Патенти на корисну модель_2013
Permanent URI for this collection
Browse
Recent Submissions
Item Патент на корисну модель "ЖИВИЛЬНЕ СЕРЕДОВИЩЕ ДЛЯ ПРОРОЩУВАННЯ ПИЛКУ" №84844(2013-11-11) Шершова, Світлана Вікторівна; Самородов, Віктор Миколайович; Поспєлов, Сергій ВікторовичItem Патент на корисну модель "СЕРЕДОВИЩЕ ДЛЯ ПРОРОЩУВАННЯ ПИЛКУ" №84843(2013-11-11) Шершова, Світлана Вікторівна; Самородов, Віктор Миколайович; Поспєлов, Сергій ВікторовичItem Патент на корисну модель "СПОСІБ СТИМУЛЯЦІЇ РОСТУ ПИЛКОВИХ ТРУБОК IN VITRO" №84842(2013-11-11) Шершова, Світлана Вікторівна; Самородов, Віктор Миколайович; Поспєлов, Сергій ВікторовичItem Патент на корисну модель "СПОРТИВНИЙ СНАРЯД ДЛЯ ТРЕНУВАННЯ СПОРТСМЕНІВ У ВПРАВІ "ЖИМ ЛЕЖАЧИ" В ПАУЕРЛІФТИНГУ" №84369(2013-10-25) Ніжніченко, Дмитро ОлександровичItem Патент на корисну модель "СПОСІБ ОЦІНКИ БІОЛОГІЧНОЇ АКТИВНОСТІ ЕКСТРАКТІВ ЕХІНАЦЕЇ" №80541(2013-06-10) Шершова, Світлана Вікторівна; Поспєлов, Сергій ВікторовичItem Патент на корисну модель "СПОСІБ ВИКОРИСТАННЯ НАДЗЕМНОЇ МАСИ ЕХІНАЦЕЇ ПУРПУРОВОЇ" №80540(2013-06-10) Шершова, Світлана Вікторівна; Поспєлов, Сергій Вікторович; Буйдін, Валерій ВасильовичItem Патент на корисну модель "СПОСІБ ДОБОРУ РОДОНАЧАЛЬНИХ РОСЛИН ДЛЯ СЕЛЕКЦІЇ ТА ПЕРВИННИХ ЛАНОК НАСІННИЦТВА" №79330(2013-04-25) Кушнір, Петро Михайлович; Писаренко, Павло Вікторович; Тіщенко, Володимир Миколайович; Прасолов, Євген Якович; Писаренко, Павло Павлович; Рекало, Олена Миколаївна; Кусов, Артем Юрійович; Прасолов, Андрій Артурович; Миколаєнко, Олександр ВасильовичItem Патент на корисну модель "СПОСІБ ПІДГОТОВКИ НАСІННЯ ЗЛАКОВИХ КУЛЬТУР" №79329(2013-04-25) Кушнір, Петро Михайлович; Писаренко, Павло Вікторович; Тіщенко, Володимир Миколайович; Прасолов, Євген Якович; Писаренко, Павло Павлович; Рекало, Олена Миколаївна; Кусов, Артем Юрійович; Прасолов, Андрій Артурович; Миколаєнко, Олександр ВасильовичItem Патент на корисну модель "СПОСІБ ОЦІНКИ ПОСІВНИХ ЯКОСТЕЙ НАСІННЯ ЕХІНАЦЕЇ БЛІДОЇ" №77391(2013-02-11) Поспєлов, Сергій Вікторович; Григоришин, Єгор Володимирович; Шершова, Світлана ВікторівнаItem Спосіб правки торцевих абразивних кругів на шліфувальних верстатах з вертикальним шпинделем(2013-01-10) Грабченко, Анатолій Іванович; Пижов, Іван Миколайович; Кравченко, Сергій Іванович; Клименко, Віталій ГригоровичItem Спосіб механічной обробки пазів горлового кільця для його фіксації у кільцетримачі склоформувальної машини(2013-01-10) Грабченко, Анатолій Іванович; Пижов, Іван Миколайович; Кравченко, Сергій Іванович; Клименко, Віталій ГригоровичItem ДОСЛІДНИЦЬКА УСТАНОВКА ДЛЯ СПІНЮВАННЯ РИБНОЇ СИРОВИНИ(2013-01-10) Яшонков, Олександр Анатолійович; Сукманов, Валерій Олександрович; Яшонкова, Ольга КостянтинівнаItem Спосіб оцінки посівних якостей ехінацеї блідої(2013-02-11) Поспєлов, Сергій Вікторович; Григоришин, Єгор Володимирович; Шершова, Світлана ВікторівнаСпосіб оцінки посівних якостей насіння ехінацеї блідої включає розкладання насіння у чашки Петрі, зволоження та пророщування з подальшою оцінкою результатів. Насіння розкладають із щільністю менше 0,70 штук на 1 см2 площі чашки.Item Спосіб використання надземної маси ехінацеї пурпурової(2013-06-10) Шершова, Світлана Вікторівна; Поспєлов, Сергій Вікторович; Буйдін, Валерій ВасильовичСпосіб використання надземної маси ехінацеї пурпурової включає її подрібнення та виділення речовин, що мають біологічну активність. Після збирання насіння використовують полову.Item Спосіб оцінки біологічної активності екстрактів ехінацеї(2013-06-10) Шершова, Світлана Вікторовна; Поспєлов, Сергій ВікторовичСпосіб оцінки біологічної активності екстрактів ехінацеї включає пророщування сім'янок ячменю посівного, визначення їх морфометричних показників та порівняння дослідних варіантів з контролем.Item Спосіб стимуляції росту пилкових трубок in vitro(2013-11-11) Шершова, Світлана Вікторівна; Самородов, Віктор Миколайович; Поспєлов, Сергій ВікторовичСпосіб стимуляції росту пилкових трубок in vitro включає пророщування пилку на живильному середовищі, що містить екстракт листя ехінацеї пурпурової.Item Середовище для пророщування пилку(2013-11-11) Шершова, Світлана Вікторівна; Самородов, Віктор Миколайович; Поспєлов, Сергій ВікторовичСередовище для пророщування пилку містить дистильовану воду та додатково екстракт кореневищ з коренями ехінацеї пурпурової (Echinacea purpurea (L.) Moench).Item Живильне середовище для пророщування пилку(2013-11-11) Шершова, Світлана Вікторівна; Самородов, Віктор Миколайович; Поспєлов, Сергій ВікторовичЖивильне середовище для пророщування пилку містить дистильовану воду та додатково містить екстракт надземної частини ехінацеї пурпурової (Echinacea purpurea (L.) Moench) концентрацією 10-2-10-5%.Item Спосіб приготування сирної маси на основі змішувача-апарата(ДП “Український інститут промислової власності”, 2013-01-10) Слинько, Віктор Григорович; Лозовський, Анатолій Петрович; Галич, Олександр Анатолійович; Прасолов, Євген Якович; Лапенко, Владислав Тарасович; Палаш, Анатолій Анатолійович; Гриценко, Лариса Олександрівна; Шмигло, Сергій Анатолійович; Дрожчана, Ольга Урешівна; Матюха, Віктор ВолодимировичСпосіб приготування сирної маси на основі змішувача-апарата, що включає підготовку, подрібнення та змішування дисковим ножем і нагрів сирної маси теплоносієм через стінки ємності з наступним плавленням, який відрізняється тим, що під дисковим ножем встановлюється додаткове кріплення на ножовому валу змінної трилопатевої турбіни з лопатями, які по формі повторюють контур нижньої частини робочої ємності із сфероподібним дном та шляхом почергового встановлення електронагрівачів по висоті і контуру робочої ємності з регульованим температурним режимом нагрівання 45…50 °C - 5…15 хв. з подальшим збільшенням до 60…65 °C - 10…15 хв., і при 75…95 °C - 10…15 хв. з отриманням однорідної текучої маси, готової для формування брикетів, секторів в залежності від складу і властивостей вихідної сировини, виду та зрілості сиру.Item Кутер для приготування м’ясного фаршу(ДП “Український інститут промислової власності”, 2013-02-25) Костоглод, Костянтин Данилович; Матюха, Віктор Володимирович; Прасолов, Євген Якович; Лозовський, Анатолій Петрович; Галич, Олександр Анатолійович; Палаш, Анатолій Анатолійович; Лозовський, Олександр Сергійович; Гриценко, Лариса Олександрівна; Слинько, Віктор Григорович; Лапенко, Владислав ТарасовичКутер для приготування фаршу містить станину з електродвигунами приводів ножового вала і чаші, черв'ячний редуктор приводу чаші, вал з серпоподібними ножами, захисну кришку, що закриває робочу зону, завантажувач і розвантажувач сировини, дозатор води та електрообладнання з пультом керування. Лезо ножа на валу розміщено паралельно вектору абсолютної швидкості руху ножа відносно сировини і повернутого на кут у протилежну сторону обертання чаші, визначається за формулою і виконано з можливістю забезпечення процесу різання без бічного тиску.