Тези конференцій
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing Тези конференцій by Title
Now showing 1 - 20 of 120
Results Per Page
Sort Options
Item Hypothesis about the cyclic lability of prooxidant-antioxidant homeostasis in sow(2023) Siabro, A. S.; Usenko, S. O.; Kravchenko, O. I.; Shostia, A. M.; Shpyrna, I. H.; Сябро, Альона Сергіївна; Усенко, Світлана Олексіївна; Кравченко, Оксана Іванівна; Шостя, Анатолій Михайлович; Шпирна, Іван ГеннадійовичThe considerable attention of researchers is focused on solving the problem of biological science - the peculiareities of the formation of pro-oxidant-antioxidant homeostasis (PAH) in humans and animals.Item Hypothesis about the cyclic lability of prooxidant-antioxidant homeostasis in sows(2021) Usenko, S. O.; Kovalenko, V.; Shostia, A. M.; Siabro, A. S.; Pavlova, I. V.; Sarnavska, I. V.; Усенко, Світлана Олексіївна; Шостя, Анатолій Михайлович; Сябро, Альона Сергіївна; Сарнавська, Ірина Вікторівна; Павлова, Інга ВолодимирівнаThis study was conducted to determine the peculiarities of the formation of prooxidant-antioxidant homeostasis in cyclical and pregnancy gilts.Item Hypothesis about the cyclic lability of prooxidant-antioxidant homeostasis in sows(2022) Siabro, A. S.; Usenko, S. O.; Kovalenko, V.; Shostia, A. M.; Chukhlib Y. V.; Сябро, Альона Сергіївна; Усенко, Світлана Олексіївна; Шостя, Анатолій Михайлович; Чухліб, Євгеній ВолодимировичThis study was conducted to determine the peculiarities of the formation of prooxidant-antioxidant homeostasis in cyclical and pregnancy gilts.Item Impact of immunological castration on the carcass quality of final hybrids in commercial Ukrainian pig farms(Cambridge University press, 2018-12) Povod, M.; Kodak, T.; Kravchenko, O. I.; Getya, A. A.; Кравченко, Оксана Іванівна; Гетя, Андрій АнатолійовичItem Teachers attitudes toward flipped classroom in Ukrainian Universities.(2023) Zamaratskaia, G.; Kravchenko, O. I.; Usenko, S. O.; Getya, A. A.; Кравченко, Оксана Іванівна; Усенко, Світлана Олексіївна; Гетя, Андрій АнатолійовичFlipped learning is an approach that can be used by teachers to provide students with direct access to video lectures and other learning material to be viewed outside of class prior to active learning during class time.Item The attitudes of consumers and farmers in Ukraine toward animal welfare(2023) Kravchenko, O. I.; Usenko, S. O.; Кравченко, Оксана Іванівна; Усенко, Світлана ОлексіївнаTo facilitate the adaption of the EU requirements, current issues in animal welfare in Ukraine should be identified.Item Активація самостійної роботи здобувачів вищої освіти з дисципліни «Генетика з біометрією», як елемент формування творчого мислення(РВВ ПДАА, 2016) Васильєва, Ольга Олександрівна; Шаферівський, Богдан СергійовичItem Актуальність розробки технології блонді «Gluten free»(Е-видання ПДАУ, Полтава, 2023-12-19) Шелудько, Вікторія Миколаївна; Товкун, І. С.У світі сучасного харчового виробництва важливість вирішення низки завдань набуває критичного значення. Наш час вимагає відповідального підходу до створення продукції, що не лише задовольняє, а й перевершує вимоги сучасних споживачів. Це означає поєднання високої якості та різноманітності продуктів за умови збереження прийнятної цінової доступності. Розвиток технологій у виробництві традиційних і нових продуктів стає важливою складовою сучасного прогресу. Залучення інноваційних методів та постійне вдосконалення технологічних процесів сприяють створенню конкурентоздатної продукції, що відповідає вимогам якості та ефективного використання ресурсів.Item Біотехнологічні прийоми при виробництві вина(Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», 2015) Кайнаш, Алла ПетрівнаЗа допомогою методів сучасної біотехнології є можливість розширити метаболічні можливості організмів, що беруть участь у бродінні. Тому роль біотехнології у виробництві алкогольних напоїв, зокрема вина, очевидна.Подальші успіхи виноробства будуть визначатися використанням більш ефективних штамів винних дріжджів і комерційних препаратів дріжджових заквасок. Це дозволить одержувати вина особливої якості.Item ВДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ АДИГЕЙСЬКОГО СИРУ ШЛЯХОМ ЗБАГАЧЕННЯ ПРЯНО-СМАКОВИМИ ДОБАВКАМИ(Полтавська державна аграрна академія, 2018-10) Колєснік, Вячеслав Леонідович; Кайнаш, Алла ПетрівнаУ статті визначена проблема розвитку галузі виробництва м’яких сирів в Україні. Проаналізовано сучасний стан ринку м’яких сирів в Україні. Представлена удосконалена технологія виробництва сиру Адигейського збагаченого пряно-смаковими добавками. Сир досліджено за основними органолептичними та фізико-хімічними показниками. Вдосконалена технологія сиру Адигейського з пряно-смаковими добавками дозволить урізноманітнити асортимент м’яких сирів, які представлені на ринку України.Item ВИБІР ЕФЕКТИВНОГО ЕКСТРАГЕНТУ ДЛЯ ВИДАЛЕННЯ ІНГІБІТОРІВ ТРИПСИНУ З БОБОВИХ КУЛЬТУР(2020-11-24) Будник, Ніна Василівна; Кайнаш, Алла Петрівна; Смірнова, Дарина ОлександрівнаItem ВИВЧЕННЯ МОЖЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ОВОЧІВ У ТЕХНОЛОГІЇ ПЕЛЬМЕНІВ ДЛЯ ДИТЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ(2020-04-22) Кайнаш, Алла Петрівна; Будник, Ніна ВасилівнаItem Визначення показників якості масла солодковершкового різних торговельних марок(2018-03-27) Кайнаш, Алла ПетрівнаItem ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ НАПІВКОПЧЕНИХ КОВБАС ВІТЧИЗНЯНИХ ВИРОБНИКІВ(Полтавська державна аграрна академія, 2018) Кайнаш, Алла ПетрівнаМетою дослідження було визначення якості напівкопчених ковбас вітчизняних виробників.Item Використання методу «Перевернутий клас» в сучасному освітньому процесі(2023) Усенко, Світлана Олексіївна; Шостя, Анатолій МихайловичВ умовах постійних економічних та соціальних змін дуже важливо навчити студентів вчитися самостійно, постійно оновлювати знання та підвищувати свою кваліфікацію.Item Використання нетрадиційної сировини в технології здобного пісочно-відсадного печива(Е-видання ПДАУ, Полтава, 2023-12-19) Шелудько, Вікторія Миколаївна; Моргун, Л. В.Печиво здобне великою мірою популярне серед людей та займає вагому частку у виробництві кондитерських виробів. Однак аналіз його хімічного складу та харчової цінності показує, що воно не відповідає вимогам з точки зору корисності для організму. Це пов’язано з високим вмістом жирів та вуглеводів, при цьому містить відносно мало білків, харчових волокон, вітамінів, мінеральних речовин тощо.Item Використання поліморфізму мітохондріальної ДНК для реконструкціі походження української степової рябої породи свиней(Інститут тваринництва центральних районів УААН, 2007) Шаферівський, Богдан Сергійович; Почерняєв, Костянтин Федорович; Шульга, Юрій ІвановичПоліморфізм мітохондріального геному та літературні дані використані для реконструкції походження української степової рябої породи свиней. В результаті аналізу мітохондріальної ДНК диких свиней та української степової рябої породи визначено 3 гаплотипи. Гаплотип L притаманний великій білій породі європейського типу та диким свиням з Бельгії. Гаплотип С притаманний дикій свині Польщі, Франції і породі ландрас, нарешті гаплотип О – дикій свині Швеції, Італії і породі дюрок. Оскільки мітохондріальна ДНК успадковується виключно по материнській лінії, зроблено припущення, що внесок в формування генофонду зробили не тільки кнури великої білої, але і свиноматки цієї породи. Гаплотипи О та С імовірно походять від місцевих свиней.Item ВИКОРИСТАННЯ ПРЯНО-СМАКОВИХ ДОБАВОК У ВИРОБНИЦТВІ АДИГЕЙСЬКОГО СИРУ(Видавництво «Основа», Київ, 2018-11) Кайнаш, Алла Петрівна; Колєснік, Вячеслав ЛеонідовичВстановлення можливості використання пряно-смакових добавок у виробництві Адигейського сиру.Item Використання рослинної сировини в технології Брауні(Е-видання ПДАУ, Полтава, 2023-12-19) Шелудько, Вікторія Миколаївна; Яременко, М. М.Сьогодні перед галуззю харчової промисловості виникає декілька ключових завдань. Серед них - створення продукції, яка б задовольняла зростаючі очікування споживачів стосовно якості та різноманітності продукції, залишаючи ціни на прийнятному рівні; вдосконалення технологій виробництва як традиційних, так і нових продуктів; впровадження передових технологій, спрямованих на збереження ресурсів та виробництво конкурентоздатної продукції; розробка нових продуктів, які відповідають останнім науковим вимогам у галузі харчування та інші. Наразі важливим є спрямування на ефективне використання сировини, передових знань у сфері харчування та сучасних методів впливу на складники їжі.Item Виробництво молока як сировини для виробництва органічних молочних продуктів(2022) Кузьменко, Лариса Михайлівна; Усенко, Світлана Олексіївна