Кафедра харчових технологій
Permanent URI for this community
Browse
Browsing Кафедра харчових технологій by Title
Now showing 1 - 20 of 115
Results Per Page
Sort Options
Item A PROSPECTIVE METHOD TO USE WASTE OF WALNUTS(2021) Кайнаш, Алла Петрівна; Тюрікова, Інна Станіславівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Іщенко, Валентина Леонідівна; Будник, Ніна Василівна; Kainash, A. P.; Budnyk, N. V.Item ANALYSIS OF TURKEY AS A RAW MATERIAL FOR USE IN THE DEVELOPMENT OF THE FORMULATION OF MEAT PRODUCTS(2014-04) Budnik, Nina; Korovina, Maria; Gagach, InnaItem Design of an auger thermo-radiation dryer for drying plant-derived pomace . Eastern-European Journal of Enterprise Technologies.(2021) Кайнаш, Алла Петрівна; Герасименко, Тетяна Михайлівна; Сільченко, Катерина Петрівна; Готвянська, Анна Сергіївна; Кирсанова, Галина Василівна; Будник, Ніна Василівна; Тараймович, Ірина Володимирівна; Kainash, A. P.; Budnyk, N. V.Item FERMENTATION TECHNOLOGY OF LEAVES FOR FLAVORED DRINKS(2022-11-04) Dubova, H. Y.; Levchuk, I.; Holubets, O.; Miroshnikov, V.; Дубова, Галина ЄвгеніївнаThe article shows options for fermenting tree leaves (cherries, apricots, lindens) and berries (raspberries, currants) to obtain aromatic raw materials. The purpose of the work is to obtain a modernized technology for obtaining dried leaves with the aroma of the corresponding fruits or berries. To obtain the desired effect, the possibility of using the tea leaf preparation technology was investigated. The basis of this technology consists of three main operations of preparing the leaf for drying - partial dehydration (or cold drying), leaf rolling, fermentation in a semi-closed vessel. Further, the fermented leaves are dried according to special regimes. It was found that the technology of tea leaf preparation can be successfully used for leaves of trees and berries. Three basic operations make it possible to obtain flavored leaves. The article shows that the intensity of the aroma and its correspondence to fruits and berries to a large extent depends on the conditions for the first operation - cold drying. The result of the study is that partial dehydration can be successfully carried out in two ways - classical (sheet packing in fabric layers) and modernized (freezing followed by defrosting). The upgraded method makes it possible to simplify the subsequent twisting operation and shorten the duration of fermentationDrinks from the leaves after fermentation are an alternative or a good addition to herbal teasItem Gerodietic meat prod-ucts technology en-riched with calcium and phosphorus(2011-04) Budnyk, N. V.; Будник, Ніна Василівна; Пешук, Людмила Василівна; Галенко, Олег ОлександровичItem IMPROVEMENT OF THE CONTINUOUS "PIPE IN PIPE" PASTEURIZATION UNIT(2020-08-26) Budnyk, N. V.; Будник, Ніна Василівна; Z a h o r u l k o; Y a n c h e v a; D r o m e n k o; S a s h n o v a; P e t r o v a; P o l o z h y s h n i k o v aItem Influence of thermal processing by steam convector of the pickled game meat(2018-10) Peshuk, Lyudmyla; Gorbach, Oleksandr; Galenko, Oleg; Budnik, NinaItem Rational use of the collagen(2014-06) Пешук, Людмила Василівна; Галенко, Олег Олександрович; Будник, Ніна Василівна; Budnyk, N. V.Item STUDY OF AROMATIC COMPONENTS IN THE COURSE OF INITIATING ENZYMATIC REACTIONS IN THE EDIBLE MUSHROOM PLEUROTUS OSTREATUS(2021-12-01) Дубова, Галина Євгеніївна; Доценко, Наталія Вікторівна; Михайлова, Оксана Борисівна; Поєдинок, Наталія ЛеонідівнаItem USE OF COLLAGENASE IN TECHNOLOGY GERODIETETIC PRODUCTS(2014-03) Peshuk, Lyudmila; Halenko, O.; Budnik, NinaItem АДАПТАЦІЯ СТУДЕНТІВ ДО ЗМІН НАВЧАННЯ В УМОВАХ ДІДЖИТАЛІЗАЦІЇ(2021-02-25) Дубова, Галина Євгеніївна; Сукманов, Валерій ОлександровичItem АНАЛІЗ ЗАКОНОДАВЧО-НОРМАТИВНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ ТА ЯКОСТІ ДИТЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ(2019-03-15) Кайнаш, Алла Петрівна; Будник, Ніна ВасилівнаItem Бринза. Цікаво знати(2016-10-21) Венька, Катерина Станіславівна; Юхно, Віктор МиколайовичItem Вивчення впливу кісткової пасти подрібненої в електромагнітному полі на тривалість термічної обробки ковбасних виробів(2008-09-05) Будник, Ніна ВасилівнаItem Вивчення доцільності використання рослинної сировини в технології м'ясних напівфабрикатів(2019-10) Будник, Ніна Василівна; Кайнаш, Алла Петрівна; Ткаченко, Карина Олександрівна; Поліковська, Юлія ОлександрівнаItem Вивчення можливості використання кісткової пасти в технології виробництва варених ковбасних виробів профілактичного призначення(2007) Будник, Ніна Василівна; Клименко, Михайло МиколайовичItem ВИВЧЕННЯ МОЖЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ СВИНЯЧОЇ ШКІРИ В ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА ЧІПСІВ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ ЕКСТРУЗІЙНОЇ ОБРОБКИ СИРОВИНИ(2018-10) Будник, Ніна Василівна; Петришин, Максим ВікторовичItem ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ М’ЯСНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ(2015) Кайнаш, Алла Петрівна; Назаренко, Валентина ОлексіївнаItem ВИКОРИСТАННЯ БОРОШНА БОБОВИХ КУЛЬТУР У ВИРОБНИЦТВІ М’ЯСНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ(2021-05-14) Кайнаш, Алла ПетрівнаItem Використання борошна бобових культур у технології субпродуктових ковбас(2022-12-15) Кайнаш, Алла Петрівна; Овчаренко, Володимир Михайлович