Publication:
Харчовий напрям використання сої

Loading...
Thumbnail Image
Date
2025-06-11
Authors
Білявська, Людмила Григорівна
Діянова, Анна Олександрівна
Білявський, Юрій Вікторович
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Research Projects
Organizational Units
Journal Issue
Abstract
Важливим засобом поліпшення здоров’я людства є розробка продуктів харчування за допомогою інноваційних селекційних програм. Соя культурна (Glycine max (L.) Merr.) – цінна стратегічна культура. Овочева соя (едамаме, Glycine max var. Shirofumi) – досить популярний продукт харчування у країнах Азії. Вона є незамінним компонентом для вегетаріанських і веганських дієт. Вона все більше стає актуальною в Європі.
Description
Білявська Л. Г., Діянова А. О., Білявський Ю. В. Харчовий напрям використання сої. Аграрна освіта і наука: досягнення та перспективи розвитку : матеріали V міжнародної науково-практичної конференції (Біла Церква, 28 березня 2024 р.). Біла Церква : БНАУ, 2024. С.10-13.
Keywords
соя, сорт, селекція, особливості, врожайність, білок, жир, якісний склад насіння, кислоти різного типу
Citation