Browse
Recent Submissions
Item FERMENTATION TECHNOLOGY OF LEAVES FOR FLAVORED DRINKS(2022-11-04) Dubova Halyna; Iryna Levchuk; Olha Holubets; Vladyslav MiroshnikovThe article shows options for fermenting tree leaves (cherries, apricots, lindens) and berries (raspberries, currants) to obtain aromatic raw materials. The purpose of the work is to obtain a modernized technology for obtaining dried leaves with the aroma of the corresponding fruits or berries. To obtain the desired effect, the possibility of using the tea leaf preparation technology was investigated. The basis of this technology consists of three main operations of preparing the leaf for drying - partial dehydration (or cold drying), leaf rolling, fermentation in a semi-closed vessel. Further, the fermented leaves are dried according to special regimes. It was found that the technology of tea leaf preparation can be successfully used for leaves of trees and berries. Three basic operations make it possible to obtain flavored leaves. The article shows that the intensity of the aroma and its correspondence to fruits and berries to a large extent depends on the conditions for the first operation - cold drying. The result of the study is that partial dehydration can be successfully carried out in two ways - classical (sheet packing in fabric layers) and modernized (freezing followed by defrosting). The upgraded method makes it possible to simplify the subsequent twisting operation and shorten the duration of fermentationDrinks from the leaves after fermentation are an alternative or a good addition to herbal teasItem ВИКОРИСТАННЯ ЕКСТРАКТІВ ВОЛОСЬКОГО ГОРІХА У ТЕХНОЛОГІЇ М’ЯСНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ В МАРИНАДІ(2022-11-04) Кайнаш, Алла Петрівна; Будник, Ніна Василівна; Кайнаш, Атон ВалентиновичItem Удосконалення технології борошняних кондитерських виробів за рахунок екстракту з плодів волоського горіха молочної стиглості(2022-11-15) Кайнаш, Алла Петрівна; Худолій, Альона Вікторівна; Ремізова, Надія ЛеонідівнаItem Інноваційні технології м’ясних напівфабрикатів в маринаді(2022-12-15) Кайнаш, Алла Петрівна; Маруніч, Ірина АнатоліївнаItem Використання борошна бобових культур у технології субпродуктових ковбас(2022-12-15) Кайнаш, Алла Петрівна; Овчаренко, Володимир МихайловичItem Пробіотики у молочних продуктах(2016-10-21) Лук'яненко, Тетяна Валентинівна; Юхно, Віктор МиколайовичItem Бринза. Цікаво знати(2016-10-21) Венька, Катерина Станіславівна; Юхно, Віктор МиколайовичItem Сосиски – від перших згадок до сьогодення(2016-10-21) Бондаренко, Валентина Григорівна; Юхно, Віктор МиколайовичItem Відповідність регламентованих термінів зберігання сичугових сирів в умовах «блекауту».(2022-12-15) Кайнаш, Алла Петрівна; Юхно, Віктор Миколайович; Іваненко, Микола МиколайовичItem Використання дріжджів у технології хлібобулочних виробів(2022-12-15) Юхно, Віктор Миколайович; Бараболя, Ольга ВалеріївнаItem Особливості харчування людей літнього та похилого віку, методологія створення харчових продуктів геродієтичного призначення(2022-12-15) Швець, Діана Вікторівна; Юхно, Віктор МиколайовичItem Механізм дії ботулотоксину(2022-11-24) Щербакова, Наталія Сергіївна; Передера, Сергій Борисович; Передера, Жанна Олександрівна; Юхно, Віктор МиколайовичItem Здорове харчування – запорука здоров’я(2022-12-15) Бараболя, Ольга Валеріївна; Юхно, Віктор МиколайовичItem Характеристика тари з різних матеріалів для пакування продуктів переробки молока.(2022-12-15) Хмельницька, Інна Сергієвна; Хмельницька, Євгенія ВікторінаItem Переваги та недоліки існуючих способів заморожування плодів та овочів.(2022-12-15) Хмельницька, Євгенія ВікторівнаItem Використання нетрадиційних видів молока для приготування сичужних сирів(2022-12-15) Хмельницька, Євгенія ВікторівнаItem Застосування гірчичного комплексу у технології сардельок з метою подовження терміну їх зберігання(2018) Назарчук, Тетяна Дмитрівна; Юхно, Віктор МиколайовичItem Технологія зберігання м’ясної сировини з використанням високого тиску(2018) Кравченко, Наталія Олександрівна; Юхно, Віктор МиколайовичItem Виробництво десерту сиркового «Бланманже» з масовою часткою жиру в сухій речовині 7,5% в умовах ТОВ «Оржицький молокозавод»(2019-10) Нестеренко, Руслана Сергіївна; Юхно, Віктор МиколайовичItem Удосконалення виробництва ковбас вареної групи(2019-10) Ярова, Наталія Олександрівна; Юхно, Віктор Миколайович