Publication:
Спосіб виробництва розсільного сиру з козиного молока

dc.contributor.authorКарбан, Юлія Василівна
dc.contributor.authorКравченко, Оксана Іванівна
dc.contributor.authorІванов, Олег Миколайович
dc.date.accessioned2024-09-13T06:34:56Z
dc.date.available2024-09-13T06:34:56Z
dc.date.issued2024
dc.description.abstractСпосіб виробництва розсільного сиру, який передбачає використання нормалізованого, пастеризованого молока, в яке вносять розчин хлористого кальцію, бактеріальну закваску для розсільних сирів і молокозсідний фермент, зсідання молока та обробку згустка, формування та пресування бринзи, розрізання пласта, соління і дозрівання, який відрізняється тим, що як сировину використовують козине молоко, після розрізання згустка додають цілі зерна гірчиці у кількості 0,3 % від маси отриманого сирного зерна, соління готового відпресованого згустка впродовж перших 5-ти діб здійснюють у 20-22 % водному розчині кухонної солі, а на 5- й день проводять заміну використаного розсолу на розсіл з концентрацією кухонної солі 13-14 % і витримують в ньому до 20-го дня визрівання до повної готовності продукту
dc.identifier.citationСпосіб виробництва розсільного сиру з козиного молока : пат. 156503, Україна: МПК (2024.01), A23C 19/00 / Ю. В. Карбан, О. І. Кравченко, О. М. Іванов ; володілець Полтавський державний аграрний університет. № u202305648; заявл. 23.11.2023; опубл. 03.07.2024, Бюл. № 27. 3 с.
dc.identifier.urihttps://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17485
dc.language.isouk
dc.publisherУкраїнський національний офіс інтелектуальної власності та інновацій
dc.subjectРозсільний сир, козине молоко, сир з козиного молока
dc.titleСпосіб виробництва розсільного сиру з козиного молока
dc.typePatent
dspace.entity.typePublication
Files
Original bundle
Now showing 1 - 1 of 1
Loading...
Thumbnail Image
Name:
156503.pdf
Size:
676.49 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
License bundle
Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
17.09 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: