38,7+SHn/_dl^rч+dHru-140, де Іа - індекс адаптаційної здатності тварин; dTlTlЧ - різниця температури навколишнього середовища вранці і вдень, X; dti-j - різниця температури тіла тварин вранці і вдень, X; dRti, і -38,7 - сумарна різниця між температурою тіла вранці і вдень і оптимальною температурою тіла піддослідних тварин, X; SHrij - середньоденний показник частоти серцевого скорочення, ударів/хв.; dl^rч - різниця між частотою серцевого скорочення вранці і вдень, ударів/хв.; dHri, і-140 - сумарна різниця між частотою серцевого скорочення вранці і вдень і оптимальним показником серцевого скорочення тварин, ударів/хв.
  • Item
    Спосіб обробки м'ясних субпродуктів (легень, мозку) для покращення аромату готових виробів з їх використанням
    (Український інститут інтелектуальної власності, 2021-11-03) Дубова, Галина Євгеніївна
    Спосіб обробки м'ясних субпродуктів (легень, мозку) для покращення аромату готових виробів з їх використанням, що включає одночасне варіння субпродуктів з очищеним і подрібненим гарбузом, який відрізняється тим, що проводять попередню інспекцію субпродуктів, замочують у воді протягом 2 годин, при температурі води 16-20 °^ залишки води зливають, субпродукти промивають, нарізають, додають очищений та подрібнений гарбуз скибочками - при великій кількості субпродуктів (від 1 кг до 3 кг), кубиками - при середній кількості (від 0,5 кг до 1 кг) на щільно подрібнений в блендері або на тертушці - при кількості менше ніж 0,5 кг, співвідношення субпродукти:гарбуз для усунення неприємних ароматів повинно бути не менше ніж 1:0,5, та піддають варінню до кулінарної готовності субпродуктів.
  • Item
    Гідропневматичний висівнии апарат для польових досліджень
    (Український інститут інтелектуальної власності, 2021-11-03) Галич, Олександр Анатолійович; Махмудов, Ханлар Зейналович; Аранчій, Валентина Іванівна; Велит, Ірина Анатоліївна; Овчарук, Олена Михайлівна; Якименко, Дмитро Ігорович; Шаферівський, Богдан Сергійович; Березницький, Віктор Іванович; Безкровний, Олександр Валентинович; Прасолов, Євген Якович
    Гідропневматичний висівний апарат для польових досліджень, що містить насіннєвий ящик, в вигляді герметичної напівкруглої ємності зі звуженням до нижньої частини, в яку вертикально вставлений диск з комірками у вигляді ложок, уловлювач, нижня частина якого є висівним вікном, штуцер з зворотнім клапаном, змішувач, у якому вмонтована форсунка, водяний насос, бак з водою, компресор, який відрізняється тим, що ложки з матеріалу з низьким коефіцієнтом тертя (ПВХ, фторопласт) виконані по формі насіння та мають захват висотою 0,7-0,8 його товщини, які закріплені на державках, встановлених на осях під кутом 4-8° до лінії радіуса диска, який обертається з частотою 17-23 с-1, і їх кількість визначає крок посіву, у верхній частині ящика на рухливу державку діє планка, яка повертається на визначений кут і під дією пружини жорсткістю 525600 Н/м займає вихідне положення, та встановлено: кришку з клапаном на бак з водою, повітряний фільтр, кран регулювання подачі повітря з оптимальною швидкістю 5-7 м/с, шинопровід передачі команди, блок керування.
