Publication: Особливості формування продуктивного потенціалу у сучасних сортів сої
| dc.contributor.author | Рибальченко, Анна Михайлівна | |
| dc.contributor.author | Ісаков, Р. Р. | |
| dc.date.issued | 2025-12-08 | |
| dc.description | Рибальченко А. М., Ісаков Р. Р. Особливості формування продуктивного потенціалу у сучасних сортів сої. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели: матеріали міжнародної наук.-практ. інтернет-конфер. (м. Полтава, 30 вересня 2025 р.). Полтава : ПДАУ, 2025. С. 120-122. ISBN 978-617-8466-56-5 | |
| dc.description.abstract | Соя є основною зернобобовою культурою України. Її цінність полягає в тому, що вона має унікальний хімічний склад (вміст білка 35-42%, вміст олії 18-22%), господарське та агроекологічне значення, сприяє збереженню та підвищенню родючості грунтів, є відмінним попередником для зернових культур. Формування продуктивного потенціалу сої залежить від поєднання генетичних особливостей сорту та умов конкретної зони вирощування. До генетичних факторів, котрі впливають на формування продуктивного потенціалу сої відносять сортові та морфологчні особливості; симбіотичну азотфіксацію; стійкість до хвороб та шкідників; стійкість до абіотичних стресів (посуха, спека). | |
| dc.identifier.isbn | 978-617-8466-56-5 | |
| dc.identifier.uri | https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19650 | |
| dc.language.iso | uk | |
| dc.publisher | Полтавський державний аграрний університет | |
| dc.subject | соя | |
| dc.subject | сорти | |
| dc.subject | продуктивність | |
| dc.title | Особливості формування продуктивного потенціалу у сучасних сортів сої | |
| dc.type | Article | |
| dspace.entity.type | Publication |
Files
Original bundle
1 - 1 of 1
Loading...
- Name:
- Рибальченко А.М., Ісаков Р.Р._Збірник Жемели 30,09,2025.pdf
- Size:
- 927.97 KB
- Format:
- Adobe Portable Document Format
License bundle
1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
- Name:
- license.txt
- Size:
- 17.09 KB
- Format:
- Item-specific license agreed upon to submission
- Description: