СПОСІБ ВИРОБНИЦТВА БРИНЗИ З ЕХІНАЦЕЄЮ
No Thumbnail Available
Date
2025-06-18
Authors
Карбан, Юлія Василівна
Поліщук, Анатолій Анатолійович
Усенко, Світлана Олексіївна
Сябро, Альона Сергіївна
Іванов, Олег Миколайович
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій
Abstract
Спосіб виробництва бринзи з ехінацеєю включає використання нормалізованого та пастеризованого молока, в яке вносять розчин хлористого кальцію, бактеріальну закваску для розсільних сирів і молокозсідний фермент, зсідання молока, розрізання згустку та обробку сирного зерна, формування та пресування бринзи, соління і дозрівання. Після розрізання згустку відразу вносять екстракт молодого листя ехінацеї - 0,5% від маси сирного зерна, що попередньо у сухому стані подрібнюють та запарюють у гарячій воді для дезінфекції і розкриття запаху та смаку
Description
Keywords
Citation
Спосіб виробництва бринзи з ехінацеєю: пат. 159584, Україна: МПК A23C19/00, A23C19/064, A23C19/14 / Ю. В. Карбан, А. А. Поліщук, С. О. Усенко, А. С. Сябро, О. М. Іванов; володілець Полтавський державний аграрний університет. № u202403221; заявл. 18.06.2024; опубл. 18.06.2025. Бюл. № 25