  • Item
    Спосіб виробництва сардельок
    (Український інститут інтелектуальної власності, 2022-08-10) Кузьменко, Лариса Михайлівна; Галич, Олександр Анатолійович; Михайлютенко, Світлана Миколаївна; Сьомич, Микола Іванович; Кодак, Тетяна Степанівна; Кравченко, Оксана Іванівна; Діжевський, Артем Анатолійович; Слинько, Віктор Григорович; Березницький, Віктор Іванович; Бойко, Володимир Сергійович; Прасолов, Євген Якович
    Спосіб виробництва сардельок, що включає приймання м'ясної сировини, підготовку добавок, прянощів та оболонок, приготування фаршу, наповнення оболонок, термічну обробку, який відрізняється тим, що приймають туші, півтуші, четвертини, відруби, блоки із знежилованого м'яса, субпродукти в охолодженому і замороженому стані і м'ясну сировину піддають додатковому зачищенню від забруднення, залишків щетини, діафрагми та промивають холодною водою при 18...20 °С, далі направляють на обвалювання і жилування при 0,5...3,5 °С у товщі м'язів, прянощі подрібнюють, просіюють через сита і масова частка домішок (не більше 0,25…0,3 мм у найбільшому лінійному вимірі не перевищує) 0,001…0,0009 %, для рівномірного розподілу в об'ємі фаршу прянощів їх зважують за рецептурою і змішують з цукром (глюкозою), сіль кухонну просіюють через сито з магнітним вловлювачем і подають разом з розчином нітриту натрію, фарш готують в кутері, для цього сало нарізають на смуги довжиною 2 0 …3 0 см, шириною 4…7 см, направляють в кутер за 3,5…4,5 с до закінчення приготування і додають воду 20..25 % від маси сировини, наповнюють оболонки фаршем шприцами через цівки діаметром 2,0..3,5 мм з глибиною вакууму 0,75.0,8*104 Па, сардельки відокремлюють одна від одної перев'язуванням тонким шпагатом і направляють на термічну обробку: підсушування при 40...55 °С з поступовим підвищенням до 60...75 °С при вологості 30…47 %, обсмажування проводять при 80…105 °С протягом 2,9...5,2 хв до почервоніння поверхні батончиків та досягнення у товщі 50…60 °С, варять з циркулюючим вологим повітрям при 75…85 °С протягом 10...45 хв і припиняють варіння при 68...72 °С у товщі батончика, охолодження проводять під душем холодною водою при 10...15 °С протягом 5...10 хв в камерах остигання при 0,1...8 °С і відносній вологості повітря 85…95 %.
  • Item
    Спосіб меліорації солонцюватих ґрунтів
    (Український інститут інтелектуальної власності, 2022-08-03) Махмудов, Ханлар Зейналович; Михайлова, Олена Сергіївна; Калашник, Олена Володимирівна; Галич, Олександр Анатолійович; Мороз, Світлана Едуардівна; Волкова, Неля Василівна; Таран-Лала, Олена Миколаївна; Ващенко, Валерія Вадимівна; Сьомич, Микола Іванович; Березницький, Віктор Іванович; Березницький, Євгеній Вікторович; Прасолов, Євген Якович
    Спосіб меліорації солонцюватих ґрунтів шляхом внесення діоксиду вуглецю, який відрізняється тим, що меліорант вносять восени під оранку на глибину 23-28 см та як джерело діоксиду вуглецю використовують вуглецевоамонійні солі у вигляді водного розчину концентрацією 250-650 мг/л діючої речовини по азоту в дозі 1,0-3,0 тис. м3/га або в кристалічному вигляді в дозі 120-160 кг/га.
  • Item
    Спосіб поліпшення відтворної здатності кнурів-плідників
    (Український інститут інтелектуальної власності, 2022-07-06) Сябро, Альона Сергіївна; Шостя, Анатолій Михайлович; Усенко, Світлана Олексіївна; Ковальчук, Ірина Іванівна; Усенко, Олег Олександрович; Поліщук, Анатолій Анатолійович; Кузьменко, Лариса Михайлівна; Чухліб, Євгеній Володимирович; Березницький, Віктор Іванович
    Спосіб поліпшення відтворної здатності кнурів-плідників, який відрізняється тим, що відбирають 6 кнурівплідників великої білої породи, віком 20...26 місяці, живою масою 250...350 кг, та сформовують з них дві групи тварин, по три голови в кожній (контрольна і дослідна), яких утримують в індивідуальних станках площею 6 .8 м2 та згодовують їм 3 .4 кг комбікорму власного виробництва з добавкою гомогенату трутневих личинок в кількості 0,5 г/голову на добу в комплексі з цитратом міді в кількості 3 .7 % понад норму протягом 3 0 .6 0 діб, з подальшим визначенням якості спермопродукції за масою еякуляту 190.320 г, концентрацією 150.250 млн/мл, рухливістю 80 .9 0 % і виживаністю сперматозоїдів 60 .7 5 % та інтенсивності процесів пероксидації у спермі за активністю ензимних антиоксидантів супероксиддисмутази 0,280.0,430 у.о./мл і каталази 13,0.22,0 хв./л, концентрацією дієнових кон'югантів 1,5...2,5 мкмоль/л і тіобарбітурово активних сполук 20,0.32,0 мкмоль/л.
  • Item
    Спосіб стабілізації кольору свіжого картопляного соку
    (Український інститут інтелектуальної власності, 2022-06-29) Дубова, Галина Євгеніївна; Будник, Ніна Василівна; Іванов, Олег Миколайович; Сурікова, Анастасія Костянтинівна
    Спосіб стабілізації кольору свіжого картопляного соку, що включає використання речовин рослинного походження, який відрізняється тим, що використовують листя хрону або порошку меленої куркуми, при цьому спочатку проводять попередню обробку картоплі, а саме очищення і промивання, далі проводять подрібнення картоплі у блендері або в подрібнюючих машинах, яке здійснюють разом з промитим та нарізаним листям хрону в кількості не менше 5 % або з порошком куркуми (чи його водним розчином, який готують шляхом змішування теплої води з сухим порошком меленої куркуми у співвідношенні 1:1 до отримання однорідної консистенції) в кількості не менше 1 % до загальної маси картоплі, вилучення соку, допускається до подрібнення картоплі додати безпосередньо в блендер охолоджену кип'ячену воду для полегшення подальшого відокремлення соку та зменшення його концентрації, зберігають отриманий картопляний сік без потемніння протягом 0,5-1,5 доби в холодному місці при температурі 4.
  • Item
    Спосіб покращення прооксидантно-антиоксидантного гомеостазу у крові кнурів-плідників
    (Український інститут інтелектуальної власності, 2022-05-18) Павлова, Інга Володимирівна; Шостя, Анатолій Михайлович
    Спосіб покращення прооксидантно-антиоксидантного гомеостазу у крові кнурів-плідників, який відрізняється тим, що відбирались із стада 10 кнурів-плідників породи червоно-білопояса м'ясна, віком 18...24 місяці, живою масою 220.280 кг, та сформовані з них дві групи тварин, по п'ять голів в кожній (контрольна і дослідна), яких утримували в індивідуальних станках площею 7 .9 м2 та яким згодовували 3 .4 кг комбікорму з добавкою біологічно активної кормової добавки "Гумілід" один раз на день, 1 % розчину з розрахунку 0,5 мл/кг живої маси, протягом 60 діб, підготовчий період склав 1 добу для відбору початкових проб, основний та завершальний періоди протягом 2 .6 0 діб, з подальшим визначенням інтенсивності перебігу процесів пероксидації: ксантиноксидази (генератора радикалів оксигену) 33,4.40,4 мккат/сек.л, дієнових кон'югантів 2,28.3,82 ммоль/л, тіобарбітурових комплексів (альдегіди і кетони) 14,3.20,8 мкмоль/л; стану прооксидантно-антиоксидантного гомеостазу: супероксидисмутази 0,48.0,77 уо/мл, каталази 38,5.67,8 мкат/л, відновленого глютатіону 0,21.0,36 ммоль/л, аскорбінової кислоти 10,6.21,6 ммоль/л, дегідроаскорбінової кислоти 14,1.26,3 ммоль/л.
  • Item
    Спосіб підвищення якості спермопродукції кнурів-плідників
    (Український інститут інтелектуальної власності, 2022-05-18) Павлова, Інга Володимирівна; Шостя, Анатолій Михайлович
    Спосіб підвищення якості спермопродукції кнурів-плідників, що включає відбір кнурів-плідників, який відрізняється тим, що відбирались 10 кнурів-плідників породи полтавська м'ясна, віком 18.24 місяці, живою масою 220.280 кг, та сформовані з них дві групи тварин, по п'ять голів в кожній (контрольна № 1 .5 і дослідна № 6.10), яких утримували в індивідуальних станках площею 6 .9 м2 та згодовували 3 .4 кг комбікорму власного виробництва з добавкою біологічно активної кормової добавки "Гумілід" один раз на день, 1 % розчину з розрахунку 0,5 мл/кг живої маси, протягом 60 діб, підготовчий період склав 1 добу для відбору початкових проб, основний та завершальний періоди протягом 2 .6 0 діб, з подальшим визначенням якості спермопродукції за масою еякуляту 215.272 г, концентрацією 172.194 млн/мл, загальною кількістю сперміїв 36,9.50,5 млрд, кількістю живих сперміїв 25,9.43,3 млрд, рухливістю 70 .8 5 %, виживаністю 6 2 .7 4 % та морфометричних показниках сперміїв: загальній довжині спермія 5 2 .5 8 мкм, довжині головки 6,8...9,0 мкм, кількості аномальних форм 8,5.17,3 %, цілісності акросоми 82 .9 3 %, цитоплазматичних крапель 2,4.9,1 %.
  • Item
    Попереджувальний пристрій в обертових механізмах
    (Український інститут інтелектуальної власності, 2022-03-02) Кузьменко, Лариса Михайлівна; Слинько, Віктор Григорович; Березницький, Віктор Іванович; Шаферівський, Богдан Сергійович; Піщаленко, Марина Анатоліївна; Канівець, Ірина Михайлівна; Горда, Тетяна Михайлівна; Коваленко, Нінель Павлівна; Шерстюк, Олена Леонідівна; Негребецький, Ігор Станіславович; Канівець, Олександр Васильович; Плита, Марина Олександрівна; Чайка, Юлія Юріївна; Прасолов, Євген Якович
    1. Попереджувальний пристрій в обертових механізмах, що містить зірочку, муфту, втулку, пружину, клин, який відрізняється тим, що зірочка з’єднана зі шківом "фінішними" напрямними, які з'єднані штифтами зі "стартовими" напрямними та зі ступицею, затиснутою фрикційними накладками, з яких верхню фрикційну накладку притискають до ступиці фланцем та спеціальними шайбами, притисненими пружинами, зв'язаними із верхніми спеціальними шайбами, переміщення яких обмежують гайками, закріпленими на болтах і з'єднаними із зірочкою та шківом, і фланець має отвори круглого перерізу із вмонтованими в нього пробками, контактуючими із пружинами, закріпленими додатковими штифтами. 2. Попереджувальний пристрій за п. 1, який відрізняється тим, що на торцях болтів прикріплені металеві п'ятки, а їх переміщення фіксують сенсором, під час заклинювання вала виникають гранично допустимі напруги та компенсують тертям між нижньою, верхньою фрикційними накладками, ступицею, шківом та фланцем, а оберти вала зменшують і фіксують сенсором, який зв'язаний із електричним реле, що передає напругу на один кінець електричної котушки і замикає пару контактів між собою та включає електричне коло з електролампою чи світлодіодом і звуковим сигналізатором.
  • Item
    Спосіб приготування настою для соусів до м'яса
    (Український інститут інтелектуальної власності, 2022-03-02) Кузьменко, Лариса Михайлівна; Слинько, Віктор Григорович; Березницький, Віктор Іванович; Шаферівський, Богдан Сергійович; Піщаленко, Марина Анатоліївна; Коваленко, Нінель Павлівна; Литвин, Олександр Юрійович; Фастівець, Анна Віталіївна; Юхно, Віктор Миколайович; Шерстюк, Олена Леонідівна; Безкровний, Олександр Валентинович; Сакун, Ірина Сергіївна; Троян, Дмитро Романович; Прасолов, Євген Якович
    Спосіб приготування настою для соусів до м'яса із пряно-ароматичних рослин включає доставку, підготовку, сортування, промивку, сушіння, обробку сировини етиловим спиртом. Використовують свіжу квітучу зелень протягом 21…25 год. з моменту збирання, проводять 1,5…4,5 хв. сортування, замочування зелені на 33…47 хв. і дво-, триразове миття проточною водою з душовим ополіскуванням шару зелені товщиною 1,4…4,7 см, видаленням поверхневої води 2,3…3,7 хв. обробкою зелені на трясучці, здрібненням на розмір 0,22…2,55 мм і сушіння сировини повітрям до відносної вологості 4,0…9,0 % при 63…33 °C, з швидкістю подачі зелені 0,35…0,22 м/хв. і з витратою 24000…31000 м3 /год. повітря протягом 3,3…4,7 год. з наступною подвійною обробкою водно-спиртовим розчином при 18…25 °C з дво-, триразовим перемішуванням тривалістю 14…22 хв. в екстракторі з тривалістю процесу настоювання 3,3…4,7 доби після першої обробки і 3,1…4,7 доби після другої обробки та зливанням в ємність готового продукту - настою, через фільтр-пастку протягом 2,3…4,3 год., другої - протягом 3,1…4,7 год., з наступним змішуванням, фільтруванням і завантаженням в ємності для зберігання або для приготування купажного сиропу. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовуються вихідні продукти із шавлії мускатної, монарди лимонної та кіндзи, базиліку звичайного, чаберу садового та лофанту анісового і водно-спиртового розчину 1:35; 1:55; 1:85, а подвійну обробку сировини виконують водно-спиртовим розчином з об'ємною часткою спирту 63…72 % при першій обробці та об'ємною часткою спирту 33…42 % при другій обробці, а також проводять перевірку готового настою на присутність токсичних елементів, миш'яку та важких металів експресметодом.
  • Item
    СПОСІБ ВИРОБНИЦТВА ПЕЛЬМЕНІВ М'ЯСО-РОСЛИННИХ ДЛЯ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ
    (2021-01-06) Кайнаш, Алла Петрівна; Будник, Ніна Василівна; Калашник, Олена Володимирівна; Мороз, Світлана Едуардівна; Ремізова, Надія Леонідівна
  • Item
    СПОСІБ ВИРОБНИЦТВА ПЕЛЬМЕНІВ З β-КАРОТИНОМ ДЛЯ ДІТЕЙ
    (2020-12-10) Кайнаш, Алла Петрівна; Будник, Ніна Василівна; Калашник, Олена Володимирівна; Бородай, Анжела Борисівна; Мороз, Світлана Едуардівна; Корсун, Андрій Володимирович