Browsing by Author "Кайнаш, Алла Петрівна"
Now showing 1 - 20 of 93
Results Per Page
Sort Options
Item A PROSPECTIVE METHOD TO USE WASTE OF WALNUTS(2021) Кайнаш, Алла Петрівна; Тюрікова, Інна Станіславівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Іщенко, Валентина Леонідівна; Будник, Ніна Василівна; Kainash, A. P.; Budnyk, N. V.Item Design of an auger thermo-radiation dryer for drying plant-derived pomace . Eastern-European Journal of Enterprise Technologies.(2021) Кайнаш, Алла Петрівна; Герасименко, Тетяна Михайлівна; Сільченко, Катерина Петрівна; Готвянська, Анна Сергіївна; Кирсанова, Галина Василівна; Будник, Ніна Василівна; Тараймович, Ірина Володимирівна; Kainash, A. P.; Budnyk, N. V.Item АНАЛІЗ ЗАКОНОДАВЧО-НОРМАТИВНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ ТА ЯКОСТІ ДИТЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ(2019-03-15) Кайнаш, Алла Петрівна; Будник, Ніна ВасилівнаItem Аналіз сенсорних характеристик плавлених сирів із використанням дескриптивного методу(2017) Кайнаш, Алла Петрівна; Назаренко, Валентина Олексіївна; Офіленко, Наталія ОлександрівнаItem Біологічні властивості м’яса свиней різних порід за амінокислотним складом(Львівський інститут біології тварин НААН, 2017) Кайнаш, Алла ПетрівнаУ статті подані результати вивчення амінокислотного складу м’яса свиней різної статі за трьома напрямками продуктивності (м’ясо-сальний, м’ясний, сальний). Для цього використані проби м’яса (найдовший м’яз спини на рівні 9–12 грудних хребців) великої білої, миргородської та червоної білопоясої породи при досягненні тваринами маси тіла 100 та 125 кг. Для якісної оцінки біологічної повноцінності білків м’яса використовують величину відношення триптофану до оксипроліну. При цьому вважається, що кількість триптофану відображає вміст повноцінних високоякісних білків. Кількість оксипроліну свідчить про наявність малоцінного сполучнотканинного білка. Кількість триптофану з віком свиней збільшується, а кількість оксипроліну — зменшується. У всі періоди спостерігається статева різниця між відношенням триптофану до оксипроліну. Ці показники завжди вищі у свинок, ніж у кнурців, але до 9-місячного віку різниця вирівнюється.Item Біотехнологічні прийоми при виробництві вина(Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», 2015) Кайнаш, Алла ПетрівнаЗа допомогою методів сучасної біотехнології є можливість розширити метаболічні можливості організмів, що беруть участь у бродінні. Тому роль біотехнології у виробництві алкогольних напоїв, зокрема вина, очевидна.Подальші успіхи виноробства будуть визначатися використанням більш ефективних штамів винних дріжджів і комерційних препаратів дріжджових заквасок. Це дозволить одержувати вина особливої якості.Item ВДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ АДИГЕЙСЬКОГО СИРУ ШЛЯХОМ ЗБАГАЧЕННЯ ПРЯНО-СМАКОВИМИ ДОБАВКАМИ(Полтавська державна аграрна академія, 2018-10) Колєснік, Вячеслав Леонідович; Кайнаш, Алла ПетрівнаУ статті визначена проблема розвитку галузі виробництва м’яких сирів в Україні. Проаналізовано сучасний стан ринку м’яких сирів в Україні. Представлена удосконалена технологія виробництва сиру Адигейського збагаченого пряно-смаковими добавками. Сир досліджено за основними органолептичними та фізико-хімічними показниками. Вдосконалена технологія сиру Адигейського з пряно-смаковими добавками дозволить урізноманітнити асортимент м’яких сирів, які представлені на ринку України.Item ВИБІР ЕФЕКТИВНОГО ЕКСТРАГЕНТУ ДЛЯ ВИДАЛЕННЯ ІНГІБІТОРІВ ТРИПСИНУ З БОБОВИХ КУЛЬТУР(2020-11-24) Будник, Ніна Василівна; Кайнаш, Алла Петрівна; Смірнова, Дарина ОлександрівнаItem Вивчення доцільності використання рослинної сировини в технології м'ясних напівфабрикатів(2019-10) Будник, Ніна Василівна; Кайнаш, Алла Петрівна; Ткаченко, Карина Олександрівна; Поліковська, Юлія ОлександрівнаItem ВИВЧЕННЯ МОЖЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ОВОЧІВ У ТЕХНОЛОГІЇ ПЕЛЬМЕНІВ ДЛЯ ДИТЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ(2020-04-22) Кайнаш, Алла Петрівна; Будник, Ніна ВасилівнаItem Визначення показників якості масла солодковершкового різних торговельних марок(2018-03-27) Кайнаш, Алла ПетрівнаItem Визначення хімічного складу та дослідження якості варених ковбас з овочами(Товарознавчий вісник: збірник наукових праць Луцького національного технічного університету, 2015) Кайнаш, Алла ПетрівнаУ статті наведені дослідження з визначення хімічного складу варених ковбасних виробів з овочами та їх дегустаційна оцінка. Встановлено, що ковбаси з овочами відрізняються більш низьким вмістом жиру і мають підвищений вміст масової частки вологи. Досліджені органолептичні та мікробіологічні показники дослідних зразків.Item ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ М’ЯСНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ(2015) Кайнаш, Алла Петрівна; Назаренко, Валентина ОлексіївнаItem Визначення якості м’ясних напівфабрикатів(2015) Кайнаш, Алла Петрівна; Назаренко, Валентина ОлексіївнаItem ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ НАПІВКОПЧЕНИХ КОВБАС ВІТЧИЗНЯНИХ ВИРОБНИКІВ(Полтавська державна аграрна академія, 2018) Кайнаш, Алла ПетрівнаМетою дослідження було визначення якості напівкопчених ковбас вітчизняних виробників.Item ВИКОРИСТАННЯ БОРОШНА БОБОВИХ КУЛЬТУР У ВИРОБНИЦТВІ М’ЯСНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ(2021-05-14) Кайнаш, Алла ПетрівнаItem Використання борошна бобових культур у технології субпродуктових ковбас(2022-12-15) Кайнаш, Алла Петрівна; Овчаренко, Володимир МихайловичItem ВИКОРИСТАННЯ ВТОРИННОЇ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ В ХАРЧОВИХ ПРОДУКТАХ(2021-12-21) Кайнаш, Алла Петрівна; Худолій, Альона Вікторівна; Педоряка, Валентина ЮріївнаItem ВИКОРИСТАННЯ ЕКСТРАКТІВ ВОЛОСЬКОГО ГОРІХА У ТЕХНОЛОГІЇ М’ЯСНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ В МАРИНАДІ(2022-11-04) Кайнаш, Алла Петрівна; Будник, Ніна Василівна; Кайнаш, Атон ВалентиновичItem Використання нетрадиційної рослинної сировини в технологіях м’ясних продуктів(2019) Кайнаш, Алла Петрівна; Будник, Ніна Василівна