Publication: Поширеність та шкідливість фомозу на ріпаку озимому в осінній період
Loading...
Date
2024-11-26
Authors
Малина, Г. В.
Малина, В. Г.
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ПДАУ
Abstract
Ріпак озимий – дуже високоінтенсивна та рентабельна культура, яка за максимальних вкладень демонструє найбільшу віддачу. Серед олійних культур ріпак займає одне із провідних місць у світі, в Україні за значимістю посідає третє місце.
Передумовою зростання та попиту на ріпак у світі є те, що із зростанням населення зростає потреба у продуктах харчування. Насіння сучасних сортів та гібридів ріпаку озимого містить 40-50 % олії. Ріпакова олія характеризується підвищеною біологічною цінністю, є висококалорійною і має велику енерговіддачу.
Description
Keywords
Фомоз, ріпак, ріпак озимий, осінній період
Citation
Малина Г. В., Малина В. Г. Поширеність та шкідливість фомозу на ріпаку озимому в осінній період. Сучасні аспекти і технології у захисті рослин : матеріали VI міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 26 листоп. 2024 р.). Полтава : ПДАУ, 2024. С. 58–61. DOI: 10.5281/zenodo.14534615