Publication:
Особливості формування продуктивного потенціалу у сучасних сортів сої

dc.contributor.authorРибальченко, Анна Михайлівна
dc.contributor.authorІсаков, Р. Р.
dc.date.issued2025-12-08
dc.descriptionРибальченко А. М., Ісаков Р. Р. Особливості формування продуктивного потенціалу у сучасних сортів сої. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели: матеріали міжнародної наук.-практ. інтернет-конфер. (м. Полтава, 30 вересня 2025 р.). Полтава : ПДАУ, 2025. С. 120-122. ISBN 978-617-8466-56-5
dc.description.abstractСоя є основною зернобобовою культурою України. Її цінність полягає в тому, що вона має унікальний хімічний склад (вміст білка 35-42%, вміст олії 18-22%), господарське та агроекологічне значення, сприяє збереженню та підвищенню родючості грунтів, є відмінним попередником для зернових культур. Формування продуктивного потенціалу сої залежить від поєднання генетичних особливостей сорту та умов конкретної зони вирощування. До генетичних факторів, котрі впливають на формування продуктивного потенціалу сої відносять сортові та морфологчні особливості; симбіотичну азотфіксацію; стійкість до хвороб та шкідників; стійкість до абіотичних стресів (посуха, спека).
dc.identifier.isbn978-617-8466-56-5
dc.identifier.urihttps://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19650
dc.language.isouk
dc.publisherПолтавський державний аграрний університет
dc.subjectсоя
dc.subjectсорти
dc.subjectпродуктивність
dc.titleОсобливості формування продуктивного потенціалу у сучасних сортів сої
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
Files
Original bundle
Now showing 1 - 1 of 1
Loading...
Thumbnail Image
Name:
Рибальченко А.М., Ісаков Р.Р._Збірник Жемели 30,09,2025.pdf
Size:
927.97 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
License bundle
Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
17.09 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: