Publication: Аналіз сортових ресурсів помідора їстівного
No Thumbnail Available
Date
2025-11-04
Authors
Баган, Алла Василівна
Брехунцова, О. А.
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Полтавський державний аграрний університет
Abstract
Плоди помідора їстівного мають декілька особливостей, які відрізняють їх від плодів інших рослин. Кожний сорт помідора їстівного має свою особливість: колір, форма плоду, розмір, смак, висоту куща, форму листя, стійкість до несприятливих умов середовища, до хвороб, шкідників. Помідор їстівний (Solanum lycopersicum) — це трав’яниста рослина родини пасльонових, яка вирощується заради їстівних плодів. Для покрашення врожайності культури потрібно провести аналіз сортових
властивостей помідора і підібрати сортимент для даного регіону. Рослина помідора відносно невибаглива у вирощуванні культура як на малих, так і великих сільськогосподарських підприємствах.
Description
Баган А. В., Брехунцова О. А. Аналіз сортових ресурсів помідора їстівного. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели: матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 вересня 2025 р.). Полтава : ПДАУ, 2025. С. 111-113.
Keywords
Помідор їстівний, сортові властивості, врожайність, селекція, генетика, фізіологія рослин, строки дозрівання, тип розгалуження, розміри куща, напрям використання