181 «Харчові технології» - Магістри 2024-2025

Permanent URI for this collection

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 3 of 3
  • Item
    Удосконалення технології хліба пшеничного шляхом його фортифікації каротиноїдами
    (2025-12) Олена Калашник; Володимир Китайгора
    Мета кваліфікаційної роботи освітнього ступеню магістр полягає у вдосконаленні технології хліба пшеничного шляхом його фортифікації каротиноїдами. Об’єктом дослідження кваліфікаційної роботи освітнього ступеню магістр є технологія виготовлення хліба пшеничного, фортифікованого каротиноїдами, а предметом дослідження – хліб пшеничний, фортифікований напівфабрикатами гарбуза сорту Доля, які піддаті термічній обробці. Практичне значення одержаних результатів. Удосконалення технології хліба пшеничного шляхом його фортифікації каротиноїдами буде доцільно впроваджувати крафтовими підприємствами та підприємствами ресторанного господарства м. Полтава. Також отримані результати можуть бути використані в навчальному процесі під час викладання навчальних дисциплін першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів вищої освіти
  • Item
    Удосконалення технології морозива безлактозного
    (2024-12) Микита Лебідь; Олена Калашник
    Мета дипломної роботи освітнього ступеню магістр полягає в удосконаленні технології морозива на основі замінників молока. Об’єктом дослідження кваліфікаційної роботи освітнього ступеню магістр є технологія виробництва морозива на основі рослинної сировини, а 5 предметом дослідження – мигдальне молоко, кокосове молоко, сухі кокосові вершки, цукор, морозиво. Елементи наукової новизни одержаних результатів: теоретичне обґрунтування доцільності та формулюванні ідеї використання замінників молока тваринного у рецептурі морозива веганського; набули подальшого розвитку дослідження органолептичних, фізикохімічних показників та показників безпечності отриманих зразків морозива безлактозного; розроблено рецептуру та обґрунтовано технологію виготовлення морозива на основі використання замінників молока тваринного. Практичне значення отриманих результатів. Практичне значення отриманих результатів полягає у можливості впровадження удосконаленої технології виробництва безлактозного морозива на крафтових підприємствах 6 та в закладах ресторанного господарства м. Полтава, що сприятиме розширенню асортименту продукції для споживачів з особливими потребами в харчуванні. Крім того, результати дослідження можуть бути використані у навчальному процесі для підготовки фахівців першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів вищої освіти під час викладання профільних дисциплін, що підвищить їхню професійну компетентність у сфері харчових технологій.
  • Item
    «Дослідження впливу зовнішніх факторів на фізико-хімічні та технологічні властивості молока при переробці на масло вершкове в умовах Оржицького молокозаводу»
    (2024) Микитюк Антон Русланович
    АНОТАЦІЯ кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього рівня Магістр Микитюка Антона Руслановича на тему: «Дослідження впливу зовнішніх факторів на фізико-хімічні та технологічні властивості молока при переробці на масло вершкове в умовах Оржицького молокозаводу» Об’єкт дослідження: молоко-сировина, що переробляється в масло в Оржицькому молочному заводі. Предмет дослідження: склад, фізико-хімічні та технологічні властивості молока-сировини Оржицького молокозаводу. Мета дослідження: дослідити показники якості молока-сировини відповідно до вимог ДСТУ 3662:2018 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови». Методи дослідження – аналітичні, статичні, математичні. Кваліфікаційна робота Микитюк А.Р присвячена вивченню якості молока-сировини, і окрему хімічному складу та властивостям молочного жиру відповідно вимог масловиробничої галузі. Кваліфікаційна робота А.Микитюка виконана на 65 сторінках комп’ютерного тексту і має 17 таблиць, 3 рисунків(схем), 58 найменувань у використаних інформаційних джерел.