Publication: Спосіб виробництва розсільного сиру з козиного молока
dc.contributor.author | Карбан, Юлія Василівна | |
dc.contributor.author | Кравченко, Оксана Іванівна | |
dc.contributor.author | Іванов, Олег Миколайович | |
dc.date.accessioned | 2024-09-13T06:34:56Z | |
dc.date.available | 2024-09-13T06:34:56Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.description.abstract | Спосіб виробництва розсільного сиру, який передбачає використання нормалізованого, пастеризованого молока, в яке вносять розчин хлористого кальцію, бактеріальну закваску для розсільних сирів і молокозсідний фермент, зсідання молока та обробку згустка, формування та пресування бринзи, розрізання пласта, соління і дозрівання, який відрізняється тим, що як сировину використовують козине молоко, після розрізання згустка додають цілі зерна гірчиці у кількості 0,3 % від маси отриманого сирного зерна, соління готового відпресованого згустка впродовж перших 5-ти діб здійснюють у 20-22 % водному розчині кухонної солі, а на 5- й день проводять заміну використаного розсолу на розсіл з концентрацією кухонної солі 13-14 % і витримують в ньому до 20-го дня визрівання до повної готовності продукту | |
dc.identifier.citation | Спосіб виробництва розсільного сиру з козиного молока : пат. 156503, Україна: МПК (2024.01), A23C 19/00 / Ю. В. Карбан, О. І. Кравченко, О. М. Іванов ; володілець Полтавський державний аграрний університет. № u202305648; заявл. 23.11.2023; опубл. 03.07.2024, Бюл. № 27. 3 с. | |
dc.identifier.uri | https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17485 | |
dc.language.iso | uk | |
dc.publisher | Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій | |
dc.subject | Розсільний сир, козине молоко, сир з козиного молока | |
dc.title | Спосіб виробництва розсільного сиру з козиного молока | |
dc.type | Patent | |
dspace.entity.type | Publication |